Over de dagbehandeling
U komt op de Dagbehandeling Medische Oncologie voor een behandeling of een onderzoek.
Contact
Afdeling Medische Oncologie
(024) 361 88 00
contactformulier
Naar uw afspraak op de dagbehandeling
Ingang: Hoofdingang
Gebouw: A
Verdieping: 5
Route: 692
Ondersteunende medicatieschema's
Hier leest u wellke ondersteunende medicijnen u zelf mag innemen en wanneer.
lees meerPrikposten in de regio
U kunt, als patiënt van het Radboudumc, ook uw bloed laten prikken bij een prikpost in uw omgeving. Zo hoeft u er niet voor naar het Radboudumc te komen. Dit is alleen mogelijk als u hierover een verzoek van uw zorgverlener uit het Radboudumc heeft ontvangen.
lees meerPrikposten in de regio
U kunt, als patiënt van het Radboudumc, ook uw bloed laten prikken bij een prikpost in uw omgeving. Zo hoeft u er niet voor naar het Radboudumc te komen. U kunt zich alleen melden bij aangesloten prikposten als u daarvoor een verzoek van uw zorgverlener uit het Radboudumc heeft ontvangen met een afname-set daarbij.
Kies zelf een prikpost
U mag zelf een prikpost kiezen waar het Radboudumc mee samenwerkt. U kunt een prikpost zoeken via de regiokaart of via een lijst met postcodes. Op de kaart en op de lijst vindt u ook de adressen en openingstijden van de prikposten. Na afname brengt de prikpost uw bloed naar het Radboudumc. Het is daarvoor belangrijk dat u de aangegeven tijden aanhoudt als u uw bloed laat prikken, zodat de prikpost uw bloed nog dezelfde dag mee naar het Radboudumc kan nemen. Ook als de prikposten eerder of langer geopend zijn moet u uw bloed laten prikken op de aangegeven tijden voor Radboudumc-patiënten.
Maak een afspraak als dat nodig is
Voor sommige prikposten moet u een afspraak maken. Op de kaart en de lijst ziet u voor welke prikpost dat nodig is. Ook staat er een link waarmee u een afspraak kunt maken als dat nodig is.
Meenemen naar de prikpost
Als u naar een prikpost gaat, neem dan de brief van het Radboudumc, een geldig identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart) en het afnamepakket mee.
Beter uit Bed Bewegen is goed voor uw herstel
Tijdens het verblijf in een ziekenhuis blijkt de gemiddelde patiënt zeer inactief te zijn. Een patiënt brengt gemiddeld 80% van de tijd in het bed door. Het gebrek aan beweging leidt tot een behoorlijk verlies van belangrijke lichaamsfuncties, zoals breinfunctie, spierkracht en uithoudingsvermogen.
lees meerBeter uit Bed Bewegen is goed voor uw herstel
Tijdens het verblijf in een ziekenhuis blijkt de gemiddelde patiënt zeer inactief te zijn. Een patiënt brengt gemiddeld 80 procent van de tijd in het bed door. Het gebrek aan beweging leidt tot een behoorlijk verlies van belangrijke lichaamsfuncties, zoals breinfunctie, spierkracht en uithoudingsvermogen.
Uit onderzoek en ervaring blijkt dat patiënten eerder herstellen na een ziekenhuisopname als ze meer bewegen voor, tijdens en na de ziekenhuisopname. Onze zorgverleners stimuleren u daarom om zo actief mogelijk te zijn tijdens uw verblijf in het Radboudumc, zodat u sneller herstelt en fitter naar huis gaat.
Wat betekent dat voor u op de dagbehandeling?
U krijgt meer bewegingsruimte en vrijheid om tijdens uw ziekenhuisverblijf zoveel mogelijk actief te zijn. U kunt bijvoorbeeld in beweging komen door te wandelen over de afdeling, naar de lounge te gaan of door oefeningen te doen. U hoeft niet standaard in bed te gaan liggen, maar bijvoorbeeld op een goede relaxstoel te gaan zitten. Natuurlijk worden deze mogelijkheden afgestemd met de artsen en verpleegkundigen die betrokken zijn bij uw behandeling.
Dag van opname in het Radboudumc
Wij adviseren om gemakkelijk zittende kleding aan te trekken en zoveel mogelijk in beweging te blijven op de afdeling. Kijk wat voor u mogelijk is.
Als u zich naar omstandigheden goed voelt, adviseren wij u ook tijdens de dagopname in beweging te blijven. Eet uw maaltijd op de bedrand of aan tafel. Probeer binnen uw mogelijkheden actief te zijn op de kamer of afdeling. U kunt bijvoorbeeld zelf uw thee of koffie halen bij de koffieautomaat. Als u chemotherapie krijgt, mag u zich vrij bewegen op de afdeling en in de loungeruimte. Ga niet verder dan de loungeruimte aangezien u in sommige gevallen bijwerkingen kunt hebben van de chemotherapie. Het is beter om overdag in de stoel te zitten dan in bed te liggen. Gebruik uw bed alleen als u even wilt rusten of slapen.
Tips
- Probeer zoveel mogelijk uit bed te zijn gedurende de dag.
- Probeer zo vaak mogelijk in beweging te zijn met een rustpauze tussendoor.
- Probeer deel te nemen aan de gezamenlijke activiteiten zoals de koffieronde en de lunch.
- Op de afdeling is een beweegruimte waar u gebruik van kunt maken. De beweegruimte bevindt zich tegenover de lift.
- De relaxstoel is een stoel waar u de gehele dag in kunt verblijven. U beslist zelf de houding waarin u zit of ligt. Vanuit de relaxstoel kunt u ook gemakkelijker opstaan om naar het toilet of de badkamer te lopen
Weer naar huis (ontslag uit Radboudumc)
Fijn dat u weer naar huis mag. Probeer ook in uw thuissituatie actief te blijven zodat u zo fit mogelijk blijft.
Lees meer over Beter uit Bed
Uw dagopname
Voorbereiding op uw behandeling
U gaat starten met een behandeling. Hier leest u hoe de behandeling verloopt en welke mogelijkheden er zijn.
naar paginaBehandeling Hoofdhuidkoeling tijdens chemotherapie
Hoofdhuidkoeling tijdens chemotherapie kan haaruitval voorkomen of verminderen. De hoofdhuid wordt tijdens de behandeling gekoeld door een kap op uw hoofd.
lees meer