Onderwijs Stages bij de Radboudumc Health Academy

Stagemogelijkheden

Bij Radboudumc Health Academy bieden we onderwijskundige stages. Bekijk op deze pagina onze mogelijkheden en hoe je een stageverzoek kunt indienen.

Research en medische stages

Op zoek naar een andere soort stage? lees meer

Vijf vragen aan Anne Biezemans

Anne heeft tijdens haar hbo-opleiding Opleidingskunde stage gelopen bij de Radboudumc Health Academy. lees meer

Vijf vragen aan Anne Biezemans

Anne heeft tijdens haar hbo-opleiding Opleidingskunde (bij de HAN) stage gelopen bij de Radboudumc Health Academy.

1 Wie ben je en welke opleiding volg je?

Ik ben Anne Biezemans en ik ben 21 jaar. Ik studeer Opleidingskunde (HRD) aan de HAN in Nijmegen. Inmiddels ben ik bijna klaar met mijn 3e jaar en ga ik mijn laatste jaar in.

Opleidingskunde houdt in dat je bezig bent met de ontwikkeling van mensen binnen een organisatie. Hierbij kun je denken aan het ontwerpen van opleidingstrajecten op maat, het coachen van medewerkers of het geven van trainingen.

2 Kun je wat meer vertellen over je stageonderwerp/afstudeeropdracht?

Voor mijn 3e jaars stage heb ik stage gelopen bij de Radboudumc Health Academy. Hier heb ik meegewerkt aan het opzetten van een nieuw praktijkleercentrum voor studenten van het ROC die zelf stage liepen binnen het Radboudumc. Dit praktijkleercentrum werd zo op maat mogelijk gemaakt voor de studenten, waardoor we hoopten het leerrendement te verhogen. Hiervoor hebben we leervragen van de studenten verzameld en aan de hand hiervan hebben we het lesprogramma ingevuld.

Bij het opzetten van dit praktijkleercentrum waren ook medewerkers van het Radboudumc betrokken. Binnen dit project heb ik me op de bijscholing en ontwikkeling van deze groep medewerks gericht. Denk hierbij aan het ontwikkelen van een training over het opstellen van leervragen en het stimuleren van studenten. Deze training heb ik uiteindelijk ook zelf gegeven.

3 Waarom zocht je een stageplaats bij de Radboudumc Health Academy?

Ik zocht een stage binnen de Radboudumc Health Academy omdat ik de zorg een interessante sector vind. Ik vind het leuk hoe de medische wereld in elkaar zit en hoe deze zich ontwikkelt. Mijn studie is heel breed, hierdoor kun je bij veel verschillende organisaties en sectoren terechtkomen. Door stage te lopen bij de Radboudumc Health Academy kon ik mijn studie en de zorgsector goed combineren.
 

4 Hoe is je stage bevallen en wat voegt deze toe aan je studie?

Ik heb enorm veel geleerd tijdens mijn stageperiode binnen de Radboudumc Health Academy. Dit was mijn eerste grote stage waarbij ik de kennis vanuit mijn opleiding toepaste binnen een organisatie. Ik heb hier gemerkt dat mijn studie erg praktijkgericht en toepasbaar is. Ook heb ik het werkende leven ervaren. De vrijheid die ik kreeg binnen de organisatie was erg prettig. Ik werd goed en op maat begeleid. Samen met mijn begeleiders keken we naar wat ik op dat moment nodig had aan begeleiding en wat de organisatie van mijn bijdrage als student verwachte.
 

5 Wat zijn de voordelen van stagelopen bij de Radboudumc Health Academy?

De medewerkers van de Radboudumc Health Academy zijn erg gericht op ontwikkeling en het stimuleren hiervan. Omdat ze hier zo goed en ervaren in zijn, ben je bij hen als student aan het juiste adres. Ik had het gevoel dat ik de ruimte kreeg om mezelf te laten zien en om mezelf te ontwikkelen. Het was een hele fijne en leerzame ervaring, ik kijk er met veel plezier op terug!


Stages voor hbo-studenten

Doe jij een hbo-studie en wil je in aanmerking komen voor een stageplek? Stuur een mail of vul het formulier in. lees meer

Stages voor hbo-studenten

Ik ben een hbo-student

De Radboudumc Health Academy (RHA) heeft plaats voor stagiaires van verschillende hbo-opleidingen. Grofweg zijn de activiteiten te verdelen in stage en scriptie-onderzoek. Wij kunnen stages verlenen aan studenten van:
  • Lerarenopleiding Gezondheid en Welzijn (LGW)
  • Opleidingskunde
‚ÄčVul het formulier in

Voor de opleidingen Verpleegkunde op mbo en hbo niveau
De beschikbare stageplaatsen in het Radboudumc worden verdeeld door het BPV bureau van het ROC Nijmegen (mbo) en het praktijkbureau van de HAN (hbo).
 

  • Medewerkers
  • Intranet