Patiƫntenzorg Onderzoeken Psychologisch onderzoek Psychologisch onderzoek bij kinderen

Over het onderzoek

Tijdens het psychologisch onderzoek vormt de medisch psycholoog zich een beeld van de sterke en minder sterke kanten van het kind. Dit kan de medisch psycholoog doen door:

  • een gesprek met het kind en de ouder(s)/verzorger(s)
  • een vragenlijstonderzoek
  • (neuro)psychologische tests

Contact Amalia kinderziekenhuis

Polikliniek
(024) 361 44 15

Verpleegafdeling
(024) 361 38 80
contactformulier


Naar uw afspraak polikliniek Amalia kinderziekenhuis

Bezoekadres

Polikliniek Amalia kinderziekenhuis
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Aanmelden

Meld uw kind aan bij de aanmeldzuil. Daar krijgt u een ticket met een oproepcode. Neem daarna plaats in de wachtruimte en wacht tot uw oproepcode op het wachttijdenscherm verschijnt. Op het scherm ziet u ook een kamernummer staan. Loop samen met uw kind naar de juiste kamer, de zorgverlener komt uw kant uit.

Afspraaktijden

Als het nodig is dat uw kind eerst wordt gezien door de doktersassistent, worden jullie 15 tot 30 minuten eerder uitgenodigd. De doktersassistent meet en weegt uw kind en doet soms ook wat andere metingen ter voorbereiding op de afspraak.

Meer informatie

  • Lees hier hoe u uw kind kunt voorbereiden, wat belangrijk is om mee te nemen en waar u moet zijn.

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Volg route route 785 (Polikliniek Amalia kinderziekenhuis)

De afspraak

De meeste kinderen hebben plezier in het psychologisch onderzoek. Het onderzoek stemmen we af op de leeftijd van het kind. Soms bestaat het onderzoek uit meerdere afspraken. 

lees meer

De afspraak

Eventueel neemt de medisch psycholoog psychologische tests af of vindt er een spelobservatie plaats. Het testmateriaal is afgestemd op de leeftijd en het niveau van uw kind. De meeste kinderen hebben plezier in het psychologisch onderzoek. Ze ervaren het contact en de aandacht die ze krijgen als positief.

Meerdere afspraken

Soms bestaat het onderzoek uit meerdere afspraken. Dit hangt af van het soort onderzoek en van hoe goed uw kind zich kan concentreren. U hoort altijd hoe lang het onderzoek duurt en hoe vaak uw kind daarvoor moet komen. Het kan zijn dat we aan u vragen om een aantal vragenlijsten in te vullen over uw kind.


Uitslag

De uitkomsten van het onderzoek bespreekt de psycholoog met u en, afhankelijk van de leeftijd, ook met het kind.


Amalia kinder­ziekenhuis

Het Amalia kinderziekenhuis is onderdeel van het Radboudumc. Jaarlijks behandelen wij ongeveer 25.000 kinderen tussen 0 en 18 jaar.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet