Over de dagbehandeling

U komt op de Dagbehandeling Medische Oncologie voor een behandeling of een onderzoek.

Contact

Afdeling Medische Oncologie

Bij voorkeur bellen tussen 8.00 - 17.00 uur. Bij spoed zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.
(024) 361 88 00
contactformulier

Naar uw afspraak adres & route

Ingang: Hoofdingang
Gebouw: A
Verdieping: 5
Route: 662

bekijk route

Naar uw afspraak adres & route

Bezoekadres

Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Ga naar Gebouw A, Verdieping 5 en volg route 662

Prikposten in de regio

U kunt, als patiënt van het Radboudumc, ook uw bloed laten prikken bij een prikpost in uw omgeving. Zo hoeft u er niet voor naar het Radboudumc te komen. Dit is alleen mogelijk als u hierover een verzoek van uw zorgverlener uit het Radboudumc heeft ontvangen.

lees meer

Prikposten in de regio

U kunt, als patiënt van het Radboudumc, ook uw bloed laten prikken bij een prikpost in uw omgeving. Zo hoeft u er niet voor naar het Radboudumc te komen. U kunt zich alleen melden bij aangesloten prikposten als u daarvoor een verzoek van uw zorgverlener uit het Radboudumc heeft ontvangen met een afname-set daarbij.

Kies zelf een prikpost

U mag zelf een prikpost kiezen waar het Radboudumc mee samenwerkt. U kunt een prikpost zoeken via de regiokaart of via een lijst met postcodes. Op de kaart en op de lijst vindt u ook de adressen en openingstijden van de prikposten. Na afname brengt de prikpost uw bloed naar het Radboudumc. Het is daarvoor belangrijk dat u de aangegeven tijden aanhoudt als u uw bloed laat prikken, zodat de prikpost uw bloed nog dezelfde dag mee naar het Radboudumc kan nemen. Ook als de prikposten eerder of langer geopend zijn moet u uw bloed laten prikken op de aangegeven tijden voor Radboudumc-patiënten.

Maak een afspraak als dat nodig is

Voor sommige prikposten moet u een afspraak maken. Op de kaart en de lijst ziet u voor welke prikpost dat nodig is. Ook staat er een link waarmee u een afspraak kunt maken als dat nodig is.

Meenemen naar de prikpost

Als u naar een prikpost gaat, neem dan de brief van het Radboudumc, een geldig identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart) en het afnamepakket mee.

Klik hier om op postcode te zoeken 

Uw dagopname


Uw verblijf

U hebt in overleg met uw arts besloten om een behandeling te starten op de dagbehandeling van de afdeling Medische Oncologie.

lees meer

Uw verblijf

U hebt in overleg met uw arts besloten om een behandeling te starten op de dagbehandeling van de afdeling Medische Oncologie.

Voor uw eerste behandeling heeft u een informatiegesprek met een oncologieverpleegkundige. Meestal is dit enkele dagen voor de eerste behandeling, soms ook op de dag zelf. U krijgt uitleg over de behandeling en hoort ook u op welke momenten u direct contact op dient  te nemen met het ziekenhuis. Om u zo goed mogelijk op dit gesprek voor te bereiden, leest u de informatie alvast door (zie ook uw linkkaartje).

Voor de behandeling

Voor de behandeling heeft u meestal een afspraak met uw behandelaar op de poli; een arts of een verpleegkundig specialist. Zij kijken naar uw bloeduitslagen en of het goed genoeg met u gaat om de geplande behandeling door te laten gaan. Dit controlebezoek aan uw behandelaar is meestal op de dag voor uw behandeling om ervoor te zorgen dat uw medicatie op het gewenste tijdstip aanwezig is op de dagbehandeling.
Soms is het controlebezoek op dezelfde dag als de behandeling. Dit betekent  dat u meestal daarna 15 minuten tot 2 uur moet wachten voordat de medicatie op de dagbehandeling aanwezig is. Dit is afhankelijk van de bereidingslocatie van de medicatie.

Dagopname

Op de dag van de dagopname meldt u zich op de afdeling Medische Oncologie route 504.
De secretaresse vraagt  uw naam, voorletters en geboortedatum. Daarna krijgt u om uw pols een identificatiebandje met deze gegevens. De secretaresse vertelt u dan of u al naar uw kamer kunt gaan of dat u (als het bed nog niet vrij is, of de medicatie niet gereed) kunt wachten in de loungeruimte.
Een verpleegkundige doet een aantal controles zoals bloeddruk en temperatuur en vraagt naar uw pijnscore.   Daarna krijgt u een infuus. Via dit infuus wordt de medicatie toegediend. De medicatie wordt gecontroleerd via de barcode.

Tijdens de behandeling  zit u in een behandelstoel. Wanneer u het koud heeft, krijgt u een molton. U kunt gratis gebruik maken van de tv en wifi. De voedingsassistente brengt u tijdens de behandeling hapjes en drankjes. Ook uw naaste of begeleider kan tegen betaling – gebruik maken van een gastenmaaltijd. Koffie en thee is gratis te verkrijgen in de automaat bij de lift en de loungeruimte.
Nadat u de medicatie heeft ontvangen spoelt de verpleegkundige de infuuslijnen na en verwijdert het infuus. Soms vinden er nog afsluitende controles plaats (zoals bloeddruk en temperatuur) of is er enige tijd observatie nodig. Daarna mag u naar huis.

