Werken bij Meeloopdag

Meeloopdag Medium Care voor kinderverpleegkundigen

Ben jij benieuwd wat het betekent om als gediplomeerd kinderverpleegkundige in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis te werken? En ben jij een (bijna) gediplomeerd kinderverpleegkundige? Kom dan eens meelopen op onze Medium Care.

lees meer

Meeloopdag Medium Care voor kinderverpleegkundigen

Ben jij een gediplomeerd kinderverpleegkundige en wil jij je over alle kinderspecialismen heen blijvend ontwikkelen? Dit in onze academische setting te midden van innovaties in de zorg voor kinderen die geregeld elders niet meer geholpen kunnen worden. En is het voor jou een uitdaging om kinderen en hun ouders te begeleiden in deze complexe en intensieve zorgtrajecten? Kom dan een dagje meelopen op de afdeling Medium Care Kindergeneeskunde van het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis en bekijk of je bij ons jouw ambities waar kan maken.

Aanmelden kan alleen als je (bijna) gediplomeerd kinderverpleegkundige bent. Ben je geïnteresseerd in de opleiding tot kinderverpleegkundige? Bekijk dan het traject via de Radboud Health Academy.

Aanmelden meeloopdag

Ben jij een (bijna) gediplomeerd kinderverpleegkundige? Ervaar dan hoe het is om in het Radboudumc te werken!

schrijf je in

Waarom werken bij het Amalia kinder­ziekenhuis?

  • Jij bent een vaste waarde in het gehele zorgproces en je maakt zowel de diepte- als hoogtepunten mee.

    lees meer


    Gezinsgerichte zorg

    “Ik vind de ouders heel belangrijk. Zij zien vaak eerder dan ik hoe de vlag erbij hangt. En ik kan echt niet zonder hun hulp; ze nemen best veel taken in de zorg op zich.”

    Wat gezinsgerichte zorg voor kinderverpleegkundigen op de MCKG betekent:

    In de kindzorg spelen de ouders van het kind een cruciale rol. Niemand voelt zo goed aan hoe het met het kind gaat als de ouders. Wij zien de ouders dan ook als belangrijke partners in de zorg en betrekken hen intensief bij het behandelteam. Zo kunnen ouders, als zij dat willen, bij de visite aanwezig zijn en meedenken in het behandelplan. Als de situatie van het kind dit toelaat, bieden wij de ouders ook de mogelijkheid om zorgtaken op zich te nemen. En de ouders in psychosociaal opzicht goed begeleiden zien wij als een vanzelfsprekend onderdeel van persoonsgerichte, of eigenlijk meer gezinsgerichte, zorg.

    Wat gezinsgerichte zorg van kinderverpleegkundigen op de MCKG vraagt:

    Je moet heel goed kunnen luisteren en je goed kunnen inleven in de ouders. Je geeft hen een oprecht gevoel van betrokkenheid, maar je staat ook stevig in je schoenen in de gesprekken die je met hen voert. Dit alles vraagt veel van je sociale en communicatieve vaardigheden.

    Wat gezinsgerichte zorg voor kinderverpleegkundigen op de MCKG  oplevert:

    Jij bent een vaste waarde in het gehele zorgproces en je maakt zowel de diepte- als hoogtepunten mee. Je deelt gedurende een bepaalde periode lief en leed met de ouders. Je bouwt daardoor een heel intense band met hen op. Dit geeft je veel extra voldoening in het werk, zeker als het kind door onze vernieuwende academische behandelmethoden en mede door jouw betrokkenheid weer ‘beter’ overgeplaatst wordt of naar huis kan.

  • Academische setting

    “Meegaan met verandering en innovatie? Dat is onderdeel van de zorg van nu en van de toekomst, zeker in onze academische setting.”

    Wat de academische setting voor kinderverpleegkundigen op de MCKG betekent:

    Je verleent hoogwaardige, innovatieve en specialistische zorg aan kinderen van 0-18 jaar, die vaak elders niet behandeld kunnen worden. De werkwijze is multidisciplinair, waarbij je in teamverband intensief samenwerkt met veel verschillende artsen en afdelingen, binnen en buiten het Radboudumc. Jij vervult in de zorg, naast je werkzaamheden ‘aan het bed’, een belangrijke coördinerende rol en je houdt het overzicht in de behandeling. Je bent daarbij de ogen en oren van de behandelend(e) arts(en). Zorgprotocollen zijn belangrijk, maar minstens zo belangrijk is het dat je goed blijft kijken naar de ontwikkeling van het ziektebeeld bij het kind.

