Wat is een kippenborst?

Een kippenborst is een vervorming van de borstwand waarbij er aan de voorzijde een bult is ontstaan. Het is niet bekend waar de vervorming vandaan komt maar waarschijnlijke komt het door een te sterke groei van het ribkraakbeen. lees meer

Wat is een kippenborst?

Een kippenborst is een vervorming van de borstwand waarbij er aan de voorzijde een bult is ontstaan. Het is niet bekend waar de vervorming vandaan komt maar waarschijnlijke komt het door een te sterke groei van het ribkraakbeen.

Bult

De bovenmatige groei veroorzaakt het uitzetten van de ribben en de kraakbeenderen. Hierdoor wordt het borstbeen naar buiten geduwd en ontstaat een bult. Ook kan het ribkraakbeen zelf voor de bult verantwoordelijk zijn. De vervorming ontwikkelt zich met name in de periode van snelle groei zoals in de vroege pubertijd. 

Klachten

  • ongemakkelijk om op de buik te liggen,
  • kan steken op de borst veroorzaken.

Contact

Afdeling Cardio-thoracale Chirurgie

(024) 361 45 90

Afdeling Cardio-thoracale Chirurgie

De afdeling Cardio-thoracale Chirurgie van het Radboudumc richt zich op de chirurgische behandeling van hart- en longziekten.

lees meer

Behandeling Kippenborst

Een kippenborst is een vervorming van de borstwand waarbij er aan de voorzijde een bult is ontstaan. Dit kan chirurgisch worden behandeld. lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet