Pati├źntenzorg Onderzoeken Combinatie onderzoeken MKA

Waarom krijgt u meerdere onderzoeken?

Om een goede diagnose te stellen krijgt u vaak een combinatie van anamnese, intra-oraal onderzoek en lichamelijk onderzoek op de afdeling MKA.

Contact Neem contact op

Afdeling Mond-Kaak-Aangezichtschirurgie

Algemene informatie en afspraken voor controlebezoek
Maandag t/m vrijdag 8-17 uur
(024) 361 38 01

Informatie en afspraken voor poliklinische behandeling
Maandag t/m vrijdag 8-17 uur
(024) 361 37 83

Welke onderzoeken kunt u krijgen?


Anamnese

Als u met een nieuwe klacht naar de polikliniek van MKA komt, spreekt u vaak eerst met een coassistent. Tijdens deze zogenoemde anamnese, vraagt de coassistent onder andere naar de aard, het verloop en de duur van uw klacht en of de aandoening voorkomt in uw familie. lees meer

Anamnese

Als u met een nieuwe klacht naar de polikliniek van MKA komt, spreekt u vaak eerst met een coassistent. Tijdens deze zogenoemde anamnese vraagt de coassistent onder andere naar de aard, het verloop en de duur van uw klacht, en of de aandoening voorkomt in uw familie. Tot slot vraagt de coassistent naar uw algehele gezondheid, eventuele allergie├źn, ziektegeschiedenis en leefgewoonten.

Als u medicijnen gebruikt, is het verstandig om een lijst mee te nemen waar alle namen en doseringen van uw medicatie op staan.

Na de anamnese gaat de coassistent of MKA-chirurg verder met een intra-oraal onderzoek (in de mond) en/of lichamelijk onderzoek.


Lichamelijk onderzoek

Na de anamnese wordt u kort lichamelijk onderzocht, bijvoorbeeld op zwellingen in uw hals. Ook stellen we u korte vragen of geven u opdrachten om de afwijking verder te onderzoeken.

Intra-oraal onderzoek

Een intra-oraal onderzoek is onderdeel van het lichamelijk onderzoek en wordt uitgevoerd door de coassistent of de MKA-chirurg. Bij dit onderzoek ligt u in een stoel, zodat de arts met een felle lamp goed in uw mond kan kijken en uw klachten of de afwijking kan onderzoeken.

Meer informatieNaar uw afspraak adres en route

Bezoekadres

Polikliniek MKA
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Huispostnummer: 590

Routenummer 

De polikliniek MKA is tijdelijk verdeeld over 2 locaties. Ga naar de aanmeldzuil in gebouw A (route 646) en scan de barcode in uw afspraakbrief. Bij de aanmeldzuil ontvangt u een ticket met het juiste routenummer:

  • Verdieping 0, route 562, (Polikliniek MKA)
  • Verdieping 2, route 682, Plein A2 Oost (Polikliniek MKA)

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang

Afdeling Mond-Kaak-Aangezichts­chirurgie

De specialisten van de afdeling Mond-Kaak-Aangezichtschirurgie behandelen voornamelijk ziektes en afwijkingen van mond, kaak en aangezicht. Wij behandelen zowel poliklinisch (dagbehandeling) als klinisch (met opname). lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet