Verwijzers Verwijzersinformatie Centrum Seksueel Geweld Gelderland-Zuid en -Midden

Centrum Seksueel Geweld Gelderland-Zuid en -Midden

Het Centrum Seksueel Geweld Gelderland-Zuid en -Midden biedt dag en nacht hulp aan iedereen die kortgeleden (korter dan 8 dagen) een aanranding of verkrachting heeft meegemaakt.

Contact

Vind hier de telefoonnummers en contactgegevens voor doorverwijzingen en advies. lees meer

Contact

Voor acute opvang

Spoedeisende Hulp Radboudumc Nijmegen
Telefoon 024 361 41 80 (24 uur per dag bereikbaar)
Voor slachtoffers van misbruik minder dan 8 dagen geleden.

Voor consultatie en advies

Mail uw contactgegevens naar GelderlandZuidMidden@centrumseksueelgeweld.nl
Indien het om een professional gaat, geef dit dan aan in het onderwerp. We nemen de eerstvolgende werkdag contact met u op.


Wanneer doorverwijzen?

In geval van seksueel geweld kunt u naar ons doorverwijzen. Wij bieden hulp aan slachtoffers van acuut seksueel geweld (<8 dagen geleden). Ook bij slachtoffers bij wie dit langer geleden is, kan contact opgenomen worden voor hulp, net als bij slachtoffers van huiselijk geweld. lees meer

Wanneer doorverwijzen?

Om goede zorg te bieden wordt er door verschillende hulpverleners samengewerkt. De acute zorg voor het slachtoffer wordt gegeven op de spoedeisende hulp (SEH) van het Radboudumc, waar een speciaal ingerichte kamer is voor de slachtoffers. Het slachtoffer (of een naaste) kan zelf contact opnemen met de spoedeisende hulp van het Radboud ziekenhuis (via een direct nummer van het CSG) of wordt hiernaar doorverwezen door onder andere hulpverleners (huisartsen, ziekenhuizen, politie).

Op de spoedeisende hulp worden, in overleg met het slachtoffer, een SEH-arts, politie en forensische arts betrokken om de juiste zorg te starten. Daarna is er een nazorgtraject. Dit wordt gedaan door specifiek opgeleide POH GGZ hulpverleners. Het vindt plaats in het UGC (Universitair Gezondheidscentrum) Heyendael.

Het Centrum Seksueel Geweld Gelderland-Zuid en -Midden geeft naast hulp aan slachtoffers van seksueel geweld ook zorg aan slachtoffers van huiselijk geweld.

Onze partners zijn het Radboudumc Nijmegen, Politie, GGD Gelderland-Zuid, GGD Gelderland-Midden en het Universitair Gezondheidscentrum Heyendael.

Voor acute opvang
Spoedeisende Hulp Radboudumc Nijmegen
Telefoon 024 361 41 80 (24 uur per dag bereikbaar)
Voor slachtoffers van misbruik minder dan 8 dagen geleden.

Voor consultatie en advies
Mail uw contactgegevens naar GelderlandZuidMidden@centrumseksueelgeweld.nl
Indien het om een professional gaat, geef dit dan aan in het onderwerp. We nemen de eerstvolgende werkdag telefonisch contact met u op. Vermeld daarom duidelijk in uw mail een telefoonnummer waarop u goed te bereiken bent (bij voorkeur 06-nummer).


Advies, begeleiding en consultatie

Hebt u als hulpverlener te maken met seksueel geweld, of met het vermoeden daarvan? Mail ons uw contactgegevens. We nemen de eerstvolgende werkdag telefonisch contact met u op.

Afdeling Spoedeisende Hulp

Bij acute gezondheidsproblemen wordt u verwezen naar de SEH. Ons team van specialisten staat hier 24 uur per dag voor u klaar.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet