Personen Dirk Kunst

Profiel

prof. dr. Dirk Kunst
BIG-nummer: 59045875701


Over Dirk Kunst

Dirk Kunst, kno-arts in het MUMC+ en Radboudumc, is benoemd tot hoogleraar in de Keel-, Neus-, Oorheelkunde, in het bijzonder de Schedelbasispathologie aan de Maastricht University. Kunst heeft zijn o lees meer

Over Dirk Kunst

Dirk Kunst, kno-arts in het MUMC+ en Radboudumc, is benoemd tot hoogleraar in de Keel-, Neus-, Oorheelkunde, in het bijzonder de Schedelbasispathologie aan de Maastricht University. Kunst heeft zijn opleiding in 2003 binnen het Radboudumc voltooid, waarna hij een KWF-fellowship schedelbasispathologie heeft gevolgd in Nijmegen en Marseille. Sinds 2006 is hij werkzaam als schedelbasischirurg in Nijmegen en sinds 2018 in Maastricht. Zijn werkveld betreft de behandeling van pathologie ter hoogte van de gehele schedelbasis. Op beide locaties is hij voorzitter van de schedelbasiswerkgroep. De afdelingen KNO-heelkunde/ Hoofd-Halschirurgie, neurochirurgie en radiotherapie in het MUMC+ en het Radboudumc zijn een structurele samenwerking aangegaan als centrum op het gebied van de schedelbasispathologie. Een belangrijk doel binnen zijn aanstelling is het vervullen van een brugfunctie tussen het MUMC+ en het Radboudumc. De ambitie van de samenwerking is het leveren van hoogwaardige en innovatieve patiëntenzorg, onderwijs en het bundelen en uitbreiden van wetenschappelijk onderzoek; dit centrum moet internationale allure krijgen. Gezamenlijk hebben beide UMC’s een adherentiegebied van ongeveer vijf miljoen mensen. Hij is 6 jaar actief geweest als hoofdredacteur van het Nederlands Tijdschrift voor Keel- Neus- en Oorheelkunde. Hiernaast vervult hij functies binnen de Nederlandse Vereniging voor patiënten met Paragangliomen en Neurofibromatose Vereniging Nederland (NFVN). Momenteel is hij secretaris-generaal en penningmeester van de European Skull Base Society (ESBS). In 2024 zal het ESBS congres in Nederland georganiseerd worden, waarna hij president zal worden van de ESBS.

Daarnaast is hij voorzitter van het Landelijk Overleg Expertisecentra Schedelbasispathologie (LOES) en is hij lid van de kerngroep Hoofd- Halschirurgie KNO 3.0 binnen de Nederlandse Vereniging voor Keel-, Neus- en Oorheelkunde en Heelkunde van het Hoofd- Halsgebied.


Functie(s)

  • KNO-arts/schedelbasischirurg
  • Medewerkers
  • Intranet