    Wat de academische setting van kinderverpleegkundigen op de MCKG vraagt:

    Je beschikt over een brede klinische blik en je ziet het als een mooie uitdaging om met een groot aantal disciplines samen te werken en je verder te verdiepen in verschillende specialismen. Je wilt blijven leren en je hebt de ambitie om steeds beter te worden in je vak. Je bent van nature positief ingesteld en je staat open voor verandering en innovatie.

    Wat de academische setting voor kinderverpleegkundigen op de MCKG oplevert:

    In onze academische context maak jij elke dag weer kennis met nieuwe facetten van het vak. Dit zorgt voor veel afwisseling, uitdaging en dynamiek in je werk. Het feit dat we doorlopend werken aan (technische) innovaties in behandelmethoden die regelmatig binnen onze afdeling als eerste worden toegepast, maakt bovendien dat je voorop blijft lopen in je vakgebied.

  • Opleiding & Ontwikkeling

    Wat Opleiding & Ontwikkeling voor kinderverpleegkundigen op de MCKG betekent:

    De complexiteit van de academische zorg op onze afdeling, de specifieke aard van de patiëntgroep en de enorme diversiteit aan specialismen waarmee je werkt, stellen hoge eisen aan je kennis en vaardigheden. In je werk en in je functioneren binnen de afdeling is een zelfkritische houding dan ook belangrijk. Op het moment dat je voor jezelf bepaalde ontwikkel- of verbeterpunten ontdekt (persoonlijk en vakinhoudelijk) neem je hierop actie. Daarnaast vinden we het belangrijk dat we als collega’s continu van elkaar leren.

    Wat Opleiding & Ontwikkeling van kinderverpleegkundigen op de MCKG vraagt:

    Je vindt het belangrijk dat je als mens en als professional optimaal functioneert en je wilt blijven leren. Je participeert in activiteiten die op het vlak van kennisdeling binnen de afdeling worden georganiseerd, je deelt je kennis en ervaring met collega’s en je vindt het vanzelfsprekend dat je hier daar waar mogelijk het voortouw in neemt. En je hebt echt de ambitie om jezelf in de breedste zin te blijven ontwikkelen.

    Wat Opleiding & Ontwikkeling voor kinderverpleegkundigen op de MCKG  oplevert:
    Je hebt veel mogelijkheden om jezelf zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te blijven ontwikkelen. Je haalt elke dag weer het beste uit jezelf en dit geeft je veel extra voldoening. Als mens, maar ook als professional. Je loopt voorop in je vakgebied en je bent in staat om een actieve en wezenlijke bijdrage te leveren aan steeds betere persoonsgerichte zorg aan kinderen en oudersDe complexiteit van de academische zorg op onze afdeling, de specifieke aard van de patiëntgroep en de enorme diversiteit aan specialismen waarmee je werkt, stellen hoge eisen aan je kennis en vaardigheden. In je werk en in je functioneren binnen de afdeling is een zelfkritische houding dan ook belangrijk. Op het moment dat je voor jezelf bepaalde ontwikkel- of verbeterpunten ontdekt (persoonlijk en vakinhoudelijk) neem je hierop actie. Daarnaast vinden we het belangrijk dat we als collega’s continu van elkaar leren.

    Wat Opleiding & Ontwikkeling van kinderverpleegkundigen op de MCKG vraagt:

    Je vindt het belangrijk dat je als mens en als professional optimaal functioneert en je wilt blijven leren. Je participeert in activiteiten die op het vlak van kennisdeling binnen de afdeling worden georganiseerd, je deelt je kennis en ervaring met collega’s en je vindt het vanzelfsprekend dat je hier daar waar mogelijk het voortouw in neemt. En je hebt echt de ambitie om jezelf in de breedste zin te blijven ontwikkelen.

    Wat Opleiding & Ontwikkeling voor kinderverpleegkundigen op de MCKG  oplevert:
    Je hebt veel mogelijkheden om jezelf zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te blijven ontwikkelen. Je haalt elke dag weer het beste uit jezelf en dit geeft je veel extra voldoening. Als mens, maar ook als professional. Je loopt voorop in je vakgebied en je bent in staat om een actieve en wezenlijke bijdrage te leveren aan steeds betere persoonsgerichte zorg aan kinderen en ouders

  • 10+ specialismen

    “Je werkt hier met veel verschillende specialismen en in meerdere teams. Het is belangrijk dat je over grenzen heen kunt kijken en je niet snel uit je comfort zone voelt.”

