Expertisecentra Mindfulness Trainingen Terugkombijeenkomsten mindfulness en Boeddhistische psychologie

Over de terugkom­bijeenkomsten

Als je eerder een mindfulnesstraining hebt gevolgd, ben je van harte welkom om deel te nemen aan de extra terugkombijeenkomsten Mindfulness en Boeddhistische psychologie.

lees meer

Over de terugkom­bijeenkomsten

Als je eerder een mindfulnesstraining hebt gevolgd, ben je van harte welkom om deel te nemen aan de extra terugkombijeenkomsten Mindfulness en Boeddhistische psychologie.

Naast het oefenen wordt er ook aandacht besteed aan boeddhistische theoretische principes die ten grondslag liggen aan de beoefening van Mindfulness. Dit is de tweede keer dat we dit organiseren. De eerste serie bijeenkomsten waren gewijd aan hindernissen die we kunnen tegenkomen in onze beoefening en in het dagelijks leven. Dit keer zullen we aandacht besteden aan de zeven factoren van ontwaken, factoren die behulpzaam zijn zowel in onze beoefening als in het tegemoet treden van wat we tegenkomen in het leven van alledag.

Deze factoren zijn mindfulness, onderzoek, energie, vreugde, kalmte, concentratie en gelijkmoedigheid.

Er wordt aandacht besteed aan beoefening, een korte inleiding geven op het thema en er wordt gezamenlijk gereflecteerd op het aangereikte materiaal.

Als je geïnteresseerd bent in deze boeddhistische achtergrond van mindfulness, dan ben je van harte welkom om deel te nemen. Deze bijeenkomsten hebben een wat ander karakter dan de gebruikelijke terugkombijeenkomsten.


Data

Momenteel zijn er geen extra terugkombijeenkomsten ingepland.


Kosten

De indicatiestelling wordt vergoed door de zorgverzekeraar met uitzondering van het eigen risico.

lees meer

Kosten

De indicatiestelling wordt vergoed door de zorgverzekeraar met uitzondering van het eigen risico. Bij psychiatrische aandoeningen wordt de training vergoed, mits er ook andere behandelingen plaatsvinden of plaatsgevonden hebben in het kader van dezelfde zorgvraag.

Let op: indien u niet op een afspraak bij het Radboudumc verschijnt of niet op tijd afzegt (minimaal 24 uur van tevoren) wordt hiervoor een rekening gestuurd. Deze rekening moet u zelf betalen, u krijgt het geld niet terug van uw zorgverzekeraar. Klik hier voor meer informatie over kosten van zorg.


Locatie en bereikbaarheid

De terugkombijeenkomsten vinden plaats in het Radboudumc Expertisecentrum voor Mindfulness.

lees meer

Locatie en bereikbaarheid

De terugkombijeenkomsten vinden plaats in het Radboudumc Expertisecentrum voor Mindfulness, bereikbaar via Ingang Oost (Reinier Postlaan 4 in Nijmegen). De interne looproute is 974. Het centrum bevindt zich op verdieping -1. U kunt parkeren op parkeerterrein P7. Na 18.00 uur en in het weekend is parkeren gratis.


Materiaal

Tijdens eerdere terugkombijeenkomsten zijn verschillende teksten aan bod gekomen.

lees meer

Materiaal

Onderstaande teksten zijn aan bod gekomen tijdens eerdere terugkombijeenkomsten.

Reeks 1

Bijeenkomst 1 (31 oktober 2018):

Bijeenkomst 2 (3 december 2018):

Bijeenkomst 3 (24 januari 2019):

Bijeenkomst 4 (25 maart 2019):

Bijeenkomst 5 (15 mei 2019):

Reeks 2

Bijeenkomst 1 (14 januari 2020)

Bijeenkomst 2 (18 februari 2020)

Bijeenkomst 3 (1 april 2020)

Bijeenkomst 4 (6 mei 2020)

Bijeenkomst 5 (3 juni 2020)

  • Medewerkers
  • Intranet