Beter werken met autisme

Sommige werknemers zijn goed in hun werk maar lopen toch geregeld tegen problemen aan. Er kan dan een verborgen problematiek spelen, zoals autisme. Werknemers met autisme lopen een groter risico om klachten te ontwikkelen en (permanent) uit te vallen. Dat is schadelijk voor hen én voor de werkgever. Die zijn bij arbeidsongeschiktheid verplicht twee jaar lang loon door te betalen en de kosten op zich te nemen voor re-integratie.
Het Radboudumc is een autoriteit op het gebied van autisme. Om onze expertise ook buiten het ziekenhuis beschikbaar te maken hebben we diverse trainingen ontwikkeld. De BWmA-training biedt de medewerker met (een vermoeden van) autisme, samen met collega’s, vaardigheden en inzicht waardoor communicatie, samenwerking en functioneren sterk verbeteren. Hiermee vermindert het risico op uitval en, als er al (gedeeltelijke) uitval is, verloopt de re-integratie sneller.
Afdelingen Psychiatrie Beter werken met autisme

Beter werken met autisme

Het Radboudumc heeft trainingen ontwikkeld voor werknemers met (een vermoeden van) autisme. Deze trainingen zijn gericht op het verbeteren van communicatie, samenwerken en structureren van het werk. Zo komen zij beter tot hun recht, wordt hun inzetbaarheid vergroot en is er minder kans op uitval.

lees meer

Contact

Gemmy Peters

06-15203297

Contact

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd in de training dan kunt u zich hier aanmelden

Inschrijven

Aanmelden


Screeningstest autisme

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor de training dan kunt u eerst online een screeningstest doen. screeningstest

Trainingen, workshops & evenementen


A5 training Beter Werken met Autisme

Voor werknemers met (een vermoeden van) autisme die problemen hebben met communicatie, organisatie van het werk en overprikkeling.

lees meer

Autisme

Autisme is een verzamelnaam voor verschillende zogeheten autismespectrumstoornissen. Dat wil zeggen dat deze stoornissen de ontwikkeling van een persoon kunnen beïnvloeden op al zijn levensgebieden.

lees meer
  • Snel naar