Mee-eten

Samen eten, doet eten

Willen uw bezoekers mee-eten met de warme maaltijd? Dat kan. U kunt dit tot uiterlijk 16.00 uur aangeven bij uw voedingsassistent. U kunt de gerechten alleen met PIN betalen.

Prijslijst

Ontbijt € 2,90
Lunch (soep, salade en broodje) € 5,25
Warme maaltijd + rauwkost € 6,30
Warme maaltijd + rauwkost + dessert € 7,50
Dessert € 2,30

 


Over FoodforCare

Voeding levert een belangrijke bijdrage aan uw welzijn en herstel. Daarom besteden wij veel aandacht aan goede voeding met essentiële voedingsstoffen.

lees meer

Over FoodforCare

Voeding levert een belangrijke bijdrage aan uw welzijn en herstel. Daarom besteden wij veel aandacht aan goede voeding met essentiële voedingsstoffen. Voeding die u juist nú goed kunt gebruiken. Al onze gerechten maken wij van verse en pure ingrediënten. Dat merkt u aan de smaak, geur en kleur van ons eten en drinken. En daar zijn we trots op.

Hoe werkt het?

Wij bieden u 7 keer per dag een assortiment van kleine gerechten aan. Hierbij hebben we al een selectie voor u gemaakt op basis van uw persoonlijke wensen, dieet en allergieën. Al onze gerechten hebben een verantwoorde portiegrootte. U bepaalt zelf welke en hoeveel gerechten u op dat moment wilt nuttigen.

Uw dieet en allergieën

In uw persoonlijk dossier staat informatie over de voeding die u nodig heeft. Wij gebruiken deze informatie om uw gerechten zorgvuldig samen te stellen en houden hierbij rekening met allergieën en of u bijvoorbeeld zoutbeperkt, energierijk of glutenvrij moet eten.

U kunt altijd vragen stellen over uw voeding aan de voedingsassistent. Bijvoorbeeld over de hoeveelheid koolhydraten of eiwitten in elk gerecht.

In gesprek over voeding

Het eten en drinken wordt u elke dag aangeboden door uw voedingsassistent. U ziet hem of haar dus meerdere keren per dag. Als u een vraag of opmerking heeft over onze voeding, dan hoort uw voedingsassistent dit graag. Hij of zij kan u adviseren of een toelichting geven over de samenstelling van uw voeding.

Doorontwikkelen FoodforCare

Het Radboudumc wil het voedingsconcept verder blijven verbeteren en doet daarom onderzoek, met steun van de FoodforCare Foundation, naar de effecten van voeding op behandeling en herstel.

Zelf eten meenemen

Wilt u tijdens uw opname zelf eten meenemen? Overleg dit dan altijd eerst met uw behandelend arts in verband met eventuele dieetbeperkingen en informeer naar de mogelijkheden van een patiëntenkoelkast -en magnetron. Er gelden strenge eisen op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid. lees meer

Zelf eten meenemen

Het Radboudumc besteedt veel aandacht aan veilige en gezonde voeding. In dit ziekenhuis krijgt u eten en drinken dat bijdraagt aan een voorspoedig herstel volgens het FoodforCare concept. Het voedingsaanbod op de afdeling is zeer divers. Informeer bij de voedingsassistent op de afdeling naar het precieze aanbod.
In het Radboudumc gelden strenge eisen en regels op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid. Deze eisen en regels liggen wettelijk vast en zijn er om te voorkomen dat u als patiënt ziek wordt van het eten.
Het meebrengen van een warme maaltijd raden wij af. De kans op bederf is groot. Het risico op een voedselinfectie is bij mensen met een verminderde weerstand nog groter.

Als u toch voedingsmiddelen/maaltijden van thuis wilt meenemen, dan gelden hiervoor de volgende regels:

Overleg met arts en/of verpleegkundige

 • De afdeling waar u bent opgenomen moet de faciliteiten kunnen bieden om een maaltijd van thuis goed op te slaan (een aparte patiëntenkoelkast en magnetron).
 • Vraag voordat u voedingsmiddelen/ maaltijden van thuis wilt gebruiken altijd bij uw behandelend arts na of het verantwoord is of deze voeding in het ziekenhuis gebruikt kan worden en of u eventueel rekening moet houden met een bepaald dieet, aangepaste dikte van de voeding of andere beperkingen (zoals voorbereidingen van onderzoek en interactie met medicatie). Attendeer ook uw familie en/of bezoek hierop.