Na de eerste behandeling (chemotherapie, immunotherapie, doelgerichte therapie) wordt u na 48-72 uur gebeld door de oncologieverpleegkundige van de dagbehandeling om te horen hoe het met u gaat en of er nog vragen zijn.


Bezoekers­informatie

Bezoekers zijn altijd welkom! Samen willen we een voor iedereen zo prettig mogelijke omgeving bieden. lees meer

Bezoekers­informatie

Bezoekers zijn altijd welkom! Samen willen we een voor iedereen zo prettig mogelijke omgeving bieden. Op de afdeling maken we daar samen met u afspraken over, zoals maximaal twee bezoekers ontvangen op uw kamer en rekening houden met de privacy van andere patiënten en medewerkers.
 
Bezoekers kunnen (tegen betaling) gebruik maken van een gastenmaaltijd. De voedingsassistente kan u hier meer over vertellen. Koffie en thee zijn gratis in de automaten in de gang en in het dagverblijf. Verder kunt u in het restaurant (route 607) en bij de hoofdingang terecht. Meer informatie kunt u vinden op FoodforCare.


Beter uit Bed Bewegen is goed voor uw herstel

Tijdens het verblijf in een ziekenhuis blijkt de gemiddelde patiënt zeer inactief te zijn. Een patiënt brengt gemiddeld 80% van de tijd in het bed door. Het gebrek aan beweging leidt tot een behoorlijk verlies van belangrijke lichaamsfuncties, zoals breinfunctie, spierkracht en uithoudingsvermogen. lees meer

Beter uit Bed Bewegen is goed voor uw herstel

Tijdens het verblijf in een ziekenhuis blijkt de gemiddelde patiënt zeer inactief te zijn. Een patiënt brengt gemiddeld 80 procent van de tijd in het bed door. Het gebrek aan beweging leidt tot een behoorlijk verlies van belangrijke lichaamsfuncties, zoals breinfunctie, spierkracht en uithoudingsvermogen.Uit onderzoek en ervaring blijkt dat patiënten eerder herstellen na een ziekenhuisopname als ze meer bewegen voor, tijdens en na de ziekenhuisopname. Onze zorgverleners stimuleren u daarom om zo actief mogelijk te zijn tijdens uw verblijf in het Radboudumc, zodat u sneller herstelt en fitter naar huis gaat.

Wat betekent dat voor u op de dagbehandeling?

U krijgt meer bewegingsruimte en vrijheid om tijdens uw ziekenhuisverblijf zoveel mogelijk actief te zijn. U kunt bijvoorbeeld in beweging komen door te wandelen over de afdeling, naar de lounge te gaan of door oefeningen te doen. U hoeft niet standaard in bed te gaan liggen, maar bijvoorbeeld op een goede relaxstoel te gaan zitten. Natuurlijk worden deze mogelijkheden afgestemd met de artsen en verpleegkundigen die betrokken zijn bij uw behandeling.

Dag van opname in het Radboudumc

Wij adviseren om gemakkelijk zittende kleding aan te trekken en zoveel mogelijk in beweging te blijven op de afdeling. Kijk wat voor u mogelijk is.Als u zich naar omstandigheden goed voelt, adviseren wij u ook tijdens de dagopname in beweging te blijven. Eet uw maaltijd op de bedrand of aan tafel. Probeer binnen uw mogelijkheden actief te zijn op de kamer of afdeling. U kunt bijvoorbeeld zelf uw thee of koffie halen bij de koffieautomaat. Als u chemotherapie krijgt, mag u zich vrij bewegen op de afdeling en in de loungeruimte. Ga niet verder dan de loungeruimte aangezien u in sommige gevallen bijwerkingen kunt hebben van de chemotherapie. Het is beter om overdag in de stoel te zitten dan in bed te liggen. Gebruik uw bed alleen als u even wilt rusten of slapen.

Tips

  • Probeer zoveel mogelijk uit bed te zijn gedurende de dag.
  • Probeer zo vaak mogelijk in beweging te zijn met een rustpauze tussendoor.
  • Probeer deel te nemen aan de gezamenlijke activiteiten zoals de koffieronde en de lunch.
  • Op de afdeling is een beweegruimte waar u gebruik van kunt maken. De beweegruimte bevindt zich tegenover de lift.
  • De relaxstoel is een stoel  waar u de gehele dag in kunt verblijven. U beslist zelf de houding waarin u zit of ligt. Vanuit de relaxstoel kunt u ook gemakkelijker opstaan om naar het toilet of de badkamer te lopen

Weer naar huis (ontslag uit Radboudumc)

Fijn dat u weer naar huis mag. Probeer ook in uw thuissituatie actief te blijven zodat u zo fit mogelijk blijft.

Lees meer over Beter uit Bed

Behandeling Hoofdhuidkoeling tijdens chemotherapie

Hoofdhuidkoeling tijdens chemotherapie kan haaruitval voorkomen of verminderen. De hoofdhuid wordt tijdens de behandeling gekoeld door een kap op uw hoofd. 

lees meer

Behandeling Handmassage

Heeft u behoefte aan ontspanning en een fijne afleiding tijdens uw opname in het Radboudumc? Dan is onze handmassage misschien iets voor u. lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet