Wie geeft de handmassage?

U krijgt de handmassage van een van onze vrijwilligers. Al deze vrijwilligers zijn speciaal opgeleid om handmassages te geven en hebben ruime ervaring. Zij hebben een geheimhoudingsplicht, dus uw gesprek blijft vertrouwelijk. De verpleegkundige is eindverantwoordelijk en let bijvoorbeeld op of de handmassage wel mogelijk is.


Even ontspannen tijdens een handmassage

Heeft u behoefte aan ontspanning en een fijne afleiding tijdens uw opname in het Radboudumc? Dan is onze handmassage misschien iets voor u. lees meer

Even ontspannen tijdens een handmassage

Heeft u behoefte aan ontspanning en een fijne afleiding tijdens uw opname in het Radboudumc? Dan is onze handmassage misschien iets voor u. Het is geen therapeutische massage, maar puur ontspannend bedoeld. Daardoor is de massage voor bijna alle patiënten geschikt. U kunt genieten van de rust, aanraking en de aandacht.

Wie geeft de handmassage?

U krijgt de handmassage van een van onze vrijwilligers. Al deze vrijwilligers zijn speciaal opgeleid om handmassages te geven en hebben ruime ervaring.

lees meer

Hoe werkt het?

De vrijwilliger overlegt met uw verpleegkundige of handmassage bij u mogelijk is. De massage duurt ongeveer een kwartier. lees meer

Hoe werkt het?

De vrijwilliger overlegt met uw verpleegkundige of handmassage bij u mogelijk is. De verpleegkundige beslist hierover, eventueel in overleg met de dienstdoende arts. Natuurlijk kijken we ook of er wel voldoende tijd is voor de handmassage. We willen u de handmassage namelijk in alle rust en ongestoord kunnen geven. Voorafgaand aan de massage neemt de vrijwilliger een aantal hygiënische maatregelen. Zo bewaken we uw en onze veiligheid. De vrijwilliger draagt bijvoorbeeld een plastic schort, legt een handdoek onder uw arm en desinfecteert de eigen handen. Uw hand- en polssieraden legt u even in uw bedkastje. Dan kunt u ongeveer een kwartier in alle rust genieten van de ontspannende handmassage. En bijvoorbeeld even uw gedachten delen met de vrijwilliger.

Bij de handmassage gebruiken we massage-olie die geschikt is voor ieder huidtype. Het betreft een neutrale professionele massage-olie.

Ruimte voor Massage

Therapeuten van Ruimte voor Massage kunnen u ook een uitgebreidere massage geven. Bijvoorbeeld een stoelmassage, lichaamsmassage, deelmassage van nek-schouders, rug of benen, voetreflexmassage en shiatsu massage(therapie). Dit kan bij Ruimte voor Massage (gebouw A), óf bij u aan bed. Deze massages zijn tegen betaling. 

lees meer

Interesse?

Geef dit dan aan bij uw verpleegkundige. Samen bekijkt u de mogelijkheden.
  • Medewerkers
  • Intranet