Voorschriften voor het meenemen van voeding van thuis

Vooraf

 • Sommige voedingsmiddelen zijn bederfelijk en niet handig om mee te nemen. Risicovolle producten zijn: soep, vlees en vleeswaren, vis, rauwkost, (geschild) fruit en zuivelproducten. Wij adviseren u  om van deze producten zo weinig mogelijk van thuis mee te (laten) brengen. Voorverpakt eten, dat niet gekoeld bewaard hoeft te worden heeft het minste risico zoals bijvoorbeeld koek, cake, zoutjes, noten,
 • Neem de algemene hygiënemaatregelen in acht bij het bereiden van maaltijden.
  • Was altijd uw handen vooraf aan het bereiden van maaltijden;
  • Voorkom kruisbesmetting door apart keukengerei te gebruiken voor rauwe en gare producten;
  • Zorg dat vlees, vis, kip en ei door en door gegaard wordt;
  • Gebruik geen producten waarvan de THT (tenminste houdbaar tot)  of TGT (te gebruiken tot);
  • Koel bereide producten snel af en plaats ze daarna in de koelkast.
 • Bewaar de maaltijd van thuis in uw koelkast, tot het moment dat u op bezoek gaat.
 • Verpak de maaltijd goed afgedekt.
 • Voorzie de maaltijd van naam en geboortedatum van de patiënt, datum waarop deze bereid is en de datum tot waarop het product gebruikt mag worden (max 24 uur na bereiding).
 • Vervoer de maaltijd(en) gekoeld in een koelbox/koeltas met koelelementen.
 • Voedingsmiddelen, die niet door het ziekenhuis verstrekt worden, dienen bij voorkeur direct genuttigd te worden of te worden opgeslagen in de “patiëntenkoelkast”.
Meegebrachte voeding op de afdeling
 • Zorg ervoor dat het door u meegebrachte voedingsmiddelen/maaltijd van thuis direct wordt genuttigd of onmiddellijk in de patiëntenkoelkast wordt gezet.
 • Wanneer u het product op de afdeling in de koelkast zet, moet dit voorzien zijn van naam en geboortedatum van de patiënt, datum van bereiden datum to wanneer dit product gebruikt mag worden (THT datum: max.24 uur bewaren na moment van bereiden)
 • Stickers liggen bij de koelkast op de afdeling.
 • De maaltijden mogen alleen genuttigd worden door de patiënt waarvoor de maaltijd gestickerd is.
 • Het eventueel opwarmen van de maaltijd dient te gebeuren door een medewerker van het ziekenhuis in de daarvoor bestemde patiëntenmagnetron.
 • Indien de uiterlijke gebruiksdatum is overschreden (max. 24 uur ), wordt de maaltijd door de voedingsassistent verwijderd uit de koelkast.
 • Ook niet (goed) gestickerde maaltijden of niet goed afgedekte maaltijden worden verwijderd.
 • Ongeopende pakken/flessen zijn 3 dagen houdbaar (72 uur), mits gekoeld bewaard en goed afgesloten.
 • Bij het openen van een verpakking dient de datum van openen vermeldt te worden middels een sticker op de verpakking en de uiterste bewaardatum (THT datum).

Tot slot

Het is de verantwoordelijkheid van de patiënt zelf om maaltijden van buiten het ziekenhuis te gebruiken. Het Radboudumc is niet aansprakelijk voor meegebrachte voedingsmiddelen/maaltijden van thuis.

Vragen?

Mocht u over deze pagina nog vragen hebben, dan kunt u zich wenden tot de voedingsassistent van uw afdeling.

Wij danken u voor uw medewerking.

Informatie in andere talen


Dagindeling

U krijgt een ontbijt, lunch en diner aangeboden, in toegankelijke porties. Tussendoor krijgt u 4 keer een gerecht, shake of snack geserveerd.

lees meer

Dagindeling

Kleine gerechten verdeeld over de dag

Het FoodforCare-assortiment bestaat uit meer dan 350 gerechten: shakes, smoothies, lunchgerechten, soepen, warme gerechten, salades, desserts, snacks en snoep. U krijgt een ontbijt, lunch en diner aangeboden, in toegankelijke porties. Tussendoor krijgt u drie keer een gerecht, shake of snack geserveerd. U heeft keuze uit 3 verschillende gerechten per ronde en kunt altijd vragen om extra gerechten. Op deze manier zorgt u ervoor dat u voldoende eiwitten en energie binnenkrijgt, wat belangrijk is voor uw herstel.

Dagindeling

 • 7.30 uur – 9.00 uur      Ontbijt
 • 9.45 uur – 11.45 uur    Shake
 • 12.00 uur – 14.00 uur  Lunchgerecht - Salade, broodje en soep
 • 14.45 uur – 16.45 uur  Snack
 • 17.15 uur – 19.15 uur  Warme maaltijd - Rond 16.30 uur neemt de voedingsassistent  de warme maaltijd met u door.  
 • 18.00 uur – 20.00 uur  Dessert
 • 21.00 uur – 22.00 uur  Late night snack

Mee-eten

Bezoekers kunnen tegen betaling mee-eten.

lees meer

Het assortiment

Wij vinden het belangrijk dat u gevarieerd eet en daarom wisselt ons assortiment per dag. Voor uw ontbijt en extra tussendoortjes, heeft de voedingsassistent een standaard assortiment bij zich. bekijk standaardassortiment

Het assortiment

Zuivel / dranken Brood Hartig beleg Zoet beleg Overig
Volle melk Brood (diverse soorten) Jonge kaas Hagelslag Rijstwafel
Halfvolle melk Knäckebröd Oude kaas Vlokken Mosterd
Karnemelk Ontbijtkoek Komijnekaas Pindakaas Ketchup
Soja melk Cruesli Gelderse worst Appelstroop Mayonaise
Soja vla Brinta Kalkoenfilet Jam Curry
Volle yoghurt Beschuit Runderrookvlees Chocoladepasta Ketjap
Halfvolle yoghurt   Grillworst Honing Appelmoes
Vanillevla   Ham   Koffiemelk
Optimel framboos of limoen   Gebraden gehakt   Raketijsjes
Chocolademelk   Boterhamworst    
Limonade   Smeerkaas    
    Roomboter    
    Halvarine    
 

Geef uw mening

We horen graag wat u van FoodforCare vindt. Vertel het uw voedingsassistent. Wij zullen u ook regelmatig naar uw mening vragen.

Eiwitoverzicht

Overzicht van eiwitwaarden per product. lees meer
 • Medewerkers
 • Intranet