Personen Michel Willemsen

Profiel

prof. dr. Michel Willemsen
BIG-nummer: 69041355201


Over Michel Willemsen

Michèl Willemsen werkt als kinderneuroloog in het Radboudumc. Hij draagt bij aan de algemene kinderneurologie, inclusief supervisie van de verpleegafdeling, consulten kinderneurologie en diensten. lees meer

Over Michel Willemsen

1999: Nijmegen

Na zijn opleiding tot kinderarts en kinderneuroloog werkt Michèl Willemsen als kinderneuroloog in het Radboudumc. Hij draagt bij aan de algemene kinderneurologie, inclusief supervisie van de verpleegafdeling (kinderneurologie / kinderneurochirurgie), consulten kinderneurologie en diensten.

Hij specialiseerde zich in bewegingsstoornissen bij kinderen, in het bijzonder bij neurometabole en genetische aandoeningen. Hij neemt deel aan diverse multidisciplinaire spreekuren, namelijk voor kinderen met bewegingsstoornissen, ataxia telangiectasia, neurometabole/neurodegeneratieve aandoeningen, en spina bifida en andere ruggenmergsaandoeningen. Hij is tevens vaste consulent van het Netwerk Prenatale Diagnostiek Nijmegen.

2013: Nijmegen

Hij is de opleider van neurologen en kinderartsen tot kinderneuroloog. Verder is hij betrokken bij de opleiding van studenten Geneeskunde, coassistenten en arts-assistenten Kindergeneeskunde en Neurologie. Ook verzorgt hij nascholing voor kinderartsen (Postacademisch Onderwijs Kindergeneeskunde). Hij was waarnemend afdelingshoofd Neurologie van september 2013-mei 2015 en is voorzitter van de vakgroep Kinderneurologie.

Zijn onderzoek is nauw verweven met zijn klinische werkzaamheden. Het concentreert zich op erfelijke bewegingsstoornissen en neurometabole/neurodegeneratieve aandoeningen bij kinderen, met een bijzondere focus op Sjögren-Larsson syndroom, ataxia telangiectasia, glucosetransporter type 1-deficiëntie syndroom, en neurotransmitter biosynthese defecten.

2015: Nijmegen

Willemsen is (co)auteur van meer dan 145 peer-reviewed wetenschappelijke artikelen (tot november 2015). Ook schreef hij meerdere hoofdstukken in boeken en diverse Nederlandstalige artikelen. Hij was copromotor en promotor van 2 respectievelijk 7 promovendi.

Jaarlijks houdt hij op nationale en internationale congressen voordrachten over zijn wetenschappelijke aandachtsgebieden.


Functie(s)

 • voorzitter van de vakgroep Kindergeneeskunde

Opleiding

 • 1980-1986: Middelbare school (VWO, Thomas à Kempis College, Arnhem)
 • 1986-1993: Universiteit (Geneeskunde, Katholieke Universiteit Nijmegen)
 • 1993-1999: Specialisatie (Kindergeneeskunde, afdelingen Kindergeneeskunde, UMC St. Radboud en CWZ, Nijmegen)
lees meer

Opleiding

 • 1980-1986: Middelbare school (VWO, Thomas à Kempis College, Arnhem)
 • 1986-1993: Universiteit (Geneeskunde, Katholieke Universiteit Nijmegen)
 • 1993-1999: Specialisatie (Kindergeneeskunde, afdelingen Kindergeneeskunde, UMC St. Radboud en CWZ, Nijmegen)
 • 1993-1999: Specialisatie (Kinderneurologie, Instituut voor Neurologie en Interdisciplinair Kinderneurologisch Centrum, UMC St. Radboud, Nijmegen)
 • 2001: Promotie (Katholieke Universiteit Nijmegen). Titel proefschrift: Sjögren-Larsson syndrome, new insights

Nevenfuncties

 • Lid van de Commissie Identiteit, en het calamiteitenbeleidsteam in het Radboudumc
 • Lid (ad hoc) van benoemingsadviescommissies
 • Lid van het bestuur de European Pediatric Neurology Society (EPNS)
lees meer

