Amalia kinderziekenhuis Specialismen Kinder­endocrinologie

Kinderendocrinologie

U kunt bij de afdeling Kinderendocrinologie terecht als uw kind te snel of te langzaam groeit of als het te vroeg of te laat in de puberteit komt. Of als uw kind een ander probleem heeft dat wijst op een storing in de hormoonhuishouding.

lees meer

Kinderendocrinologie

U kunt bij de afdeling Kinderendocrinologie terecht als uw kind te snel of te langzaam groeit of als het te vroeg of te laat in de puberteit komt. Of als uw kind een ander probleem heeft dat wijst op een storing in de hormoonhuishouding. We hebben ruime ervaring met het behandelen van groeiproblemen en hormonale stoornissen.

Met name de groeihormoonbehandeling van:

Deskundige in bijnierziektes en kinderdiabetes

Ook zijn we deskundig op het gebied van bijnierziektes, vooral het adrenogenitaal syndroom (AGS). Kinderartsen uit heel Nederland verwijzen kinderen met bijnierziektes aan ons door. In 10 ziekenhuizen in de regio Zuidoost-Nederland houden we ook regelmatig consulten, zodat de kinderen zo lang mogelijk door hun eigen kinderarts behandeld worden.

Een andere specialisatie van onze afdeling is kinderdiabetes. De zorg hiervoor verlenen we vanuit Vivendia (voorheen Kinder Diabetes Centrum Nijmegen) in samenwerking met Rijnstate en CWZ.


Contact Amalia kinderziekenhuis

Polikliniek
(024) 361 44 15

Verpleegafdeling
(024) 361 38 80
contactformulier
  • Medewerkers
  • Intranet