Patientenzorg Onderzoeken Holteronderzoek

Wat is een holter?

Een holter is een kleine draagbare recorder. Deze maakt een continue registratie van uw hartritme. Zo kunnen we mogelijke hartritmestoornissen vastgeleggen.

Contact

Polikliniek Cardiologie

(024) 361 93 50

Het onderzoek


Aansluiten van de holter

U komt naar de polikliniek waar de laborant de holter aansluit en u instructies geeft. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Hierna hervat u uw dagelijkse bezighe­den. U mag de holter niet afdoen. lees meer

Aansluiten van de holter

U komt naar de polikliniek waar de laborant vier ecg-plakkers op de borst plakt die met kabeltjes aan het apparaatje bevestigd worden. Ook krijgt u instructies. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Hierna hervat u uw dagelijkse bezighe­den. U draagt de holter in een klein zakje met een band om uw nek of schouder. Uw arts spreekt met u af of u de holter 24 of 48 uur bij u draagt. U mag de holter niet afdoen.


Tijdens het onderzoek

  • Controleer tussendoor een keer of de kabeltjes nog goed vast zitten. Mocht er een los zijn geschoten, maak deze dan weer vast.


Einde van het onderzoek

Na 24 of 48 uur beëindigt u zelf het onderzoek. De holter en het dagboekje brengt u de volgende ochtend terug naar de polikli­niek. lees meer

Einde van het onderzoek

Na 24 of 48 uur beëindigt u zelf het onderzoek. Dit doet u door de kabeltjes van de ECG-plakkers los te maken. De holter stopt u in het retourzakje dat u heeft gekregen. Om huidirritatie te voorkomen kunt u de plakkers het beste verwijderen door deze nat te maken. Daarna gooit u ze weg.

De holter en het dagboekje brengt u de volgende ochtend terug op naar de polikliniek. Op de balie van de secretaresse staat hiervoor een ont­vangstbakje.

Meer informatieNaar uw afspraak adres en route

Bezoekadres

Poliplein C0, Balie B
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Volg route 725 (Poliplein C0, Balie B)

Afdeling Cardiologie

De afdeling Cardiologie houdt zich bezig met hart- en vaatziekten bij volwassenen. lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet