Patiëntenzorg Behandelingen Implantaten vrijleggen MKA

Over de operatie

Deze ingreep voeren we uit wanneer de enkele maanden eerder bij u geplaatste implantaten goed zijn vastgegroeid in uw kaak. De operatie gebeurt poliklinisch, onder plaatselijke verdoving. De MKA-chirurg maakt voor het vrijleggen (opnieuw) een sneetje in uw tandvlees, op de plaats van de implantaten. lees meer

Over de operatie

Deze ingreep voeren we uit wanneer de enkele maanden eerder bij u geplaatste implantaten goed zijn vastgegroeid in uw kaak. De operatie gebeurt poliklinisch, onder plaatselijke verdoving. De MKA-chirurg maakt voor het vrijleggen (opnieuw) een sneetje in uw tandvlees, op de plaats van de implantaten. De tijdelijke afdekschroefjes op de implantaten worden dan vervangen door zogenaamde genezingsopbouwen. Dit zijn opzetstukjes (ook wel abutments genoemd), die door het tandvlees heen steken. Uw tandarts kan hierop een kunsttand, een kunstkies, of een prothese plaatsen.

Na de behandeling

De verdoving is na ongeveer vier uur uitgewerkt. Het is normaal dat u daarna wat last krijgt van de wond. De pijn is goed te bestrijden met pijnstillers. Indien nodig krijgt u hiervoor een recept mee. lees meer

Na de behandeling

De verdoving is na ongeveer vier uur uitgewerkt. Het is normaal dat u daarna wat last krijgt van de wond. De pijn is goed te bestrijden met pijnstillers. Indien nodig krijgt u hiervoor een recept mee.

Zolang u nog last hebt van de behandeling is het beter om zacht voedsel te eten. Ook raden we u aan om in de uren na de behandeling geen hete dranken of warm voedsel te nuttigen. Door de verdoving kunt u namelijk, zonder dat u het merkt, uw mond verbranden of op uw lip of tong bijten.
 

Lokale verdoving

Wanneer de MKA-chirurg een bepaald gedeelte in uw mond tijdens de behandeling wil verdoven, gebruikt hij een injectienaald met daarin een verdovingsmiddel (anestheticum). lees meer

Lokale verdoving

Wanneer de MKA-chirurg een bepaald gedeelte in uw mond tijdens de behandeling wil verdoven, gebruikt hij een injectienaald met daarin een verdovingsmiddel (anestheticum). 

Wat is lokale verdoving bij de MKA-chirurg?

Wanneer de MKA-chirurg een bepaald gedeelte in uw mond tijdens de behandeling wil verdoven, gebruikt hij een injectienaald met daarin een verdovingsmiddel (anestheticum). Een verdoving zorgt ervoor dat je geen pijn voelt tijdens de behandeling. 

Na hoeveel tijd is een verdoving uitgewerkt?

De verdoving werkt nog enkele tijd na de behandeling door. In het begin zal je mond aan de kant van de verdoving nog geheel gevoelloos zijn. Je hebt dan geen controle over de spieren in je mond. Hierdoor kan je mond soms wat scheef hangen. Probeer niet in je tandvlees te bijten en pas op met warme dranken. Doordat je geen pijn voelt, kun je jezelf verwonden. Je tong en lippen kunnen dik aanvoelen en tintelen. Meestal is een verdoving na ongeveer één tot enkele uren uitgewerkt. De verdoving zwakt langzaam af, waardoor je steeds meer gevoel terugkrijgt. In het begin kan dit aanvoelen als kleine naaldjes of prikjes. 

Heeft een verdoving bijwerkingen?

Zoals bij elke behandeling kunnen er complicaties optreden. Er treden echter zelden bijwerkingen op na een verdoving in de mond. In enkele gevallen komen de volgende bijwerkingen voor:
  • Pijn gedurende enkele dagen op de plek van de injectie
  • Een bloeduitstorting op de plek van de injectie
  • Benauwdheid
  • Een verdoofd gevoel in aangrenzend gebied, zoals de neus, ogen of oren
  • Rode vlekken op de huid
In enkele zeldzame gevallen treedt er een infectie of allergische reactie op na het toedienen van de injectie. Raadpleeg in dat geval zo snel mogelijk een arts. 

Contact Neem contact op

Afdeling Mond-Kaak-Aangezichtschirurgie

Algemene informatie en afspraken voor controlebezoek
Maandag t/m vrijdag 8-17 uur
(024) 361 38 01

Informatie en afspraken voor poliklinische behandeling
Maandag t/m vrijdag 8-17 uur
(024) 361 37 83

Afdeling Mond-Kaak-Aangezichts­chirurgie

De specialisten van de afdeling Mond-Kaak-Aangezichtschirurgie behandelen voornamelijk ziektes en afwijkingen van mond, kaak en aangezicht. Wij behandelen zowel poliklinisch (dagbehandeling) als klinisch (met opname). lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet