Over het expertisecentrum

U leeft met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme? Dat vraagt om specialistische begeleiding en behandeling op maat. In dit expertisecentrum werken zorgverleners met de juiste kennis en ervaring. Deze kennis en ervaring combineren ze met een persoonlijke benadering. Dat zorgt ervoor dat u op ieder moment in goede handen bent. lees meer

Over het expertisecentrum

U leeft met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme? Dat vraagt om specialistische  begeleiding en behandeling op maat. In dit expertisecentrum werken zorgverleners met de juiste kennis en ervaring. Deze kennis en ervaring combineren ze met een persoonlijke benadering. De zorgverleners werken nauw samen met gespecialiseerde zorgverleners in uw eigen wijk. Het zorgteam is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden voor uw behandeling. Dat zorgt ervoor dat u op ieder moment in goede handen bent.

Ons expertisecentrum werkt nauw samen met regionale ziekenhuizen en zorgaanbieders in het ‘Zorg voor Parkinson’ samenwerkingsplatform. Meer over deze regionale samenwerking leest u hier.

Uw begeleiding is de kerntaak van onze experts. Het multidisciplinaire team bestaat uit neurologen, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, poli-assistenten, psychiatrisch verpleegkundige, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, een maatschappelijk werker, seksuoloog, psycholoog, psychiater, revalidatiearts, klinisch arbeidsgeneeskundige en een diëtist.


Contact

prof. dr. Bas Bloem
hoofd expertisecentrum

Contact met het secretariaat:
(0)24 361 33 92
contactformulier

Doorverwijzing naar het Expertisecentrum

Wilt u een afspraak bij ons expertisecentrum? Dan is een doorverwijzing noodzakelijk. 

lees meer

Doorverwijzing naar het Expertisecentrum

Wilt u een afspraak bij ons Expertisecentrum Parkinson & Bewegingsstoornissen voor een second opinion? Dan is een doorverwijzing noodzakelijk. 

Afspraak maken

Om een afspraak te kunnen maken, moet uw eigen behandelend neuroloog een verwijzing (schriftelijk verzoek) naar ons sturen met kopieën van de oude correspondentie en een cd of dvd met het onderzoek dat al is gedaan. Deze verwijzing mag gestuurd worden aan het onderstaande adres. U kunt gezien worden door Prof. Bloem of door één van onze andere in Parkinson gespecialiseerde neurologen in het Expertisecentrum Parkinson & Bewegingsstoornissen. 

Radboudumc
Huispost 943
Polikliniek Neurologie - Expertisecentrum Parkinson & Bewegingsstoornissen
Postbus 9101
6500 HB Nijmegen

Nadat wij de verwijzing ontvangen hebben, belt het planningsbureau u op voor het inplannen van een afspraak. Wij vinden het belangrijk dat uw eigen behandelend neuroloog de verwijzing doet omdat: 

  • Wij dan beschikken over alle relevante medische informatie, waardoor we een beter advies kunnen geven.
  • Uw eigen neuroloog weer verdergaat met de behandeling na het consult in Nijmegen.

Ons medische team

Wij hebben 7 in Parkinson gespecialiseerde neurologen in het Radboudumc. Als u door prof. Bloem zelf gezien wilt worden, laat dit dan vermelden in de verwijzingsbrief die is opgesteld door uw behandelend neuroloog. De wachttijd is dan vaak een stuk langer. Op de poli van prof. Bloem wordt u altijd eerst beoordeeld door een ervaren arts, die de bevindingen met prof. Bloem bespreekt. Daarna zal hij zelf meekijken en u te woord staan.
Als u geen voorkeur heeft, dan wordt u ingedeeld bij een gespecialiseerde neuroloog waar als eerste een plek op het spreekuur vrij is. Ingewikkelde medische problemen worden binnen het neurologenteam gezamenlijk besproken. Op die manier zijn er meerdere experts betrokken bij het meedenken over uw diagnose en behandeling.

 


Naar uw afspraak

Ingang: Ingang Oost
Verdieping: 1
Route: 914

bekijk route

Naar uw afspraak

Bezoekadres

Reinier Postlaan 4
6525 GC Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Reinier Postlaan 4
Ga naar binnen bij: Ingang Oost
Ga naar Verdieping 1 en volg route 914

Patiëntenzorg


Uw eerste afspraak Wat kunt u verwachten?

Heeft u een afspraak bij één van de neurologen van het Radboudumc Expertisecentrum voor Parkinson & Bewegingsstoornissen. Dan leest u hier over de opzet van onze spreekuren en de werkwijze van ons expertisecentrum.

lees meer

Uw eerste afspraak Wat kunt u verwachten?Aandachts­gebieden

Het expertisecentrum biedt samen met zorgaanbieders in de regio specialistische en persoonlijke zorg aan iedereen met parkinson of een parkinsonisme. Daarnaast heeft het expertisecentrum een aantal aandachtsgebieden:
  • Spelen er grote vragen rondom erfelijkheid of zeldzame uitingen van parkinson? Dan kunt u bij ons centrum terecht voor juiste diagnostiek.


Informatie­materiaal

Goede kennis en informatie over parkinson(ismen) en bewegingsstoornissen en de behandeling ervan, is voor veel mensen van groot belang. Onze zorgverleners informeren u zelf maar ze helpen u ook bij het vinden van goede informatiebronnen.

Informatie voor verwijzers

Wilt u een patiënt doorverwijzen naar ons Expertisecentrum Parkinson & Bewegingsstroornissen voor een second opinion? Lees dan hier wat daarvoor nodig is. 

lees meer

Jong en parkinson

Als mensen op jonge leeftijd de ziekte van Parkinson krijgen, dan hebben zij andere vragen dan wanneer mensen het op latere leeftijd krijgen. Binnen ons expertisecentrum leveren we zorg aan mensen die op jonge leeftijd te maken hebben met de ziekte van Parkinson.

lees meer

Parkinson magazine voor kinderen

Elke (20 jaar) en Madelon (13 jaar) kregen allebei te horen dat een van hun ouders de ziekte van Parkinson heeft. Ze delen graag hun ervaring. Samen met ons expertisecentrum Parkinson, de Parkinson Vereniging en ParkinsonNet hebben zij twee magazines gemaakt. Wil je meer weten over de ziekte van Parkinson? Lees dan deze magazines gemaakt door en voor kinderen.

Aandoening parkinson

Wat is parkinson? Hoe stellen wij de diagnose? En wat zijn mogelijke behandelingen voor deze aandoening? Bekijk de aandoeningspagina. lees meer

Ernst Daniel Smid heeft parkinson: ‘Door de operatie kan ik binnenkort zelfs weer optreden'

Door de ziekte van Parkinson leefde operazanger Ernst Daniel Smid  ‘als een hoogbejaarde’. ‘Ik was herboren na de hersenoperatie Deep Brain Stimulation (DBS). Nu heb ik geen hulp meer nodig en kan ik weer op mijn lichaam rekenen.’

lees meer

Team

  • Medewerkers
  • Intranet