    Wat de 10+ specialismen voor kinderverpleegkundigen op de MCKG betekenen:

    In de zorg op onze afdeling komen in totaal meer dan 10 specialismen bij elkaar. We werken met ongeveer 160 collega’s, verdeeld over 3 teams. Elk team kent zijn eigen specialismen. Hierdoor zijn verpleegkundigen, naast in de specialismenoverstijgende kinderzorg, ook in staat om specifieke kennis op een specialisme op te bouwen en over te dragen. Je verleent als verpleegkundige in principe zorg aan patiënten van alle specialismen. Je werkt daarbij niet alleen in je eigen team, maar regelmatig ook in één van de andere teams als het daar erg druk is en jij tijd hiervoor hebt.

    Wat de 10+ specialismen van kinderverpleegkundigen op de MCKG vragen:

    Het is belangrijk dat je actief meedenkt in het behandelplan. Dit vraagt om een brede klinische blik met kennis van alle specialismen. Bovendien moet je over de sociale en communicatieve vaardigheden beschikken om goed samen te werken in een behandelteam waar niet zelden verschillende visies op de behandeling op één lijn gebracht moeten worden. Daarnaast is het belangrijk, dat je flexibel bent in je werk en het vanzelfsprekend vindt dat je, als dat nodig is, ook in een ander team binnen de afdeling meedraait. Je werkt dus graag met anderen samen en je bent behulpzaam, juist in lastige en soms emotionele situaties. Je helpt je collega’s als dit nodig is, gevraagd en ongevraagd, zodat ook zij hun werk altijd zo goed mogelijk kunnen doen.

    Wat de 10+ specialismen voor kinderverpleegkundigen op de MCKG  opleveren:

    De doorgaans complexe en zeer diverse zorgvraag, waarin je samenwerkt met meerdere disciplines, brengt je in aanraking met veel verschillende medische specialismen. Je maakt zo steeds weer kennis met nieuwe facetten van het vak. Dit zorgt voor veel afwisseling, uitdaging en dynamiek in je werk.
     

Van meeloopdag naar talentpool

Stuur jij ons een passend profiel en blijkt tijdens een individuele meeloopdag dat onze ambities matchen? Dan nemen we je op in onze talentpool.

lees meer

Van meeloopdag naar talentpool

Meeloopdag

Tijdens de meeloopdag ga je ervaren hoe het daadwerkelijk is op de afdeling. Bedenk van tevoren wat je belangrijk vindt om te weten over bijvoorbeeld de afdeling, werkmethodes, diensten, zodat je het meelopen voor jezelf zo effectief mogelijk in kan zetten. Tijdens het meelopen is het niet de bedoeling dat je op enige wijze betrokken raakt bij een (ondersteunend) zorgproces. Dit vanwege kwaliteits-, veiligheids- en verzekeringsredenen. Sluiten onze ambities op elkaar aan en heb je aangegeven nú of in de toekomst te willen werken bij het Radboudumc, dan nemen we je op in onze talentpool.

Talentpool

Zodra er een voor jouw profiel relevante vacature is op de afdeling, word jij uitgenodigd voor een nadere kennismaking. En als het op dat moment past binnen je carriere en ambities, kun je ervoor kiezen om in te gaan op deze uitnodiging. Het kan dus voorkomen dat je er bewust voor kiest om eerst een tijd in de talentpool te blijven, voordat je daadwerkelijk de overstap maakt naar het Radboudumc.

Wederzijds selectiegesprek

Wij geloven in een wederzijds selectiegesprek. Dat houdt in dat zowel jij als wij een bewuste keuze voor elkaar maken. Uiteindelijk wil je daar werken waar jij je ambities (en die van ons) op een bij jou passende manier waar kan maken.


Amalia kinder­ziekenhuis

Het Amalia kinderziekenhuis is onderdeel van het Radboudumc. Jaarlijks behandelen wij ongeveer 25.000 kinderen tussen 0 en 18 jaar.

lees meer

Meer weten?

Astrid Caspers
verpleegkundig teamleider

contactformulier
  • Medewerkers
  • Intranet