Op maandag 5 november tekenden bestuursvoorzitters Leon Van Halder (Radboudumc) en Mark Van Houdenhoven (Sint Maartenskliniek) voor een intensievere samenwerking. De Sint Maartenskliniek en Radboudumc hebben de gezamenlijke ambitie om een Europese topspeler te worden op het gebied van orthopedie, reumatologie, revalidatiegeneeskunde, pijnbestrijding en apotheek/farmacie.
‘Met de intensivering van onze samenwerking hebben we ook de ambitie om voor patiënten buiten Nederland hét netwerk van Houding en Beweging te zijn,’ aldus bestuursvoorzitter van de Sint Maartenskliniek Mark Van Houdenhoven.
De Sint Maartenskliniek en het Radboudumc werken al jaren nauw samen. De kracht van de samenwerking zit zowel in de overeenkomsten als de verschillen van de organisaties. Beide partijen leveren hoogcomplexe zorg, lopen voorop met innovaties en geloven in de kracht van samenwerking met andere zorgverleners en het bedrijfsleven. In omvang, specialisatie, onderzoekslijnen en patiëntenpopulatie zijn de partijen juist verschillend en vullen zij elkaar aan.
‘We willen gezien en gekend worden als hét Europese netwerk voor Houding en Beweging. Dankzij onze overeenkomsten maar vooral ook door de verschillen in profiel versterken we onze innovatiekracht en bieden we de toegevoegde waarde om dat ook voor onze patiënten waar te maken. ‘, aldus Leon van Halder, bestuursvoorzitter Radboudumc.
Door elkaars expertise in te zetten, onze werkwijze te vergelijken en op elkaar af te stemmen, uitkomsten te vergelijken en best practices van elkaar over te nemen en innovaties te delen willen het Radboudumc en de Sint Maartenskliniek de kwaliteit van de patiëntenzorg verder verhogen. Een mooi voorbeeld hiervan is de samenwerking binnen reumatologie: de combinatie van onderzoeksfaciliteiten in het Radboudumc en de omvang van de medische staf en patiëntenpopulatie van de Sint Maartenskliniek zijn in Nederland uniek.
-
Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.
Meer nieuws

Robert Takes benoemd tot hoogleraar in de Keel-, Neus-, Oorheelkunde
12 december 2019KNO-arts en keteneigenaar hoofd-halsoncologie Robert Takes is benoemd tot hoogleraar in de Keel-, Neus-, Oorheelkunde, in het bijzonder de Hoofd-Hals Oncologie aan de Radboud Universiteit/het Radboudumc.
lees meer
Meekijken met een hersenoperatie? Parkinsonpatiënt ondergaat deep brain stimulation
12 december 2019Neurochirurg Saman Vinke en neuroloog Rianne Esselink nemen je mee in de operatiekamer van het Radboudumc.
lees meer
Turbo grants voor onderzoekers Radboudumc en Universiteit Twente
11 december 2019Het TURBO-programma van het Radboudumc en de Universiteit Twente heeft vier subsidies toegekend voor nieuw technisch-medisch onderzoek. De onderzoeksgroepen kunnen met de subsidie een innovatief idee uitwerken dat moet leiden tot een vervolgaanvraag bij een externe subsidieverstrekker.
lees meer
Haiko Bloemendal benoemd tot hoogleraar Netwerken in Oncologie
10 december 2019Voorzitter van het Centrum voor Oncologie en medisch oncoloog Haiko Bloemendal is met ingang van 1 november benoemd tot hoogleraar Netwerken in Oncologie aan de Radboud Universiteit/Radboudumc.
lees meer
Twee ERC beurzen voor het Radboudumc
10 december 2019Radboudumc-onderzoekers Teun Bousema en Ioannis Sechopoulos ontvangen ieder een ERC Consolidator Grant. De subsidies bedragen rond de twee miljoen euro per stuk. Met deze Europese onderzoekssubsidie kunnen de wetenschappers de komende vijf jaar onderzoek doen.
lees meer
Er is nog meer uit het exoom te halen Twee chromosomen van vader óf moeder
10 december 2019Soms krijgt iemand zijn chromosoompaar niet van vader en moeder, maar zijn beide chromosomen van één ouder afkomstig. Die erfelijke afwijking, die tot gezondheidsproblemen kan leiden, is nu ook met exoom sequencing op te sporen, schrijven onderzoekers van het Radboudumc in Genetics in Medicine.
lees meer