Over de polikliniek Hematologie

Op de polikliniek Hematologie komt u voor onderzoek en behandeling van bloedziekten.

lees meer

Over de polikliniek Hematologie

Op de polikliniek Hematologie werken hematologische en oncologische zorgverleners. U komt hier voor onderzoek en behandeling van goed en kwaadaardige bloedziekten.

Multi disciplinair team

Krijgt u een behandelingen van deze afdeling dan is deze altijd besproken met een multi disciplinair team bestaande uit: een hematoloog, patholoog, radioloog, nucleair geneeskundige en een radiotherapeut.

Onderwijs

Het Radboudumc besteedt als universitair ziekenhuis veel aandacht aan onderwijs. Het kan daarom zijn dat u gevraagd wordt of u het goed vindt dat een co-assistent meekijkt. Ook kan het zijn dat u onder behandeling bent bij een hematoloog in opleiding onder supervisie van een hematoloog. Deze vast hematoloog zal de behandeling ook overnemen wanneer de opleidingsperiode is afgerond.

Verhuizing is uitgesteld

De verhuizing van de polikliniek Oogheelkunde op 4 juli 2022 is uitgesteld. Een nieuwe verhuisdatum volgt. Bekijk voor uw afspraak altijd de actuele locatiegegevens in mijnRadboud en in de sms-reminder.

Contact

Afdeling Hematologie

(024) 361 88 23

Maatregelen coronavirus

Er gelden nog een beperkt aantal coronamaatregelen in het Radboudumc. Zo blijft het voor iedereen vanaf 9 jaar verplicht om een mondkapje te dragen. Ook vragen we u om een zelftest te doen voor u naar het ziekenhuis komt en alleen te komen als dat volgens de coronavragenlijst veilig is. lees meer

Naar uw afspraak

Ingang: Apotheek (rechts naast de hoofdingang)
Route: 433

bekijk route

Naar uw afspraak

Bezoekadres

Ingang: 8 (rechts naast de hoofdingang)
Geert Grooteplein Zuid 8
6525 GA Nijmegen

Heeft u voor het eerst een afspraak in het Radboudumc?
Meldt u zich dan vóór uw afspraak bij de inschrijfbalie bij de hoofdingang.

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 8
Ga naar binnen bij: Apotheek (rechts naast de hoofdingang)
Volg route 433

Praktische informatie

Om uw afspraak goed te laten verlopen informeren wij u graag over een aantal praktische zaken.

lees meer

Praktische informatie

Heeft u voor het eerst een afspraak in het Radboudumc?

Meldt u zich tijdig voor uw afspraak bij de inschrijfbalie bij de hoofdingang.

Voorafgaand bloedprikken?

Heeft u een afspraakbevestiging waarin u verzocht wordt vooraf bloed te laten prikken? Meldt u zich dan 1 uur van tevoren bij de aanmeldzuil/Check-in balie van de polikliniek (route 433), dan is de uitslag bekend tijdens uw afspraak met de arts. 

Heeft u een afspraak voor een stollingsaandoening?

Dan hoeft u niet vooraf bloed te prikken. Dit zal in de meeste gevallen tijdens of na uw afspraak gebeuren.

Heeft u een afspraak met een co-assistent?

U wordt eerst gezien door een co-assistent, alvorens de arts u zal zien. Tussentijds zal er er bloed worden geprikt. Houdt u er rekening mee dat de afspraak twee á drie uren zal duren.

Heeft u een afspraak met de verpleegkundig-consulent

U afspraak vindt dan plaats op locatie dagbehandeling Interne Specialismen, route 498.

Toestemmingsverklaringen

De afdeling Hematologie wil graag van u weten of u toestemming verleent tot het verstrekken van medische gegevens aan het Radboudumc en of u wilt deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek.

Komt u voor het eerst naar de afdeling Hematologie van het Radboudumc? Dan ontvangt u onderstaande formulieren bij uw afspraakbevestiging. Of download de formulieren hier en neem deze ingevuld mee naar uw afspraak.


Meer informatie ter voorbereiding op uw afspraak


Inchecken voor uw afspraak

Bij aankomst kunt u zich melden bij de aanmeldzuil/Check-in balie hier maken we uw persoonsgegevens op orde, registreren we uw medicijnen en stellen we een aantal medische vragen. lees meer

Bloedprikken

Vaak wordt voorafgaand aan uw afspraak bloed bij u afgenomen op de prikpost. De uitslag is dan bekend wanneer u de arts ziet.

lees meer

Bloedprikken

Heeft u een afspraakbevestiging waarin u verzocht wordt vooraf bloed te laten prikken? Meldt u zich dan minstens 1 uur van tevoren bij de aanmeldzuil/Check-in balie van de polikliniek (route 433). U krijgt dan een nummertje voor de prikpost. Na het bloedprikken kunt u plaatsnemen in de wachtkamer. De uitslag is bekend wanneer u de arts ziet.

Uw afspraak bij het Radboudumc

Heeft u binnenkort een afspraak in het Radboudumc? Op deze pagina vindt u alles wat u moet weten over uw afspraak in ons ziekenhuis.

lees meer

Dokters­assistenten spreekuur­ondersteuning

De doktersassistent voert kleine controles uit en controleert of alle gegevens compleet zijn.

lees meer

Dokters­assistenten spreekuur­ondersteuning

De doktersassistenten voeren kleine controles uit zoals bloeddruk en pols meten, lengte en gewicht controleren. Daarnaast controleren zij nadat u de arts heeft gesproken of alle gegevens compleet zijn en niks vergeten is. Heeft u na het zien van de arts nog vragen dan kunt u deze ook aan de doktersassistent stellen.

Onze mensen

  • Medewerkers
  • Intranet