Nieuws Ondernemers presenteren memorabele missers
20 mei 2019

Nijmegen School of Management, Mercator Launch en StartUp Nijmegen organiseren op 21 mei de Fuck Up Night, een evenement waarbij ervaren ondernemers hun grote missers (failures/fuck ups) presenteren voor studenten en startende ondernemers. Het liefst delen we onze successen, maar we kunnen juist veel leren van fouten die anderen al eens maakten. Ditmaal Leen Zevenbergen, Robert Huijser, Leon Rutten en Stefan Blankenborg over hun memorabele missers.

Leen Zevenbergen richtte in 1985 Bolesian op, het eerste artificial intelligence bedrijf in Nederland. Zeven jaar later verkocht hij het aan Capgemini en vertrok naar Silicon Valley. Hier leidde hij in 1995 als één van de eerste een virtual reality bedrijf. In totaal richtte Leen zo’n twintig bedrijven op. Dat verliep niet altijd succesvol.
https://www.linkedin.com/in/leen-zevenbergen-a8a0147/
Robert Huijser begon als achttienjarige in de logistiek in de Rotterdamse haven. Zijn onderneming werd opgekocht, hij kreeg een faillissement te verwerken en maakte ook weer een doorstart. Fouten? Ja, daar heeft hij zeker wat over te vertellen.
https://www.linkedin.com/in/robert-huijser-585b392/
Leon Rutten combineert technologie met paardensport. Hij begon het bedrijf Equestic met sports-wearables voor paarden en levert ondertussen ook aan enkele olympische medaillewinnaars. Een succesverhaal, gekruid met een aantal fouten.
https://www.linkedin.com/in/leon-rutten-107446/  
Stefan Blankenborg studeerde Biologie aan de Universiteit Utrecht. Na enkele managementfuncties bij verschillende organisatie richtte hij in 2008 Enki Energy op. Het bedrijf richt zich op afvalverwerking en de productie van biogas. Maar hij maakt ook fouten. Fouten die jij na zijn verhaal misschien kunt voorkomen.
https://www.linkedin.com/in/stefan-blankenborg-7050371/  
­­­­­­­­-
Datum: 21 mei 2019, inloop 19:00  start 19:30
Organisatie: Nijmegen School of Management, Mercator Launch, StartUp Nijmegen
Locatie: Collegezalencomplex van de Radboud Universiteit.
Inschrijven: www.startupnijmegen.nl/agenda/vukup-nights/
www.mercatorlaunch.nl/
www.startupnijmegen.nl/
www.ru.nl/nsm/
 
 

Meer nieuws


Aardse bacteriën kunnen overleven op grondstoffen uit de ruimte en minder virulent worden

25 mei 2020

. Onderzoekers van het Radboudumc schrijven in een artikel in Astrobiology dat bacteriën kunnen overleven op een ‘buitenaards dieet’, maar daardoor makkelijker herkend worden door het immuun systeem en minder virulent worden.

lees meer

Laatste vlucht Lifeliner 5 met coronapatiënten Aantal intensive-care-coronapatiënten sterk gedaald

22 mei 2020

Lifeliner 5 heeft vanuit standplaats Volkel 66 coronapatiënten en 2 non-COVID-intensive-care-patiënten vervoerd. De patiënten kwamen veelal uit ziekenhuizen uit het zuiden van het land en werden naar het noorden van Nederland en naar Duitsland gebracht, en vice versa.

lees meer

Twee onderzoeken naar malariavaccins; deel 2 Een vaccin gebaseerd op een verzwakte menselijke malariaparasiet

20 mei 2020

In een vernieuwende studie hebben Radboudumc en LUMC gezamenlijk een kandidaat-vaccin getest op basis van een genetisch verzwakte malariaparasiet. De resultaten van deze klinische trial laten zien dat het vaccin veilig is en een afweerreactie opwekt tegen een malaria-infectie.

lees meer

Twee onderzoeken naar malariavaccins; deel 1 Een vaccin gebaseerd op malariaparasieten die in knaagdieren voorkomen.

20 mei 2020

Een vaccin gebaseerd op malariaparasieten die in knaagdieren voorkomen zorgt bij mensen voor een afname van 95% in infectie van de lever. Een internationale samenwerking publiceert de resultaten in Science Translational Medicine.

lees meer

Thuiswerkers bewegen veel minder door coronamaatregelen Minder woon-werkverkeer wordt niet gecompenseerd

19 mei 2020

Mensen die door de coronamaatregelen minder bewegen omdat ze thuiswerken en minder activiteiten buiten de deur hebben, compenseren deze afname in beweging niet of nauwelijks, blijkt uit onderzoek van het Radboudumc onder deelnemers aan de Vierdaagse en de Zevenheuvelenloop.

lees meer

Ruiken of je darmkanker hebt? Een elektronische neus analyseert je adem

19 mei 2020

Het elektronisch registreren en analyseren van bestanddelen van adem lijkt aan een opmars bezig. Maag-, darm-, en lever-arts Peter Siersema onderzoekt met collega’s of de e-Nose te gebruiken is voor diverse toepassingen.

lees meer