Deel uw creativiteit

Heeft u deelgenomen aan de online lessen van de Blue Zone? Deel dan uw ervaringen op onze website. Zo inspireert u anderen om ook mee te doen met onze activiteiten. Klik hier om naar het formulier te gaan waarmee u uw ervaringen met onze online lessen kunt toesturen. U kunt ook een foto of filmpje erbij meesturen.

Projecten Blue Zone Online lessen

Online lessen Blue Zone

Bent u op zoek naar afleiding of ontspanning tijdens uw verblijf in het Radboudumc? Dan bieden wij u de Blue Zone: creativiteit, rust & ontspanning. Tijdens uw verblijf of bezoek kunt u (met uw naasten) deelnemen aan allerlei activiteiten. Hier vindt u onze online lessen.


Contact

Blue Zone

Eveline Kooke
(06) 21 56 52 39

Patricia Verstraten
(06) 11 70 88 77
contact

Onze online lessen


Urban sketching

Wilt u meer zien door te tekenen? In deze lessen leert u plezier te hebben in het tekenen op locatie (en die halen we gewoon naar binnen) zonder bezig te zijn met het eindresultaat. lees meer

Urban sketching

Teken uzelf zen met urban sketching. Wilt u meer zien door te tekenen? Schets uw huis, straat, stad, de mensen die u ziet in de trein, of wat u meemaakt op vakantie. U kunt natuurlijk een fotoverslag maken, maar hoe leuk is het om dat wat u om u heen ziet zelf te tekenen. Een momentopname vastgelegd in uw eigen tekening. Dat mag in een grove schets of heel gedetailleerd, met alleen potlood en fineliner of ingekleurd met aquarelverf. Iedereen heeft een eigen stijl. In deze lessen leert u plezier te hebben in het tekenen op locatie (en die halen we gewoon naar binnen) zonder bezig te zijn met het eindresultaat. Denkt u dat u niet kunt tekenen? Verbaas uzelf! En de ontspannende zen-staat waar u door urban sketching in terecht zult raken krijgt u daarbij cadeau.

Ga hier naar de online lessen.


Smartphone fotografie

In deze lessen leert u anders te kijken naar de wereld om u heen. Dat kan heel goed met een smartphone. Of misschien wel juist. Want daarmee kunt u altijd en overal die ene foto maken. lees meer

Smartphone fotografie

In deze lessen leert u anders te kijken naar de wereld om u heen. Dat kan heel goed met een smartphone. Of misschien wel juist. Want aangezien de meeste mensen de smartphone altijd bij zich hebben, kunt u altijd en overal die foto maken die onverwachts op uw netvlies verschijnt, omdat u creatief kijkt. 

Fotograferen met een smartphone kent een aantal unieke mogelijkheden én beperkingen die voor andere camera’s niet gelden. Daarbij is de techniek het laatste waar iemand aan denkt want de instellingen worden automatisch geregeld. Waar zou u zich druk over maken? Toch werkt de camera van een smartphone bijna hetzelfde als bij een reguliere camera. Hoe meer u weet van de techniek achter fotografie, hoe beter u de camera in uw smartphone kunt laten doen wat u wilt. Die kennis geeft u de macht om met uw smartphone foto’s van een hoger niveau te maken. Deze basis en hoe u naar de wereld om u heen kijkt zijn het allerbelangrijkste van een goede foto. 

Deze opdrachten zijn voor mensen die nooit foto’s maken, voor hen die denken dat ze het niet kunnen, voor diegene die wel al fotograferen maar gewoon vanuit een andere invalshoek willen werken en voor iedereen die zijn gedachten eens opzij wil zetten, even een tijdje wil ontsnappen aan de realiteit, ontspanning zoekt en bovenal veel plezier wil hebben in het maken van een verrassende foto. 

Ga hier naar de online lessen.


Ontspannen met Mindfulness

Mindfulness is de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu. Zonder dat onze gedachten afdwalen. Juist in een (stress)volle periode kan Mindfulness verlichten en voor rust en ontspanning zorgen. lees meer

Ontspannen met Mindfulness

Mindfulness is de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu. Het bewust en zonder oordeel aandacht geven aan het moment. Het gebeurt velen van ons regelmatig dat onze aandacht afdwaalt door de stroom van gevoelens, gedachten, zorgen, eisen en verantwoordelijkheden. Door uw aandacht te sturen leert u hiervan afstand te nemen. Juist in de periode waarin u geconfronteerd wordt met ziekte en stress kan mindfulness verlichten en voor rust en ontspanning zorgen. Mindfulness wordt verzorgd door het Radboudumc Centrum voor Mindfulness.

U kunt online twee soorten lessen volgen:

De bodyscan

Dit is een oefening uit onze 8-weekse Mindfulnesstraining. Tijdens deze oefening is het goed om te oefenen om wakker en alert te blijven. Wat we doen is aandacht hebben voor elk moment en alles opmerken wat we in dit moment tegenkomen. We hebben allemaal de neiging om de dingen anders te willen hebben dan ze op dit moment zijn. Laat uw gevoel uw gevoel, ook al is het onprettig. Merk het eenvoudig op en kijk of u het kunt laten zijn, zonder te willen dan het anders is. Het kan ook zijn dat u het lastig vindt om stil te staan bij die lichaamsonderdelen die nu ongemak of pijn veroorzaken. Ook op die plekken kunt u kijken of u met vriendelijke aandacht aanwezig kunt zijn bij wat u daar ervaart. En als u merkt dat dat teveel voor u is, of voor nu even genoeg is, dan kunt u altijd met uw aandacht terug naar de ademhaling of naar een plek waar het rustiger voor u voelt op dit moment.

Zittende en liggende bewegingsoefeningen 

Dit is een oefening uit onze 8-weekse Mindfulnesstraining. Bewegen met aandacht voor en met uzelf, met inachtneming van uw eigen grenzen, zonder oordelen, zonder goed of fout. Beschouw uw grenzen niet als beperkingen en obstakels, maar als raadgevers tot hoever u op dit moment zonder risico kunt gaan. Houd uw aandacht gericht op wat u nú ervaart. Als u merkt dat u bent afgedwaald brengt u uw aandacht weer vriendelijk terug naar de oefening. 

Als u rug- of andere gezondheidsproblemen heeft die een belemmering kunnen vormen, beslis dan voor uzelf welke oefeningen u al dan niet doet, u kunt de oefeningen ook in gedachten meedoen. Raadpleeg in geval van twijfel een arts.  

Op onze website vindt u meer bewegingsoefeningen.

Ga hier naar de online lessen.


Project Blue Zone

Bent u op zoek naar afleiding of ontspanning tijdens uw verblijf in het Radboudumc? Dan bieden wij u de Blue Zone: creativiteit, rust & ontspanning. Tijdens uw verblijf of bezoek kunt u (met uw naasten) deelnemen aan diverse workshops en ontspanningsactiviteiten.

Deel uw creativiteit

Heeft u deelgenomen aan de online lessen van de Blue Zone? Deel dan uw ervaringen op onze website. Zo inspireert u anderen om ook mee te doen aan onze activiteiten. lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet