Wat is echografie van het bewegingsapparaat?

Een echografie van het bewegingsapparaat is een techniek waarmee we met behulp van geluidsgolven bepaalde delen van het bewegingsapparaat in beeld brengen. Voorbeelden hiervan zijn het gewrichtsslijmvlies, pezen en slijmbeurzen. Als u vocht in een gewricht of slijmbeurs heeft, dan kan dit met behulp van de echo opgezogen worden en daarna worden onderzocht. Met behulp van echografie kunnen we ook injecties in gewrichten, slijmbeurzen of rond een pees geven.

Patiƫntenzorg Onderzoeken Echografie van het bewegingsapparaat

Wat is echografie van het bewegingsapparaat?

Een echografie van het bewegingsapparaat is een beeldvormende techniek waarmee we met behulp van geluidsgolven bepaalde delen van het bewegingsapparaat in beeld brengen. lees meer

Echospreekuur

Er is wekelijks een echospreekuur op de polikliniek Reumatische ziekten. Het onderzoek wordt meestal verricht door een reumatoloog in opleiding onder supervisie van een reumatoloog met ervaring in de echografie.

Voorbereiding

Zorg dat het lichaamsdeel dat met echografie onderzocht wordt eenvoudig ontkleed kan worden. En houd er rekening mee dat u bij een injectie geadviseerd wordt geen gemotoriseerd voertuig te besturen.

lees meer

Voorbereiding

Zorg dat het lichaamsdeel dat met echografie onderzocht wordt eenvoudig ontkleed kan worden. Vaak onderzoekt de echografist het lichaamsdeel aan de andere kant ook om links met rechts te vergelijken.

Als u een injectie krijgt, kunt u het betreffende lichaamsdeel belasten zolang dit pijnvrij is. 

Na een injectie wordt u geadviseerd om geen gemotoriseerd voertuig besturen. (Mocht u als bestuurder van een gemotoriseerd voertuig een ongeval krijgen binnen 4 uur na de injectie dan zou de verzekeringsmaatschappij hier bezwaar tegen kunnen maken.)
 


De uitslag

Vaak krijgt u de uitslag van de echografist direct na het onderzoek. Meestal volgt er ook nog een consult met uw eigen reumatoloog of reumatoloog in opleiding op een andere dag om de eventuele gevolgen voor uw diagnose of behandeling te bespreken.

Meer informatie


Naar uw afspraak adres en route

Ingang: Hoofdingang
Gebouw: A
Verdieping: 1
Route: 678 naar Plein A1 Oost

bekijk route

Naar uw afspraak adres en route

Bezoekadres

Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Ga naar Gebouw A, Verdieping 1 en volg route 678 naar Plein A1 Oost

Polikliniek Reumatologie

Op de Polikliniek Reumatologie onderzoeken en behandelen we patiƫnten met aandoeningen op het hele terrein van de reumatische ziekten. lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet