Afdelingen Intensive Care mijnIC Nieuws Verpleegkundig leiderschap leidt tot reanimatiecompetitie

18 januari 2023

Reanimeren moet je blijven oefenen. Dat dat op een leuke manier kan, lieten verpleegkundigen van de IC zien. Ze organiseerden een reanimatiecompetitie waar maar liefst 10 teams van afdelingen Anesthesiologie, Cardiologie, de SEH en IC streden om de eerste plek: wie het beste kan reanimeren.

'Een groot succes', zo noemen de organisatoren de reanimatiecursus. IC-verpleegkundigen Anouk de Wildt en Bart Verhoeven, en intensivist Charlotte Hofhuizen namen dit initiatief omdat zo’n wedstrijd bijdraagt aan het vergroten van de reanimatie-vaardigheden van collega’s. Bart: 'Meerdere deelnemers zeiden nu zelfverzekerder naar hun werk te gaan vanwege de aangescherpte reanimatievaardigheden.' Charlotte: 'Een mooie bijkomstigheid is dat zo'n wedstrijd het enthousiasme en teamgevoel van de deelnemers versterkt. Het was een geslaagde dag.'

Wedstrijdverloop

De tien teams, elk bestaand uit vijf verpleegkundigen en één arts, deden na elkaar een reanimatiecursus voor op een simulatiepop. De jury, met leden vanuit verschillende specialismen, beoordeelde de reanimaties op gestandaardiseerde wijze: belangrijk was dat reanimatiestandaard BLS werd gevolgd, maar ook onderlinge samenwerking, communicatie en snelheid werden beoordeeld.

Nóg een wedstrijd

Team hartbewaking/CCU belandde op de eerste plek. Dit team gaat op 7 juni in Den Bosch namens het Radboudumc deelnemen aan de jaarlijkse nationale reanimatiecompetitie georganiseerd door Venticare.

  • Medewerkers
  • Intranet