Nieuws Prof. Bas Bloem ontvangt de Tom Isaacs award voor zijn toewijding en inzet voor mensen met Parkinson

27 september 2018

Op donderdag 27 september ontving Bas Bloem de Tom Isaacs award. Een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een inspirerende onderzoeker die de grootste impact op het leven van mensen met Parkinson heeft aangetoond en /of mensen met Parkinson op een participerende manier bij hun werk heeft betrokken.

Prof. Bas Bloem, hoogleraar neurologie is oprichter en medisch directeur van Parkinson Center Nijmegen en mededirecteur van ParkinsonNet aan het Radboudumc. Dit zorgsysteem is een innovatief model van pati├źntgerichte zorg en zelfeducatie en zorgt voor een effectieve communicatie tussen het individu en Parkinson en hun ge├»ntegreerde gezondheidszorgteam.
 
Dr. Bloem is zeer toegewijd om nauw samen te werken met mensen met Parkinson in alle aspecten van zijn werk - een feit dat belangrijk was voor Tom en dat een lichtend voorbeeld voor ons allemaal zou moeten zijn. Door zijn inspanningen met ParkinsonNet kunnen mensen met Parkinson in Nederland en een groeiend aantal andere landen veel gemakkelijker toegang krijgen tot gespecialiseerde zorg die nodig is om de kwaliteit van leven te verzekeren. " aldus Professor Patrik Brundin, Associate Director of Research bij VARI en Tom Isaacs

De prijs werd op donderdag 27 september uitgereikt door The Cure Parkinson's Trust (CPT) en Van Andel Research Institute (VARI)en  is opgericht ter nagedachtenis aan Tom Isaacs, de overleden medeoprichter en president van CPT die in mei 2017 overleed.
 

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet