Hugo de Bruyn benoemd tot hoogleraar en afdelingshoofd Tandheelkunde

23 november 2017

Hugo de Bruyn is met ingang van 1 november 2017 benoemd tot hoogleraar Tandheelkunde aan de Radboud Universiteit/het Radboudumc. Ook zal hij de afdeling Tandheelkunde gaan leiden. De Bruyn was tot zijn benoeming als hoogleraar verbonden aan de Universiteit van Gent, (België).

Hugo de Bruyn (1960) studeerde Tandheelkunde aan de Katholieke Universiteit Leuven, waar hij in 1983 zijn Licentiaatsdiploma (huidige Master)  Tandheelkunde behaalde met het predicaat ‘Great Honour’. Hij promoveerde in 1987 aan de Rijksuniversiteit Groningen op het proefschrift  'Fluoride varnishes and enamel caries’ met een onderzoek naar caries preventieve middelen. Daarna kreeg hij een post-doc aan de Lund University Sweden, met een grant van de Niels Stensenstichting. Hij specialiseerde er zich verder in de  parodontologie en werkte er vervolgens als docent en visiting professor.

Van 1988 tot 2004 werkte hij als specialist in een verwijspraktijk parodontologie en orale implantologie te Brussel. Vanaf 2004 tot zijn benoeming in Nijmegen werkte hij aan de Universiteit van Gent als hoogleraar Parodontologie,  hoofd van de post-initiele MSc  opleiding Parodontologie en de postdoctorale opleiding ‘Oral Implantology’ en als  leider van het onderzoekscluster Parodontologie, orale implantologie en implantaatprothetiek.

Meer informatie


Roos de Gouw

06 25 69 52 37
persvoorlichter

Meer nieuws


Haloperidol voorkomt geen delirium op de IC Veelgebruikt middel leidt ook niet tot betere overleving

21 februari 2018

Het preventief geven van het middel haloperidol helpt niet om delirium bij patiënten op de intensive care te voorkomen en leidt niet tot een betere overleving.

lees meer

Laserschoen voorkomt blokkade bij Parkinson nieuwe behandeling van invaliderende loopproblemen

21 december 2017

‘Freezing of gait’, benen die volledig blokkeren tijdens het lopen, is een invaliderend gevolg van de ziekte van Parkinson. Een schoen met daarop een laser die een lijn op de vloer projecteert in het ritme van de voetstappen, maakt dat patiënten tóch doorlopen.

lees meer

Computer herkent kanker in weefselbeelden Patholoog krijgt hulp van kunstmatige intelligentie

13 december 2017

Kunstmatig intelligente computeralgoritmes kunnen menselijke pathologen evenaren in het ontdekken van uitzaaiingen van borstkanker in lymfeklieren. Dit blijkt uit de CAMELYON16 challenge van het Radboudumc.

lees meer

Tien nieuwe leden voor Academia Europaea

15 september 2017

Tien Radboudhoogleraren zijn benoemd in de Academia Europaea, het Europese genootschap van wetenschappers die behoren tot de mondiale top.

lees meer

Verstandelijke beperking door mank eiwit

1 september 2017

Verstandelijke beperkingen worden vaak veroorzaakt door een mutatie die een gen beschadigt, waardoor het bijbehorende eiwit niet meer functioneert.

lees meer

Veertien Veni-beurzen voor jonge Nijmeegse wetenschappers

28 juli 2017

Veertien onderzoekers van het Radboudumc en de Radboud Universiteit krijgen een Veni-subsidie van NWO, de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.

lees meer
inloggen