23 november 2017

Hugo de Bruyn is met ingang van 1 november 2017 benoemd tot hoogleraar Tandheelkunde aan de Radboud Universiteit/het Radboudumc. Ook zal hij de afdeling Tandheelkunde gaan leiden. De Bruyn was tot zijn benoeming als hoogleraar verbonden aan de Universiteit van Gent, (België).

Hugo de Bruyn (1960) studeerde Tandheelkunde aan de Katholieke Universiteit Leuven, waar hij in 1983 zijn Licentiaatsdiploma (huidige Master)  Tandheelkunde behaalde met het predicaat ‘Great Honour’. Hij promoveerde in 1987 aan de Rijksuniversiteit Groningen op het proefschrift  'Fluoride varnishes and enamel caries’ met een onderzoek naar caries preventieve middelen. Daarna kreeg hij een post-doc aan de Lund University Sweden, met een grant van de Niels Stensenstichting. Hij specialiseerde er zich verder in de  parodontologie en werkte er vervolgens als docent en visiting professor.

Van 1988 tot 2004 werkte hij als specialist in een verwijspraktijk parodontologie en orale implantologie te Brussel. Vanaf 2004 tot zijn benoeming in Nijmegen werkte hij aan de Universiteit van Gent als hoogleraar Parodontologie,  hoofd van de post-initiele MSc  opleiding Parodontologie en de postdoctorale opleiding ‘Oral Implantology’ en als  leider van het onderzoekscluster Parodontologie, orale implantologie en implantaatprothetiek.

Meer informatie


Roos de Gouw

06 25 69 52 37
persvoorlichter

Meer nieuws


Beter op de been na hersen­beschadiging Loop Expertise Centrum ontwikkelt aanpak behandeling loopafwijkingen

27 februari 2018

Onderzoekers en artsen van het Loop Expertise Centrum van de Sint Maartenskliniek en het Radboudumc ontwikkelden een aanpak voor de behandeling van loopstoornissen na een hersenbeschadiging.

lees meer

Sabine Oertelt-Prigione benoemd tot hoogleraar Gender in Primary and Transmural Care

14 juli 2017

Mevrouw dr. S. Oertelt-Prigione is met ingang van 1 september 2017 benoemd tot hoogleraar Gender in Primary and Transmural Care aan het Radboudumc.

lees meer

Timing van mutatie bepaalt de uitkomst Zelfde gen, meerdere ziektes

29 juni 2017

Een genetische mutatie kan leiden tot volledig verschillende ziektes, afhankelijk van het moment en de plek waarop de mutatie ontstaat.

lees meer

Vintage video werpt nieuw licht op Parkinson Nieuwe observaties in unieke dertig jaar oude videobeelden

14 maart 2018

Zeven jonge Amerikanen kregen begin jaren tachtig acuut verschijnselen van Parkinson na het gebruik van synthetische heroïne. Deze bevinding veroorzaakte een revolutie in het denken over de oorzaak en behandeling van Parkinson.

lees meer

Langer duiken door grote milt Zeenomaden in Zuid-Oost Azië hebben grote milt dankzij natuurlijke selectie

20 april 2018

Onderzoekers van onder andere het Radboudumc publiceren vandaag in Cell dat de Bajau hun uitzonderlijke duikprestaties mogelijk te danken hebben aan een ongewoon grote milt.

lees meer

Haloperidol voorkomt geen delirium op de IC Veelgebruikt middel leidt ook niet tot betere overleving

21 februari 2018

Het preventief geven van het middel haloperidol helpt niet om delirium bij patiënten op de intensive care te voorkomen en leidt niet tot een betere overleving.

lees meer
inloggen