Hersentumor

Gezwellen (tumoren) in de hersenen kunnen goed- of kwaadaardig zijn. Ze kunnen ontstaan in het hersenweefsel zelf of vanuit de hersenvliezen.

lees meer

Waardering 8.3

Elke 2 jaar vragen we patiënten met hersentumoren naar hun ervaringen met onze zorg. Deze resultaten gebruiken wij om de kwaliteit van zorg te verbeteren.

bekijk ervaringen

Waardering 8.3

Elke 2 jaar vragen we patiënten met hersentumoren naar hun ervaringen met de zorg in het Radboudumc. Dit doen we met een vragenlijst, de Consumer Quality Index (CQ-Index). Onderzoeksbureau Mediquest voert voor ons de CQ-Index uit. Deze resultaten gebruiken wij om de kwaliteit van zorg te verbeteren.
 
In 2015 werd de vragenlijst door 21 patiënten met een hersentumor ingevuld. In 2017 waren er te weinig (minder dan 10) respondenten.

Samenvatting van de resultaten

  • Patiënten met een hersentumor waardeerden de zorg met een 8.3.
  • 66.7% van de patiënten zou het Radboudumc zeer waarschijnlijk aanbevelen bij andere patiënten met kanker, 23.8% van de patiënten is hierover neutraal, en 9.5% geeft aan dit niet te zullen doen.

Algemene waardering

Hieronder ziet u de gemiddelde waardering van patiënten met een hersentumor, uitgevraagd in 2015.
 
Hoe beoordeelt u:      2015
de zorg binnen de keten in het algemeen?       8.3
de termijn waarop u terecht kon voor uw kankerzorg?       8.3
de informatie die u heeft gekregen?       8.6
het luisteren van de zorgverlener(s)?       8.8
de tijd en aandacht die de zorgverlener(s) voor u hadden?       9.1
de deskundigheid van de arts(en)?       8.6
de afstemming en samenwerking tussen de zorgverleners in het ziekenhuis?       8.2
de wachttijd tot de uitslag van het onderzoek?       8.6
de mate waarin uw wensen zijn meegenomen in het behandelplan?       9.0
het resultaat van de behandeling?       8.6
de nazorg in het ziekenhuis?       8.5

275 operaties hersentumoren

Aantal operaties per jaar voor hersentumoren.

bekijk meer

275 operaties hersentumoren

Hoe meer operaties een specialist uitvoert, des te beter hij of zij wordt. Dat is aangetoond met wetenschappelijk onderzoek. Het aantal operaties dat in een ziekenhuis wordt uitgevoerd, zegt dus veel over de kwaliteit van de behandeling.

In 2018 werden in ons ziekenhuis in totaal 275 operaties verricht voor een hersentumor. In onderstaande grafiek staat het aantal operatieve ingrepen voor een hersentumor in 2014, 2015, 2016, 2017 en 2018.
Grafiek

Norm

De beroepsvereniging van medisch specialisten heeft vastgesteld waaraan een ziekenhuis moet voldoen om de kwaliteit te garanderen. Een van deze eisen is dat een ziekenhuis minimaal 50 keer per jaar een hersentumor gerelateerde operatie moet uitvoeren. Het Radboudumc voldoet ruimschoots aan deze norm.