Wat is echografie van het bewegingsapparaat?

Een echografie van het bewegingsapparaat is een techniek waarmee we met behulp van geluidsgolven bepaalde delen van het bewegingsapparaat in beeld brengen. Voorbeelden hiervan zijn het gewrichtsslijmvlies, pezen en slijmbeurzen. Als u vocht in een gewricht of slijmbeurs heeft, dan kan dit met behulp van de echo opgezogen worden en daarna worden onderzocht. Met behulp van echografie kunnen we ook injecties in gewrichten, slijmbeurzen of rond een pees geven.

Patientenzorg Onderzoeken Echografie van het bewegingsapparaat

Wat is echografie van het bewegingsapparaat?

Een echografie van het bewegingsapparaat is een beeldvormende techniek waarmee we met behulp van geluidsgolven bepaalde delen van het bewegingsapparaat in beeld brengen.

lees meer

Echospreekuur

Er is wekelijks een echospreekuur op de polikliniek Reumatische ziekten. Het onderzoek wordt meestal verricht door een reumatoloog in opleiding onder supervisie van een reumatoloog met ervaring in de echografie.

Voorbereiding

Zorg dat het lichaamsdeel dat met echografie onderzocht wordt eenvoudig ontkleed kan worden. En houd er rekening mee dat u bij een injectie het betreffende lichaamsdeel in de 48 uur daarna niet belast.

lees meer

Voorbereiding

Zorg dat het lichaamsdeel dat met echografie onderzocht wordt eenvoudig ontkleed kan worden. Vaak onderzoekt de echografist het lichaamsdeel aan de andere kant ook om links met rechts te vergelijken. Als u een injectie krijgt, houd er rekening mee dat u daarna het advies krijgt het betreffende lichaamsdeel 48 uur te ontzien. Na een injectie mag u wel gewoon naar huis rijden.
 

De uitslag

Vaak krijgt u de uitslag van de echografist direct na het onderzoek. Meestal volgt er ook nog een consult met uw eigen reumatoloog of reumatoloog in opleiding op een andere dag om de eventuele gevolgen voor uw diagnose of behandeling te bespreken.

Meer informatie


Naar uw afspraak adres en route

Ingang: Apotheek (rechts naast de hoofdingang)
Route: 433

bekijk route

Naar uw afspraak adres en route

Bezoekadres

Ingang: 8 (rechts naast de hoofdingang)
Geert Grooteplein Zuid 8
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 8
Ga naar binnen bij: Apotheek (rechts naast de hoofdingang)
Volg route 433

Polikliniek Reumatische Ziekten

Op de Polikliniek Reumatische Ziekten onderzoeken en behandelen we patiënten met aandoeningen op het hele terrein van de reumatische ziekten.

lees meer