Het onderzoek

Op de afgesproken dag en tijd meldt u zich aan de balie. De verpleegkundige of de arts haalt u op uit de wachtkamer. U mag in de onderzoekskamer uw broek of rok en slip uittrekken en op uw linderzijde gaan liggen. De arts voelt eerst met zijn of haar vinger en brengt daarna voorzichtig de probe naar binnen. De probe is voorzien van een rubberen beschermhoes en glijmiddel. Het onderzoek duurt ongeveer vijf minuten.

Na het onderzoek
Sommige patiƫnten willen na het onderzoek gebruik maken van het toilet. U kunt met eigen vervoer of openbaar vervoer naar huis. Afhankelijk van de reden van de inwendige echo kunt u na het onderzoek rectaal bloedverlies hebben. Wij raden u aan maandverband mee te nemen.
Patiƫntenzorg Onderzoeken Rectale endo-echo

Rectaal echo-onderzoek

Bij een echo-onderzoek zendt een apparaat (probe) voor de mens niet-hoorbare geluidsgolven uit. Deze geluidsgolven worden teruggekaatst en afgebeeld op een televisiescherm. De probe heeft de dikte van een vinger. Deze brengen we via de anus in. Soms maken we ook foto's.

Contact

Polikliniek Heelkunde
Op werkdagen van 08:00-17:00 uur

(024) 361 38 08

Het onderzoek

U mag in de onderzoekskamer uw broek of rok en slip uittrekken en op uw linderzijde gaan liggen. De arts voelt eerst met zijn of haar vinger en brengt daarna voorzichtig de probe naar binnen. Het onderzoek duurt ongeveer vijf minuten. lees meer

Complicaties

Bij ons zijn geen complicaties bekend. Inwendige rectale echo is een veilige onderzoeksmethode.

Bericht van verhindering

Het onderzoek vindt plaats op het Endoscopie Centrum. Het is belangrijk dat u op tijd aanwezig bent. Bel tijdig als u verhinderd bent naar de polikliniek Heelkunde. U krijgt dan een nieuwe afspraak.

Endoscopie Centrum (EC)

Het Endoscopie Centrum is onderdeel van de afdeling Maag,- Darm- en Leverziekten (MDL).

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet