Werken bij Meeloopdag recovery verpleegkundige

Meeloopdag recovery verpleegkundige

Ben jij benieuwd wat het betekent om als recovery verpleegkundige in het Radboudumc te werken? Kom dan een dagje meelopen!

lees meer

Meeloopdag recovery verpleegkundige

Wil jij als verpleegkundige werken op een afdeling waar je in korte tijd veel voor de patiënt betekent? Dit in een baan waarin je met veel afwisseling werkt op verschillende locaties en te maken krijgt met heel diverse patiënten en met de meest uiteenlopende operaties?

Vind je het bovendien belangrijk om te blijven leren en wil je direct betrokken zijn bij medische innovatie op een moderne academische afdeling? Kom dan werken als recoveryverpleegkundige op de Recovery van het Radboudumc!

Aanmelden meeloopdag

Ben je recovery verpleegkundige of wil je dat worden? Kom een dag meelopen en ervaar het zelf. schrijf je in

Verpleeg­kundigen aan het woord

“We hebben kort contact met heel diverse patiënten. Dit geeft veel afwisseling in mijn werk.”

“Op een heel kwetsbaar moment in het leven van de patiënt, kun je hier veel voor de patiënt betekenen. Dat zorgt voor enorme voldoening.”

“De dankbaarheid die ik krijg van een patiënt en het intensieve persoonlijke contact dat ik heb, zorgen dat ik iedere dag met een erg prettig gevoel naar huis ga.”

 “Ik vind het Radboudumc echt een supergoed ziekenhuis om te werken. Ik heb in de jaren dat ik hier werk allerlei opleidingen gedaan en van alles kunnen doen om mezelf te blijven ontwikkelen. Ik ga hier nooit weg!”

“Er heerst hier een enorm goede teamgeest. We staan voor elkaar klaar en je kunt altijd op collega’s terugvallen als je behoefte hebt aan hulp. De sfeer bij ons is echt bijzonder!”

“Er worden in het Radboudumc veel specialistische operaties uitgevoerd, die door medische innovaties bovendien steeds veranderen. Ik vind het erg interessant om daar in mijn werk direct bij betrokken te zijn.”

“Ik leer heel veel van mijn collega’s in de dagelijkse praktijk. In ons team zitten mensen met uiteenlopende achtergronden, specialismen en jaren ervaring. Er is altijd wel een collega die mij kan helpen als ik ergens even niet uitkom.”

“We gaan als team regelmatig een weekendje weg. Bijvoorbeeld op een survivalweekend of naar de Waddeneilanden. Gewoon omdat we het gezellig hebben met elkaar. En we zijn onderling erg betrokken. Dat zie je niet bij alle afdelingen.”

“Als je zelf even niet zo lekker in je vel zit of ziek bent, is er altijd wel een collega die je opvangt of werk van je over wil nemen. Dat gaat hier vanzelf.”

“Het is telkens weer een verassing als een patiënt binnen wordt gereden. Wat tref ik aan? Daar moet je snel op kunnen schakelen.”

Werken als verpleegkundige op de Recovery...


...betekent

Je werkt als verpleegkundige bij de afdeling recovery afwisselend op zes locaties binnen het Radboudumc.

lees meer

...betekent

Je werkt als verpleegkundige bij de afdeling Recovery (Verkoeverkamer) afwisselend op zes locaties binnen het Radboudumc. Om precies te zijn op de holding, de recovery, de PACU, de kinderrecovery, de recovery van de chirurgische dagbehandeling (CDB) en op de recovery van Oogheelkunde. Je werkplek kan per dienst verschillen, maar je kunt wel je voorkeur aangeven voor een aandachtsveld.

Je verleent zorg aan heel diverse patiënten op een erg kwetsbaar moment in hun leven. Een moment waarop zij angstig of gedesoriënteerd kunnen zijn en behoefte hebben aan persoonlijke aandacht en hulp. Patiënten van verschillende leeftijden (ook kinderen), die de meest uiteenlopende operaties ondergaan en die jij in korte tijd waardevolle zorg geeft. Ook ben je een belangrijk aanspreekpunt voor de naasten van de patiënt.


 
Als verpleegkundige op onze moderne recovery heb je een zelfstandige en verantwoordelijke rol. Je werkt nauw samen met artsen van verschillende specialismen, de anesthesisten en chirurgen. Dit gaat zeer laagdrempelig. Je hebt veel ruimte en vrijheid om zelf beslissingen te nemen. Bijvoorbeeld als het gaat om het moment waarop een patiënt de recovery kan verlaten. Daarbij vertrouwen de artsen op jouw kennis, ervaring en op je klinische blik. Tegelijkertijd ben je onderdeel van een leuk en hecht team, waarin collega’s elkaar als vanzelfsprekend helpen en veel kennis met elkaar delen.

