Bevallen & Opstaan

Tijdens de zwangerschap en de bevalling verandert jouw lichaam. Als je net bent bevallen, kun je niet zomaar voluit gaan sporten. Je lichaam moet zich eerst herstellen. In het ticketuur Bevallen & Opstaan bevorder je het herstel van jouw lichaam en bouw je jouw conditie op met speciale oefeningen. Met Bevallen & Opstaan kun je verantwoord en onder deskundige begeleiding weer gaan sporten. Er is extra aandacht voor stabiliteit van het bekken en de bekkenbodem. Je kunt vanaf 6 weken na de bevalling beginnen met deze les.

Opbouw

De les Bevallen & Opstaan vindt plaats in de fitnesslesruimte van het RSC. Elke les gaat van start met een warming up, gevolgd door oefeningen waarmee jij jouw conditie verbetert. Daarna doe je spierversterkende-, houdings- en stabiliteitsoefeningen. Je sluit de les af met een cool down.
Patientenzorg Behandelingen Zwanger-Fit en Bevallen Opstaan

Over Zwanger Fit en Bevallen & Opstaan

Het Radboud Sportcentrum (RSC) verzorgt de ticketuren Zwanger Fit en Bevallen & Opstaan. Het zijn op zichzelf staande lessen waarvoor je je per keer kunt inschrijven.

Zwanger Fit

Een sportprogramma voor de gezonde zwangere vrouw.

lees meer

Zwanger Fit

Veel vrouwen die regelmatig sporten en zwanger worden, willen op een verantwoorde manier blijven bewegen. Met het ticketuur Zwanger Fit kan dat. Onder deskundige begeleiding kun je sporten. De instructeur houdt rekening met jouw lichaam dat tijdens je zwangerschap verandert.

Opbouw

De les Zwanger Fit vindt plaats in de fitnesslesruimte van het RSC. Elke les start met een warming up, gevolgd door cardio en spierversterkende oefeningen. Je gebruikt moderne fitnessapparatuur en kunt op jouw niveau sporten. Je krijgt houdings- en bekkenbodemspieroefeningen en sluit de les met een cool down.

Bevallen & Opstaan

Een sportprogramma voor na je bevalling.

lees meer

Aanmelden

Je kunt aan beide ticketuren deelnemen door vooraf een ticket te reserveren via de website van het Radboud Sportcentrum (RSC).

lees meer

Aanmelden

Je kunt aan beide ticketuren deelnemen door vooraf een ticket te reserveren via de website van het Radboud Sportcentrum (RSC). Dit kan ook op het computerplein op het RSC. Wil je meer informatie, bel dan tijdens de openingstijden van het sportcentrum met de inschrijfbalie. Het telefoonnummer is (024) 361 23 92. Je kunt ook mailen naar frontoffice@rsc.ru.nl of de website van het RSC bezoeken: www.ru.nl/sportcentrum.

Afdeling Neonatologie

Op de afdeling neonatologie behandelen we te vroeg geboren kinderen, kinderen die tijdens de bevalling in moeilijkheden zijn geraakt en kinderen met aangeboren afwijkingen.

lees meer