Patiëntenzorg Behandelingen Wet-wrap (vochtig verband) bij huidziekten

Wat is een Wet-Wrap?

“Wet-wrap” betekent vochtig verband. De behandeling met verschillende zalven en vochtige verbanden verminderd de jeuk en geeft een verkoelend effect. lees meer

Wat is een Wet-Wrap?

“Wet-wrap” betekent vochtig verband. De behandeling met verschillende zalven en vochtige verbanden verminderd de jeuk en geeft een verkoelend effect. Het vochtige verband versterkt de werking van de zalven op de huid en remt de ontstekingsreactie.

Werking

Het natte verband werkt verkoelend en jeukstillend. Door het vochtige milieu en omdat het verband de hele dag blijft zitten, dringen de zalven dieper door in de huid en is het effect groter.

Voor wie

Wanneer gewone zalftherapie onvoldoende resultaat geeft bij een huidaandoening, kan worden gekozen voor de methode volgens wet-wrap. Geschikt voor volwassen en kinderen, bij hardnekkige huidaandoeningen, met heftige jeuk bijvoorbeeld bij eczeem, prurigo, maar soms ook bij psoriasis.

Contact

Behandelunit Dermatologie

ma t/m vrij, 08.00 – 17.00 uur
Bij spoed buiten kantooruren, in het weekend en op feestdagen hoort u een antwoordapparaat met informatie over de bereikbaarheid.
(024) 361 32 80

De behandeling Wat kunt u verwachten?

De behandeling bestaat uit het dagelijks zalven met een lage klasse hormoonzalf en vette onderhoudszalf onder twee lagen buisverband. Afhankelijk van het resultaat duurt de behandeling ongeveer 3 weken. lees meer

De behandeling Wat kunt u verwachten?

De behandeling bestaat uit het dagelijks zalven met een lage klasse hormoonzalf en vette onderhoudszalf onder twee lagen buisverband. Het onderste laag verband wordt met lauwwarm water vochtig aangebracht. De bovenste laag buisverband is droog. Daarna kunt u gewone kleren aantrekken. Om de 2 à 3 uur wordt de onderste laag vochtig gemaakt met een schone (nieuwe) plantensproeier. Afhankelijk van het resultaat duurt de behandeling ongeveer 3 weken.

Naar uw afspraak behandelunit Dermatologie

Ingang: Hoofdingang
Gebouw: A
Verdieping: 1
Route: 678

bekijk route

Naar uw afspraak behandelunit Dermatologie

Bezoekadres

Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Ga naar Gebouw A , Verdieping 1 en volg route 678
  • Medewerkers
  • Intranet