Afdelingen Neonatologie

Over de afdeling Neonatologie

Op de afdeling Neonatologie behandelen we te vroeg geboren kinderen, kinderen die tijdens de bevalling in moeilijkheden zijn geraakt en kinderen met aangeboren afwijkingen.

lees meer

Over de afdeling Neonatologie

Neonatologie houdt zich bezig met de problemen van pasgeboren kinderen. Op de afdeling neonatologie behandelen we te vroeg geboren kinderen, kinderen die tijdens de bevalling in moeilijkheden zijn geraakt en kinderen met aangeboren afwijkingen. Het gaat hierbij meestal om kinderen die  intensieve zorg nodig hebben omdat zich complicaties kunnen voordoen. Veel kinderen op de afdeling neonatologie zijn in het Amalia kinderziekenhuis geboren of worden met een speciaal ingerichte ambulance uit andere ziekenhuizen opgehaald.
 


Contact

Afdeling Neonatologie

(024) 361 38 60

Coronavirus (SARS-CoV-2)

Vanwege de uitbraak van het coronavirus (SARS-CoV-2) neemt het Radboudumc extra voorzorgsmaatregelen.

lees meer

Verpleeg­afdeling Neonatologie

We zorgen op de verpleegafdeling Neonatologie voor te vroeg geboren kinderen en zieke pasgeborenen. Onze afdeling beschikt over drie verschillende units.

lees meer

Geboortezorg

De aandachtsgebieden verloskunde en neonatologie zijn in het Amalia kinderziekenhuis ondergebracht onder de paraplu van perinatologie.

lees meer

Naar uw afspraak

Ingang: Hoofdingang
Route: 795

bekijk route

Naar uw afspraak

Bezoekadres

Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Volg route 795

Waarvoor kunt u bij ons terecht?


mijnRadboud uw persoonlijke patiënten­dossier

Bij de centrale inschrijfbalie kunt u mijnRadboud activeren. Dit is uw persoonlijke medische dossier dat u online kunt inzien. Met mijnRadboud kunt u bijvoorbeeld afspraken maken of uitslagen inzien.

lees meer

Waarom naar het Radboudumc?

Regionale ziekenhuizen verwijzen patiënten naar onze afdeling voor een aantal bijzondere medische verrichtingen.

lees meer

Waarom naar het Radboudumc?

Regionale ziekenhuizen verwijzen patiënten naar onze afdeling voor een aantal bijzondere medische verrichtingen. De afdeling beschikt over bijzondere voorzieningen en specifieke deskundigheid voor de opvang van ernstig zieke zwangeren en zwangeren van wie de zwangerschap wordt bedreigd (bijv. door vroeggeboorte). De polikliniek Prenatale Diagnostiek beschikt over alle mogelijkheden om al tijdens de zwangerschap de kans te bepalen dat het kind het syndroom van Down heeft en om gericht te zoeken naar een bepaalde aandoening. In Nederland kunnen patiënten voor deze vormen van zorg alleen terecht in universitair medische centra en een aantal grote algemene ziekenhuizen.

Onze mensen