Over het expertisecentrum

U leeft met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme? Dat vraagt om specialistische begeleiding en behandeling op maat. In dit expertisecentrum werken zorgverleners met de juiste kennis en ervaring. Deze kennis en ervaring combineren ze met een persoonlijke benadering. Dat zorgt ervoor dat u op ieder moment in goede handen bent.

lees meer

Over het expertisecentrum

U leeft met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme? Dat vraagt om specialistische  begeleiding en behandeling op maat. In dit expertisecentrum werken zorgverleners met de juiste kennis en ervaring. Deze kennis en ervaring combineren ze met een persoonlijke benadering. De zorgverleners werken nauw samen met gespecialiseerde zorgverleners in uw eigen wijk. Het zorgteam is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden voor uw behandeling. Dat zorgt ervoor dat u op ieder moment in goede handen bent.

Ons expertisecentrum werkt nauw samen met regionale ziekenhuizen en zorgaanbieders in het ‘Zorg voor Parkinson’ samenwerkingsplatform. Meer over deze regionale samenwerking leest u hier.

Uw begeleiding is de kerntaak van onze experts. Het multidisciplinaire team bestaat uit neurologen, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, poli-assistenten, psychiatrisch verpleegkundige, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, een maatschappelijk werker, seksuoloog, psycholoog, psychiater, revalidatiearts, klinisch arbeidsgeneeskundige en een diƫtist.


Contact

prof. dr. Bas Bloem
hoofd expertisecentrum

Contact met het secretariaat:
(0)24 361 33 92
contactformulier

Naar uw afspraak

Ingang: Ingang Oost
Route: 914

bekijk route

Naar uw afspraak

Bezoekadres

Reinier Postlaan 4
6525 GC Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Reinier Postlaan 4
Ga naar binnen bij: Ingang Oost
Volg route 914

Patiëntenzorg


Aandachts­gebieden

Het expertisecentrum biedt samen met zorgaanbieders in de regio specialistische en persoonlijke zorg aan iedereen met parkinson of een parkinsonisme. Daarnaast heeft het expertisecentrum een aantal aandachtsgebieden:

  • Spelen er grote vragen rondom erfelijkheid of zeldzame uitingen van parkinson? Dan kunt u bij ons centrum terecht voor juiste diagnostiek.


Informatie­materiaal

Goede kennis en informatie over parkinson(ismen) en bewegingsstoornissen en de behandeling ervan, is voor veel mensen van groot belang. Onze zorgverleners informeren u zelf maar ze helpen u ook bij het vinden van goede informatiebronnen.


Aandoening parkinson

Wat is parkinson? Hoe stellen wij de diagnose? En wat zijn mogelijke behandelingen voor deze aandoening? Bekijk de aandoeningspagina. lees meer

Jong en parkinson

Als mensen op jonge leeftijd de ziekte van Parkinson krijgen, dan hebben zij andere vragen dan wanneer mensen het op latere leeftijd krijgen. Binnen ons expertisecentrum leveren we zorg aan mensen die op jonge leeftijd te maken hebben met de ziekte van Parkinson.

lees meer

Parkinson magazine voor kinderen

Elke (20 jaar) en Madelon (13 jaar) kregen allebei te horen dat een van hun ouders de ziekte van Parkinson heeft. Ze delen graag hun ervaring. Samen met ons expertisecentrum Parkinson, de Parkinson Vereniging en ParkinsonNet hebben zij twee magazines gemaakt. Wil je meer weten over de ziekte van Parkinson? Lees dan deze magazines gemaakt door en voor kinderen.

Team

  • Medewerkers
  • Intranet