Over vestibulologie

De functieafdeling Vestibulologie (Evenwichtsafdeling) onderzoekt mensen die klachten hebben van draaiduizeligheid (‘vertigo’) of problemen hebben met hun balans (evenwicht).

lees meer

Over vestibulologie

Functioneel onderzoek van uw evenwichtsorganen 

De functieafdeling Vestibulologie (Evenwichtsafdeling) onderzoekt mensen die klachten hebben van draaiduizeligheid (‘vertigo’) of problemen hebben met hun balans (evenwicht). In nauwe samenwerking met de KNO-arts inventariseren onze medewerkers uw klachten en voeren hiervoor een aantal evenwichtsonderzoeken uit. Wij proberen in kaart te brengen hoe we uw balans- en/of duizeligheidsklachten kunnen verhelpen en wat de oorza(a)k(en) van uw klachten zou(den) kunnen zijn. 

Multidisciplinaire samenwerking

In samenwerking met uw KNO-arts kunnen wij u ook eventueel, afhankelijk van uw klachten en de gestelde diagnose, doorverwijzen naar andere disciplines met wie wij samenwerken. Voorbeelden hiervan zijn de fysiotherapeut, neuroloog, geriater, psycholoog, psychiater of andere duizeligheidsspecialisten.
 


Maatregelen coronavirus

Er gelden nog een beperkt aantal coronamaatregelen in het Radboudumc. Zo blijft het voor iedereen vanaf 9 jaar verplicht om een mondkapje te dragen. Ook vragen we u om een zelftest te doen voor u naar het ziekenhuis komt en alleen te komen als dat volgens de coronavragenlijst veilig is. lees meer

Afdeling Keel-Neus-Oorheelkunde

De afdeling KNO van het Radboudumc biedt patiëntenzorg op het gebied van oorchirurgie, neus- en aangezichtschirurgie en hoofd-halschirurgie. Daarnaast doen we wetenschappelijk onderzoek en geven we onderwijs aan studenten Geneeskunde en KNO-artsen in opleiding.

lees meer

Contact

Afdeling Keel-Neus-Oorheelkunde

(024) 361 35 06
(024) 361 49 26


Naar uw afspraak adres en route

Bezoekadres

Philips van Leydenlaan 15
6525 EX Nijmegen

Huispostnummer: 383

Routebeschrijving

Reis naar Philips van Leydenlaan 15
Ga naar binnen bij: Ingang West
Volg route 383

Evenwichts­onderzoek in het Radboudumc

Het Radboudumc maakt gebruik van moderne meetapparatuur. We beperken ons niet tot het onderzoeken van één of enkele delen van het evenwichtssysteem.

lees meer

Evenwichts­onderzoek in het Radboudumc

Het Radboudumc beschikt over verschillende onderzoeksopstellingen, waarmee alle 5 evenwichtsorganen voor beide oren tegelijk maar ook los van elkaar kunnen worden onderzocht.

In tegenstelling tot de meeste klinieken die zich veelal beperken tot het onderzoeken van één of enkele delen van het evenwichtssysteem, beschikken wij over onderzoeksopstellingen, waaronder EMG- en video-apparatuur, om de evenwichtsfunctie van de overige 4 evenwichtsorganen via spier- en/of oogbewegingen precies te kunnen meten

Naast de reguliere diagnostiek richt het Radboudumc zich ook op klinisch wetenschappelijk onderzoek om de huidige diagnostiek nog meer te verbeteren.

Als kliniek met meer dan 30 jaar ervaring in cochleaire implantatie (CI) beschikken wij over zeer uitgebreide ervaring in het onderzoek naar de evenwichtsfunctie van baby’s en jonge kinderen, die mogelijk voor een CI in aanmerking komen.


Duizeligheid

Iedereen is wel eens duizelig geweest. De meeste mensen klagen bij duizeligheid over draaierigheid, een licht gevoel in het hoofd, het gevoel alsof de wereld om hen heen draait of het gevoel dat zij zelf rondtollen.

lees meer

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Onze mensen

  • Medewerkers
  • Intranet