Personen Joris van Drongelen

Contact

dr. Joris van Drongelen

(024) 361 47 88


Over zijn werk als Gynaecoloog

'Na mijn werk als poortarts in Ziekenhuis Bernhoven Veghel wist ik het zeker, Verloskunde was het enige waarvoor ik vrolijk midden in de nacht mijn bed voor uitstapte. Het voelt als een eer om bij zo’n unieke gebeurtenis als een zwangerschap en bevalling betrokken te zijn en daar iets voor de vrouw en haar partner te kunnen betekenen. Sinds juni 2011 ben ik werkzaam als gynaecoloog in het Radboudumc met als aandachtsgebied Verloskunde. Ik ben er trots op om deel uit te maken van ons verloskundig team dat zich inzet voor veilige, vriendelijke verloskunde. Ik zit in de afrondende fase van mijn promotie-onderzoek op het gebied van aanpassingen van de moederlijke bloedvaten in de zwangerschap. De combinatie van patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs past mij als een jas en daagt mij uit om nog beter op de werkvloer te presteren.'

Joris van Drongelen principal clinician

Gynaecoloog Joris van Drongelen gaat een centrum voor extreme vroeggeboorte opzetten.

lees meer

Joris van Drongelen principal clinician

Gynaecoloog Joris van Drongelen gaat een centrum voor extreme vroeggeboorte opzetten. Bij circa 140 zwangere vrouwen in Nederland dreigt vroeggeboorte vóór 24 weken doordat zij een te zwakke baarmoedermond hebben: deze gaat spontaan open staan (cervixinsufficiëntie). De enige oplossing daarbij is het plaatsen van een bandje om de baarmoederhals (cerclage). Dat kan via een vaginale operatie of via een buikoperatie. Vooral deze laatste methode is risicovol. Het Radboudumc is het enige ziekenhuis dat deze methode in de zwangerschap aanbiedt. Joris wil meer bekendheid geven aan ons expertiseteam, zodat andere ziekenhuizen hun patiënten laagdrempelig kunnen doorverwijzen en deze zwangere vrouwen optimaal behandeld worden.

Voor deze inspanningen heeft de Raad van Bestuur hem benoemd tot Junior Principal Clinician. Principal Clinician is het predicaat voor zorgverleners die voorlopen in het vernieuwen van de patiëntenzorg en daarmee het voortouw nemen in de ontwikkeling en realisatie van de Radboudvisie.

Opleiding en loopbaan

  • 1996 Examen Biomedische Gezondheidswetenschappen: Epidemiologie
  • 2000 Artsexamen (Nijmegen)
  • 2011 Erkenning als gynaecoloog (Nijmegen)

Verloskunde

De afdeling Verloskunde wil graag een betrouwbare partner zijn en je zo veilig, vriendelijk en persoonlijk mogelijk begeleiden tijdens zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

lees meer