Over de afdeling

Neonatologie houdt zich bezig met de problemen van pasgeboren kinderen. Op de afdeling neonatologie behandelen we te vroeg geboren kinderen, kinderen die tijdens de bevalling in moeilijkheden zijn geraakt en kinderen met aangeboren afwijkingen.

lees meer

Over de afdeling

Neonatologie houdt zich bezig met de problemen van pasgeboren kinderen. Op de afdeling neonatologie behandelen we te vroeg geboren kinderen, kinderen die tijdens de bevalling in moeilijkheden zijn geraakt en kinderen met aangeboren afwijkingen. Het gaat hierbij meestal om kinderen die  intensieve zorg nodig hebben omdat zich complicaties kunnen voordoen. Veel kinderen op de afdeling neonatologie zijn in het Amalia kinderziekenhuis geboren of worden met een speciaal ingerichte ambulance uit andere ziekenhuizen opgehaald.
 

Contact

Afdeling Neonatologie

(024) 361 38 60

Waarvoor kunt u bij ons terecht?


mijnRadboud uw persoonlijke patiënten­dossier

Bij de centrale inschrijfbalie kunt u mijnRadboud activeren. Dit is uw persoonlijke medische dossier dat u online kunt inzien. Met mijnRadboud kunt u bijvoorbeeld afspraken maken of uitslagen inzien.

lees meer

Naar uw afspraak

Ingang: Hoofdingang
Route: 795

bekijk route

Naar uw afspraak

Bezoekadres

Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Volg route 795

Informatiefolder de zorg voor uw kind

Meer informatie over de zorg voor uw kind op de unit Neonatologie van het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis. bekijk de informatiefolder

Onze mensen


Verloskunde en neonatologie

De afdelingen verloskunde en neonatologie zijn in het Amalia kinderziekenhuis ondergebracht onder de paraplu van perinatologie. Perinatologie is een specialisme dat zich richt op de medische zorg voor moeder en kind in de periode vóór en na de geboorte.

lees meer

Verloskunde en neonatologie

De afdelingen verloskunde en neonatologie zijn in het Amalia kinderziekenhuis ondergebracht onder de paraplu van perinatologie. Perinatologie is een specialisme dat zich richt op de medische zorg voor moeder en kind in de periode vóór en na de geboorte. Om complete geboortezorg te bieden aan moeder en kind, werken binnen de afdeling perinatologie gynaecologen en verloskundigen intensief samen met neonatologen, kinderartsen die zich hebben gespecialiseerd in de behandeling van pasgeboren kinderen.

Verpleeg­afdeling neonatologie

Op de verpleegafdeling zorgen we voor te vroeg geboren kinderen en zieke pasgeborenen met problemen in de bloedsomloop, ademhalingsproblemen en aangeboren afwijkingen.

lees meer