Personen Ronald Pennings

Profiel

dr. Ronald Pennings
BIG-nummer: 29054820901


Over Ronald Pennings

KNO-arts dr. Ronald Pennings gaat de zorg voor patiënten met erfelijke slechthorendheid en doofblindheid (Usher syndroom in het bijzonder) verbeteren. lees meer

Over Ronald Pennings

KNO-arts dr. Ronald Pennings gaat de zorg voor patiënten met erfelijke slechthorendheid en doofblindheid (Usher syndroom in het bijzonder) verbeteren. Hij richt zich hierbij enerzijds op het innoveren van diagnostiek en revalidatie van erfelijke slechthorendheid; anderzijds wil hij met het Radboudumc Technology Center for Clinical Studies, klinische trials naar het Radboudumc halen ter evaluatie van nieuwe medicamenteuze behandelingen van gehoorverlies. Zo wil hij patiënten beter laten horen zónder hulpmiddelen, zodat zij langer en beter kunnen deelnemen in de maatschappij.

Voor deze inspanningen heeft de Raad van Bestuur hem benoemd tot Principal Clinician. Principal Clinician is het predicaat voor zorgverleners die voorlopen in het vernieuwen van de patiëntenzorg en daarmee het voortouw nemen in de ontwikkeling en realisatie van de Radboudvisie.


Functies

  • KNO-arts
  • Medewerkers
  • Intranet