Nieuws ParkinsonNet jubileumcongres groot succes

25 november 2014

Dit jaar bestaat ParkinsonNet tien jaar. Op 21 november vond het jubileumcongres plaats. Het jaarlijks terugkerende evenement was dit jaar extra feestelijk, Koning Willem-Alexander bracht de aanwezigen een bezoek.

 

Dit jaar bestaat ParkinsonNet tien jaar. Op 21 november vond het jubileumcongres plaats. Het jaarlijks terugkerende evenement was dit jaar extra feestelijk, Koning Willem-Alexander bracht de aanwezigen een bezoek. 

 

Het landelijke netwerk ParkinsonNet richt zich op het optimaliseren van de zorg voor parkinsonpatiënten in heel Nederland. Het is geïniteerd vanuit ons Radboudumc. Onderzoek heeft inmiddels aangetoond dat het ParkinsonNet-model de kwaliteit van zorg verbetert, ziektecomplicaties tegengaat, het aantal ziekenhuisopnames vermindert en zorgt voor een verbetering van de betaalbaarheid van de zorg. Het  netwerk is zo effectief dat Kaiser Permanente, één van Amerika’s grootste zorgaanbieders dit ParkinsonNet-model gaat implementeren in Zuid-Californië, in een regio met meer dan 3.7 miljoen leden.Tijdens het jubileumcongres op 21 november was Koning Willem-Alexander aanwezig. Hij ging in gesprek met zorgverleners en patiënten. Hij werd meegenomen op een innovatietour door het huis van een patiënt. Het programma bezorgde de circa 1.500 gespecialiseerde parkinson zorgverleners en betrokkenen een ‘reis’ door de toekomst. Zowel nationale als internationale sprekers namen hen  mee in hun wereld van de parkinsonzorg en gaven inzicht in de laatste onderzoeken en resultaten.Prof.dr. Bas Bloem, neuroloog Radboudumc en initiator van ParkinsonNet: ‘Wij zijn ongelofelijk trots op wat ParkinsonNet in de afgelopen 10 jaar bereikt heeft. Onze droom is echter nog lang niet gerealiseerd, we gaan door met innoveren totdat alle parkinsonpatiënten de allerbeste zorg ontvangen.”

Een deel van het congres werd live uitgezonden en is terug te kijken via www.parkinsontv.nl, foto’s van het congres zijn te vinden via www.parkinsonnet.nl.Op de foto Koning Willem Alexander in gesprek met dr. Marten Munneke (links) en prof.dr. Bas Bloem van neurologie.

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet