Wat is de polikliniek Spataderen?

De polikliniek Spataderen van het Radboudumc is onderdeel van de afdeling Dermatologie. De physician assistant, speciaal opgeleid voor deze spataderzorg, begeleidt u in het gehele traject en behandelen, geeft u informatie en is beschikbaar voor vragen.


Een afspraak maken

Samen met de huisarts bepaalt u of het tijd is voor een behandeling in het ziekenhuis. De huisarts geeft u dan een verwijzing voor het Radboudumc. lees meer

Een afspraak maken

Eerste afspraak

Iedereen kan spataderen krijgen en de klachten zijn zeer uiteenlopend, soms heeft u pijn en vermoeide benen, soms heeft u een cosmetisch bezwaar. Wanneer u besluit dat u ‘wat aan die spatader wilt laten doen’ brengt u allereerst een bezoek aan uw huisarts. Samen met de huisarts bepaalt u of het tijd is voor een behandeling in het ziekenhuis. De huisarts geeft u dan een verwijzing voor het Radboudumc. De huisarts kan dat via het internet aan het Radboudumc doorgeven. Is dit het geval, dan ontvangt de secretaresse van de spataderpolikliniek een mail met de verwijzing. Vervolgens zal zij u bellen om een afspraak te maken.
U kunt ook zelf bellen voor het maken van een afspraak. Hiervoor belt u naar de spataderlijn T (024) 361 09 00. Dit telefoonnummer wordt beantwoord door de verpleegkundige van de polikliniek Spataderen. Zij maakt voor u direct een afspraak. De verwijzing van de huisarts neemt u dan mee tijdens uw eerste bezoek. 

Vervolgafspraak

De vervolgafspraken die u nodig heeft voor de behandeling of voor een controle worden met u gemaakt als u op de polikliniek bent. Mocht u tussentijds of na afloop behoefte hebben aan een afspraak, dan kunt u bellen met de spataderlijn T (024) 361 09 00. De verpleegkundige kan dan met u een afspraak inplannen. 

Spoedafspraak

Spoedafspraken komen niet voor bij spataderen. Bent u ongerust of wilt nog wat vragen? Bel dan tijdens kantooruren met de spataderlijn T (024) 361 09 00. Zij helpen u verder.

Voorbereiding

Voor de eerste afspraak is geen specifieke voorbereiding nodig. Wel vindt u het misschien prettig de informatiefolder door te nemen en nog even verder te lezen op deze site. Op die manier weet u precies wat er gaat gebeuren op de dag van de afspraak. Ook kunt u vragen die u heeft voor uzelf opschrijven, zo weet u zeker dat alles wat u wilt weten aan de orde komt.


Spataderen

Spataderen (varices) zijn afwijkingen aan de aders. Aders zijn bloedvaten voor het afvoeren van het bloed. lees meer

Behandelingen bij spataderen

  • De behandeling met laser(licht)energie wordt ook wel EVLT (EndoVasculaire Laser Treatment) genoemd.

    lees meer


Afdeling Dermatologie

Dermatologie richt zich op de behandeling van huidaandoeningen. De meeste onderzoeken en behandeling vinden poliklinisch plaats.

lees meer

Behandelteam

Op de polikliniek Spataderen is een team van gespecialiseerde zorgverleners aanwezig. Ieder heeft speciale kennis en vaardigheden. lees meer

Behandelteam

Op de polikliniek Spataderen is een team van gespecialiseerde zorgverleners aanwezig. Ieder heeft speciale kennis en vaardigheden.
 
  • De Physician Assistant heeft speciale ervaring in het begeleiden van patiĆ«nten met spataderproblematiek. Deze kan u dan ook bij uitstek voorzien van uitgebreide informatie en het beantwoorden van vragen.
  • Naast het vaste team van de polikliniek Spataderen kan het voorkomen dat er artsen in opleiding deelnemen aan het spreekuur. In dat geval is er altijd een specialist die dit superviseert. U kunt er dus op rekenen dat u de beste zorg krijgt.
  • Medewerkers
  • Intranet