Patiƫntenzorg Aandoeningen Luchtpijp kwaadaardige aandoeningen

Wat zijn luchtpijp kwaadaardige aandoeningen?

Luchtpijpkanker is een zeldzame aandoening. Als de aandoening luchtpijpkanker beperkt is tot de luchtpijp, is de beste behandeling een luchtpijpoperatie. lees meer

Wat zijn luchtpijp kwaadaardige aandoeningen?

Luchtpijpkanker is een zeldzame aandoening. Als de aandoening luchtpijpkanker beperkt is tot de luchtpijp, is de beste behandeling een luchtpijpoperatie. Daarbij verwijderen we een deel van de luchtweg al krijgen patiƫnten met een kwaadaardige aandoening van de luchtpijp in Nederland vaak onterecht geen chirurgische behandeling (trachearesectie) aangeboden.

Symptomen

Kwaadaardige aandoeningen dicht bij de luchtpijp (longkanker, slokdarmkanker, schildklierkanker) kunnen leiden tot een vernauwing van de luchtpijp. Dit gebeurt door druk op de luchtpijp of door ingroei van kwaadaardig weefsel in de luchtpijp.

Onderzoeken Wat kunt u verwachten?

  • Bij een bronchoscopie bekijken we de binnenzijde van uw luchtwegen met behulp van een bronchoscoop. Dit is een soepele slang met een doorsnee van ongeveer een halve centimeter.

    lees meer

Waarom naar het Radboudumc?

Kwaadaardige tumoren van de luchtpijp zijn extreem zeldzaam (1 per miljoen mensen per jaar). In het Radboudumc is een lange en brede ervaring met de diagnostiek en behandeling van deze tumoren in een multidisciplinair team Bovendien doen we ook onderzoek op dit gebied.

Behandeling Wat doen we?

Luchtpijp kwaadaardige aandoeningen kunnen behandeld worden door bestraling en trachearesectie.

Contact

Afdeling Cardio-thoracale Chirurgie

(024) 361 45 90

Afdeling Cardio-thoracale Chirurgie

De afdeling Cardio-thoracale Chirurgie van het Radboudumc richt zich op de chirurgische behandeling van hart- en longziekten.

lees meer

Onze specialisten

  • Medewerkers
  • Intranet