Nevenfuncties

 • Lid van de Commissie Identiteit, en het calamiteitenbeleidsteam in het Radboudumc
 • Lid (ad hoc) van benoemingsadviescommissies
 • Lid van het bestuur de European Pediatric Neurology Society (EPNS)
 • Lid van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK), Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN) en Nederlandse Vereniging voor Kinderneurologie (NVKN)
 • Lid van de Vereniging Erfelijke Stofwisselingsziekten Nederland (ESN), Society for the Study of Inborn Errors of Metabolism (SSIEM) en Movement Disorders Society (MDS)
 • Reviewer voor o.a. Lancet, Neurology, Parkinsonism and Related Disorders, Movement Disorders, EMBO Molecular Medicine, Journal Inherited Metabolic Diseases en European Journal Pediatric Neurology
 • Lid van de AADC Research Trust (medical scientific and advisory board) en het iNTD network
 • Lid van de editorial board van de European Journal Pediatric Neurology, Development Medicine and Child Neurology en Neuropediatrics
 • Medisch adviseur van Nevus Netwerk Nederland (NNN) en Volwassenen, Kinderen en Stofwisselingsziekten (VKS)

Verbonden aan


Afdeling Oogheelkunde

De afdeling Oogheelkunde onderzoekt en behandelt patiënten met aandoeningen van het oog en de omliggende organen.

lees meer

Afdeling Genetica

De afdeling Genetica behandelt en onderzoekt erfelijke aandoeningen bij patiënten en hun familie. lees meer

Afdeling Spoedeisende Hulp

Bij acute gezondheidsproblemen wordt u verwezen naar de SEH. Ons team van specialisten staat hier 24 uur per dag voor u klaar.

lees meer

Afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde

De afdeling KNO van het Radboudumc biedt patiëntenzorg op het gebied van oorchirurgie, neus- en aangezichtschirurgie en hoofd-halschirurgie. Daarnaast doen we wetenschappelijk onderzoek en geven we onderwijs aan studenten Geneeskunde en KNO-artsen in opleiding.

lees meer

Afdeling Dermatologie

De afdeling Dermatologie richt zich op de behandeling van huidaandoeningen. Naast de zorg voor patiënten houden we ons ook bezig met onderwijs en onderzoek.

lees meer

Afdeling Hematologie

Hematologie is het specialisme dat zich bezighoudt met bloedziekten. lees meer

Afdeling Mond-Kaak-Aangezichts­chirurgie

De specialisten van de afdeling Mond-Kaak-Aangezichtschirurgie behandelen voornamelijk ziektes en afwijkingen van mond, kaak en aangezicht. Wij behandelen zowel poliklinisch (dagbehandeling) als klinisch (met opname).

lees meer

Afdeling Neurochirurgie

De afdeling Neurochirurgie houdt zich bezig met de chirurgische behandeling van aandoeningen aan de hersenen, hersenschedel, schedelbasis, hersenzenuwen, het ruggenmerg, de wervelkolom en het perifere zenuwstelsel.

lees meer

Afdeling Orthopedie

Orthopedie is een chirurgisch specialisme. Wij behandelen aandoeningen van het steun- en bewegingsapparaat. Dit doen we met of zonder operatie. Orthopedie behandelt patiënten met bijvoorbeeld slijtage van het heup- of kniegewricht, artrose, botkanker of een dwarslaesie.

lees meer

Afdeling Plastische Chirurgie

De afdeling Plastische Chirurgie houdt zich bezig met herstel van vorm en functie van een lichaamsdeel. Het gaat om correctie van aangeboren of verkregen afwijkingen en verminkingen of gebreken.

lees meer

Afdeling Neonatologie

Op de afdeling neonatologie behandelen we te vroeg geboren kinderen, kinderen die tijdens de bevalling in moeilijkheden zijn geraakt of aangeboren afwijkingen hebben.

lees meer
 • Medewerkers
 • Intranet