Hugo de Bruyn benoemd tot hoogleraar en afdelingshoofd Tandheelkunde

23 november 2017

Hugo de Bruyn is met ingang van 1 november 2017 benoemd tot hoogleraar Tandheelkunde aan de Radboud Universiteit/het Radboudumc. Ook zal hij de afdeling Tandheelkunde gaan leiden. De Bruyn was tot zijn benoeming als hoogleraar verbonden aan de Universiteit van Gent, (België).

Hugo de Bruyn (1960) studeerde Tandheelkunde aan de Katholieke Universiteit Leuven, waar hij in 1983 zijn Licentiaatsdiploma (huidige Master)  Tandheelkunde behaalde met het predicaat ‘Great Honour’. Hij promoveerde in 1987 aan de Rijksuniversiteit Groningen op het proefschrift  'Fluoride varnishes and enamel caries’ met een onderzoek naar caries preventieve middelen. Daarna kreeg hij een post-doc aan de Lund University Sweden, met een grant van de Niels Stensenstichting. Hij specialiseerde er zich verder in de  parodontologie en werkte er vervolgens als docent en visiting professor.

Van 1988 tot 2004 werkte hij als specialist in een verwijspraktijk parodontologie en orale implantologie te Brussel. Vanaf 2004 tot zijn benoeming in Nijmegen werkte hij aan de Universiteit van Gent als hoogleraar Parodontologie,  hoofd van de post-initiele MSc  opleiding Parodontologie en de postdoctorale opleiding ‘Oral Implantology’ en als  leider van het onderzoekscluster Parodontologie, orale implantologie en implantaatprothetiek.

Meer informatie


Roos de Gouw

06 25 69 52 37
persvoorlichter

Meer nieuws


Tien nieuwe leden voor Academia Europaea

15 september 2017

Tien Radboudhoogleraren zijn benoemd in de Academia Europaea, het Europese genootschap van wetenschappers die behoren tot de mondiale top.

lees meer

Verstandelijke beperking door mank eiwit

1 september 2017

Verstandelijke beperkingen worden vaak veroorzaakt door een mutatie die een gen beschadigt, waardoor het bijbehorende eiwit niet meer functioneert.

lees meer

Veertien Veni-beurzen voor jonge Nijmeegse wetenschappers

28 juli 2017

Veertien onderzoekers van het Radboudumc en de Radboud Universiteit krijgen een Veni-subsidie van NWO, de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.

lees meer

Sabine Oertelt-Prigione benoemd tot hoogleraar Gender in Primary and Transmural Care

14 juli 2017

Mevrouw dr. S. Oertelt-Prigione is met ingang van 1 september 2017 benoemd tot hoogleraar Gender in Primary and Transmural Care aan het Radboudumc.

lees meer

EFRO-injectie stimuleert Nijmeegs onderzoek naar malaria en dengue Publiek-private samenwerking tropische infectieziekten

14 juli 2017

Spin-offs Protinhi Therapeutics en TropIQ Health Sciences bundelen met Radboudumc en Radboud Universiteit onderzoek naar malaria en dengue in 'Tropinhi'-project

lees meer

Timing van mutatie bepaalt de uitkomst Zelfde gen, meerdere ziektes

29 juni 2017

Een genetische mutatie kan leiden tot volledig verschillende ziektes, afhankelijk van het moment en de plek waarop de mutatie ontstaat.

lees meer
inloggen