Patientenzorg Onderzoeken Holteronderzoek na herseninfarct

Wat is een holter?

Een holter is een apparaatje dat uw hartritme registreert. Zo onderzoeken we of u hartritmestoornissen heeft.

Contact

Polikliniek Neurologie
Op werkdagen tussen 8.00-17.00 uur

(024) 361 66 00
contact

Het onderzoek


Aansluiten van de holter

U komt naar de polikliniek waar de laborant de holter aansluit en u instructies geeft. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Hierna hervat u uw dagelijkse bezighe­den. U mag de holter niet afdoen.

lees meer

Aansluiten van de holter

U komt naar de polikliniek waar de polikliniekassistente vier ecg-plakkers op de borst plakt die met kabeltjes aan het apparaatje bevestigd worden. Ook geeft de polikliniekassistente u instructies. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Hierna hervat u uw dagelijkse bezighe­den. De holter draagt u in een klein zakje met een band om uw nek of schouder.

Uw arts spreekt met u af of u de holter 24 uur, 48 uur of 7 dagen bij u draagt. U mag de holter niet afdoen.


Tijdens het onderzoek

  • Controleer tussendoor een keer of de kabeltjes nog goed vast zitten. Mocht er een los zijn geschoten, maak deze dan weer vast.


Einde van het onderzoek

Na 24 uur, 48 uur of 7 dagen beëindigt u zelf het onderzoek. De holter en het dagboekje brengt u de volgende ochtend terug naar de polikli­niek.

lees meer

Einde van het onderzoek

Na 24 uur, 48 uur of 7 dagen beëindigt u zelf het onderzoek. Dit doet u door de kabeltjes van de ECG-plakkers los te maken. De holter stopt u in het retourzakje dat u heeft gekregen. Om huidirritatie te voorkomen kunt u de plakkers het beste verwijderen door deze nat te maken. Daarna gooit u ze weg.

De holter en het dagboekje brengt u de volgende ochtend terug op naar de polikliniek. Op de balie van de secretaresse staat hiervoor een ont­vangstbakje.

Meer informatieNaar uw afspraak adres en route

Bezoekadres

Reinier Postlaan 4
6525 GC Nijmegen

Postadres:
Postbus 9101, HP 943
6500 HB 
Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Reinier Postlaan 4
Ga naar binnen bij: Ingang Oost
Volg route 943

Polikliniek Neurologie

Een bezoek aan onze artsen en verpleegkundigen betekent dat er (mogelijk) sprake is van een aandoening aan het zenuw- of spierstelsel. Hiertoe behoren ook de hersenen en het ruggenmerg.

lees meer