Behandeling Kippenborst


Over de behandeling

Een kippenborst is een vervorming van de borstwand waarbij er aan de voorzijde een bult is ontstaan. Dit kan chirurgisch worden behandeld.

lees meer

Over de behandeling

Een kippenborst is een vervorming van de borstwand waarbij er aan de voorzijde een bult is ontstaan. Dit kan chirurgisch worden behandeld. Het besluit tot een operatie hangt af van:

  • de ernst van de afwijking,
  • de hinder die je als patiĆ«nt ervaart.

Dit wordt besproken tijdens het bezoek aan de polikliniek ‘Thoraxwand-afwijkingen’ van de afdeling Cardio-thoracale Chirurgie. Na dit bezoek laat je aan ons weten of je geopereerd wilt worden of niet.


Verloop van de operatie

Voor de pijnstilling tijdens en na de operatie krijgt u een ruggenprik. Hierna volgt de algehele narcose.

lees meer

Verloop van de operatie

Voor de pijnstilling tijdens en na de operatie krijgt u een ruggenprik. Hierna volgt de algehele narcose. De chirurg maakt een snede op de plek van de vervorming. Nu heeft hij goed zicht op het afwijkende ribkraakbeen en kan hij bepalen welke ribkraakbeenderen verwijderd moeten worden. Zo verdwijnt de vervorming. 
Soms wordt er een drain (slangetje) achtergelaten om vocht te kunnen laten aflopen. Deze blijft enkele dagen zitten.

Behandeling Anesthesie

Als u naar het Radboudumc komt voor een operatie dan krijgt u te maken met anesthesie (verdoving of narcose). Ook voor andere ingrepen, zoals een behandeling of onderzoek, is anesthesie soms nodig. Anesthesie zorgt ervoor dat u tijdens de behandeling geen pijn heeft.

lees meer

Contact

Afdeling Cardio-thoracale Chirurgie
(024) 361 45 90


Afdeling Cardio-thoracale Chirurgie

De afdeling Cardio-thoracale Chirurgie van het Radboudumc richt zich op de chirurgische behandeling van hart- en longziekten.

lees meer
inloggen