Patientenzorg Onderzoeken Echografie van het hart via de slokdarm

Over een echografie van het hart via de slokdarm

Een echografie van het hart via de slokdarm voeren we meestal uit als de gebruikelijke echografie via de borstkaswant niet voldoende gegevens heeft opgeleverd. Daarnaast is het onderzoek nodig als we vermoeden dat u afwijkingen heeft aan uw hart of de grote bloedvaten.

Contact

Polikliniek Cardiologie

(024) 361 93 50

Voorbereiding

Als het onderzoek ‘s ochtends plaatsvindt, moet u nuchter zijn. Als het onderzoek ‘s middags plaatsvindt, dan mag u tot 6 uur voor het onderzoek een beschuit eten en een kop thee drinken.

lees meer

Voorbereiding

Als het onderzoek ‘s ochtends plaatsvindt, moet u nuchter zijn. U mag de avond voor het onderzoek vanaf 24.00 uur niets meer eten of drinken. Als het onderzoek ‘s middags plaatsvindt, dan kunt u tot 6 uur voor het onderzoek een beschuit eten en een kop thee drinken.

Suikerpatiënt

Als u suikerpatiënt bent, overleg dan met uw behandelend arts. Uw medicijnen kunt u op de gebruikelijke tijdstippen innemen met een beetje water.

Het onderzoek

We verdoven uw keel met een spray. Vervolgens slikt u een maagslang in. Op de maagslang zit een apparaatje. Hiermee kunnen we hele scherpe beelden van uw hart maken. Het onderzoek duurt ongeveer 20 minuten.

lees meer

Het onderzoek

We verdoven uw keel met een spray. Vervolgens slikt u de maagslang in. Op de maagslang zit een  transducer. Dit is een apparaatje dat geluidsgolven uitzendt en weer terugontvangt. De transducer komt in uw slokdarm terecht,  direct tegen de achterwand van het hart. Zo kunnen we hele scherpe beelden van uw hart maken. Tijdens het onderzoek kunt u gewoon ademen. Het onderzoek duurt ongeveer 20 minuten.
 

Naar uw afspraak

Ingang: Hoofdingang
Route: 725

bekijk route

Naar uw afspraak

Bezoekadres

Cardiologie
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Huispostnummer: 616

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Volg route 725 (Cardiologie)

Na het onderzoek

Omdat uw keel verdoofd is raden we u aan 1 uur na het onderzoek niets te eten en drinken. U kunt zicht anders verslikken.

De uitslag

De uitslag van het onderzoek krijgt u meestal op een later moment via uw eigen cardioloog.