Over een trichogram

Een trichogram is een haaronderzoek dat wordt gedaan bij personen die last hebben van haaruitval. Er wordt gekeken naar de groeifase waarin de haarwortels zich bevinden. Het onderzoek toont aan of er een aanwijsbare reden is voor de haaruitval.

lees meer

Over een trichogram

De dermatoloog neemt aan de boven- en achterzijde van uw hoofd een plukje haren (circa vijftig) en draait er een stukje leukoplast omheen. Dan rolt de arts het plukje om een tangetje en trekt het uit. Dit kan even pijn doen. Vervolgens wordt het plukje haar onderzocht. De uitslag van het onderzoek is na drie à vier weken bekend en wordt u door de arts meegedeeld. Hiervoor maakt u een nieuwe afspraak.


Contact

Polikliniek Dermatologie
ma t/m vrij van 8.00-17.00 uur

Bij spoed buiten kantooruren, in het weekend en op feestdagen hoort u een antwoordapparaat met informatie over de bereikbaarheid.
(024) 361 32 80

Voorbereiden op een trichogram

Er zijn een aantal dingen waar u rekening mee moet houden wanneer u komt voor een trichogram.

lees meer

Voorbereiden op een trichogram

Vanaf drie weken voor het onderzoek mag u de haren niet verven of een permanent laten zetten. Vanaf vijf dagen voor het onderzoek mag u uw haren niet meer wassen, kammen of borstelen. Een beetje in model brengen kan wel, maar u mag daarbij geen haarproducten zoals haarlak en gel gebruiken. Haren in de eindfase van de groei vallen hierdoor uit. Ook deze zijn echter van belang voor de uitslag van het onderzoek.