Afwisseling

Op de holding bereid je patiënten voor op de operatie en je stelt hen gerust. Op de recovery’s en de PACU zorg je dat een patiënt op een prettige manier ontwaakt uit de narcose en op een goede manier wordt opgevangen. Daarbij bewaak je de patiënt en geef je pijnstilling of medicatie tegen misselijkheid. Waar nodig zorg je voor de nabeademing en als de patiënt daaraan toe is draag je deze over aan een verpleegafdeling.
 
De meeste patiënten liggen kort (1 tot 2 uur) op de afdeling en worden vervolgens weer naar een verpleegafdeling of naar de Medium Care/Intensive Care overgeplaatst. Op de PACU verblijven patiënten wat langer en krijgen na de operatie 24-48 uur intensieve zorg.
 
We zijn een academische afdeling in een level-1 traumacentrum. Dit betekent dat je regelmatig te maken hebt met uitzonderlijke situaties en/of complexe operaties. Het feit dat we ook een kinderrecovery hebben stelt daarnaast specifieke eisen aan je kennis en je communicatieve vaardigheden met ouders/verzorgers. Daarom besteden we veel aandacht aan opleiding, scholing en delen we actief onderling kennis in de dagelijkse praktijk aan het bed.
 
Bovendien zijn we doorlopend betrokken bij wetenschappelijk onderzoek, waaraan je ook als verpleegkundige bijdraagt. Een afwisselende, brede en leerzame functie waarin je in korte tijd veel voor de patiënt betekent!

...vraagt

Je bent als verpleegkundige op de recovery erg flexibel.

lees meer

...vraagt

Je bent als verpleegkundige op de recovery erg flexibel. Je vindt het geen enkel probleem om op meerdere locaties en binnen diverse aandachtsgebieden te werken. Sterker nog: je houdt van deze afwisseling en je vindt het juist interessant om zo in de breedte met recovery-zorg in aanraking te komen en je expertise op verschillende gebieden op peil te houden.
 
Ook ben je flexibel in het contact met patiënten. Je schakelt makkelijk tussen verschillende patiënten en aandoeningen, je kunt de situatie van een patiënt goed inschatten en je maakt snel persoonlijk contact met de patiënt (en de naasten) waaraan je zorg verleent. Je bent communicatief sterk en kunt goed inspelen op de specifieke behoefte van patiënten.


 
Dit op een academische afdeling waar je te maken hebt met uitzonderlijke en complexe operaties waaruit patiënten wakker worden. Hiervoor heb je brede kennis van het vakgebied nodig. Het is voor jou vanzelfsprekend om door opleiding, scholing en te leren van collega’s je kennis up-to-date te houden. Je wilt jezelf blijven ontwikkelen.
 
Verder kun je uitstekend zelfstandig werken en beslissingen nemen. Maar je bent ook een sociale collega die graag met anderen samenwerkt. Daarbij ben je goed in staat om aan te geven als je hulp van collega’s nodig hebt en sta je zélf voor je collega’s klaar. Zo zit jij in elkaar!

...levert op

Je hebt een baan met veel afwisseling.

lees meer

...levert op

Je hebt een baan met veel afwisseling. Verschillende werkplekken, heel diverse patiënten en steeds nieuwe operaties waarmee je te maken krijgt. Bovendien werk je binnen ieder taakgebied met andere artsen samen. Op de recovery is geen dag hetzelfde!
 
Daarbij heb je alle ruimte om jezelf door opleiding en scholing te blijven ontwikkelen en leer je in de praktijk van alledag telkens nieuwe facetten van de recovery-zorg kennen. Je staat zo nooit stil in je vakgebied.
 
De academische omgeving waarin je werkt, maakt dat je direct betrokken bent bij medische innovatie en in aanraking komt met uitzonderlijke aandoeningen en operaties. Je blijft zo op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit vlak en je draagt bij aan de recovery-zorg van de toekomst.
 
Dat je in korte tijd concreet veel voor een patiënt kunt betekenen en de waardering die je hiervoor krijgt van de patiënt, geeft je veel voldoening in je werk. Dat maakt werken als verpleegkundige op de recovery tot een zeer dankbare rol.
 
Een bijzondere functie met bijzondere impact op patiënten. Jouw aandacht doet ertoe!

Vacatures


Meer weten?

Eus van Oosterhout
operationeel manager

contact