Afdelingen Oogheelkunde Trialcentrum Oogheelkunde

Over het trialcentrum Oogheelkunde

Het trialcentrum is een gespecialiseerde eenheid binnen de afdeling Oogheelkunde die zich bezighoudt met klinisch wetenschappelijk onderzoek.

lees meer

Over het trialcentrum Oogheelkunde

U kunt bij ons terecht voor informatie over deelname aan onderzoek, voor resultaten van ons onderzoek en voor informatiedagen en evenementen. Het trialcentrum is een gespecialiseerde eenheid binnen de afdeling Oogheelkunde die zich bezighoudt met de aanvraag, voorbereiding en uitvoering van klinisch wetenschappelijk onderzoek. Het trialcentrum wordt geleid door Chantal Buster-Franc en Carel Hoyng.

Trialcentrum Oogheelkunde

(024) 361 32 12
contact

Informatie en deelname

Lijkt het u interessant om deel te nemen aan een van onze onderzoeken of wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden voor onderzoek bij uw oogziekte? Neem dan telefonisch contact met ons op, of maak gebruik van ons contactformulier.

Meedoen aan wetenschap­pelijk onderzoek

In het Radboudumc behandelen en verplegen we patiënten. Daarnaast doen we medisch-wetenschappelijk onderzoek. Het doel hiervan is het vinden van oorzaken van aandoeningen en het vinden van betere behandelmethoden. U kunt gevraagd worden om aan zo’n onderzoek mee te doen.

lees meer

Oogdruppels

Voor onderzoek binnen Oogheelkunde maken we vaak gebruik van oogdruppels die ervoor zorgen dat uw pupil wijder wordt. U kunt daarna niet autorijden en we raden u aan om een zonnebril mee te nemen.

lees meer

Oogdruppels

Voor onderzoek binnen Oogheelkunde maken we vaak gebruik van oogdruppels die ervoor zorgen dat uw pupil wijder wordt. Dit is nodig om goede foto’s van de binnenkant van uw oog te kunnen maken. Door deze druppels mag u tijdelijk geen voertuig besturen. Vaak duurt het tussen de 4 en 6 uur voordat dit weer mogelijk is. We raden u aan om een zonnebril mee te nemen, omdat het licht fel kan aanvoelen omdat uw pupil groter is dan normaal.

Waarom meedoen?

Meedoen aan wetenschappelijk onderzoek kan verschillende voordelen hebben.

lees meer

Waarom meedoen?

De voor- en nadelen van meedoen aan onderzoek hangen sterk af van het onderzoek waaraan u mee doet. Een voordeel kan zijn dat u in de meeste gevallen uitvoerig onderzocht wordt en u precies weet wat de staat van uw ogen op dat moment is. Bij vervolgonderzoek kunnen wij precies zien in welke mate uw ogen over de tijd veranderen. Daarnaast doen wij onderzoek naar nieuwe behandelmethoden voor een aantal oogaandoeningen.

Door mee te werken aan wetenschappelijk onderzoek levert u een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de oogzorg in Nederland.
 

Deelnemen aan wetenschap­pelijk onderzoek Oogheelkunde

Wilt u deelnemen aan een van de lopende wetenschappelijke onderzoeken? Bekijk dan voor welk onderzoek wij momenteel nog deelnemers zoeken.

lees meer

Onze mensen