Nieuws Ondernemers presenteren memorabele missers
20 mei 2019

Nijmegen School of Management, Mercator Launch en StartUp Nijmegen organiseren op 21 mei de Fuck Up Night, een evenement waarbij ervaren ondernemers hun grote missers (failures/fuck ups) presenteren voor studenten en startende ondernemers. Het liefst delen we onze successen, maar we kunnen juist veel leren van fouten die anderen al eens maakten. Ditmaal Leen Zevenbergen, Robert Huijser, Leon Rutten en Stefan Blankenborg over hun memorabele missers.

Leen Zevenbergen richtte in 1985 Bolesian op, het eerste artificial intelligence bedrijf in Nederland. Zeven jaar later verkocht hij het aan Capgemini en vertrok naar Silicon Valley. Hier leidde hij in 1995 als één van de eerste een virtual reality bedrijf. In totaal richtte Leen zo’n twintig bedrijven op. Dat verliep niet altijd succesvol.
https://www.linkedin.com/in/leen-zevenbergen-a8a0147/
Robert Huijser begon als achttienjarige in de logistiek in de Rotterdamse haven. Zijn onderneming werd opgekocht, hij kreeg een faillissement te verwerken en maakte ook weer een doorstart. Fouten? Ja, daar heeft hij zeker wat over te vertellen.
https://www.linkedin.com/in/robert-huijser-585b392/
Leon Rutten combineert technologie met paardensport. Hij begon het bedrijf Equestic met sports-wearables voor paarden en levert ondertussen ook aan enkele olympische medaillewinnaars. Een succesverhaal, gekruid met een aantal fouten.
https://www.linkedin.com/in/leon-rutten-107446/  
Stefan Blankenborg studeerde Biologie aan de Universiteit Utrecht. Na enkele managementfuncties bij verschillende organisatie richtte hij in 2008 Enki Energy op. Het bedrijf richt zich op afvalverwerking en de productie van biogas. Maar hij maakt ook fouten. Fouten die jij na zijn verhaal misschien kunt voorkomen.
https://www.linkedin.com/in/stefan-blankenborg-7050371/  
­­­­­­­­-
Datum: 21 mei 2019, inloop 19:00  start 19:30
Organisatie: Nijmegen School of Management, Mercator Launch, StartUp Nijmegen
Locatie: Collegezalencomplex van de Radboud Universiteit.
Inschrijven: www.startupnijmegen.nl/agenda/vukup-nights/
www.mercatorlaunch.nl/
www.startupnijmegen.nl/
www.ru.nl/nsm/
 
 

Meer nieuws


Radboudumc test noodstroomvoorziening

17 juni 2019

Op 19 juni om 16.00 uur test het Radboudumc de noodstroom. Dit doen we om de veiligheid en continuïteit van de zorg te kunnen waarborgen tijdens een echte storing. De test duurt maximaal 45 minuten.

lees meer

Ziekmakende schimmel maakt ook kunstleer waterdicht Bio Art & Design Award voor ontwikkeling schimmelcoating

14 juni 2019

Ziekmakende schimmels hebben ook goede eigenschappen. Zo produceert de schimmel Hormographiella aspergillata waterafstotende sporen. Zou je daar een coating van kunnen maken?

lees meer

Afweercellen herinneren zich een hoog cholesterolgehalte Na verlaging cholesterol blijven afweercellen toch overactief

14 juni 2019

Zelfs als statines een te hoog cholesterol bij patiënten hebben verlaagd, is de kans op hart- en vaatziekten nog altijd verhoogd. Bepaalde afweercellen dragen daar mogelijk aan bij. Hun geheugen is de boosdoener, zo schrijven ze in Cell Metabolism.

lees meer

Nieuwe risicofactor voor vaginale schimmelinfec­ties Teveel aan afweerstoffen door defect gen verklaart klachten

13 juni 2019

Veel vrouwen kampen met terugkerende vaginale schimmelinfecties. Het is onduidelijk waarom sommigen hier gevoeliger voor zijn dan anderen. Onderzoekers van het Radboudumc ontdekten dat mutaties in het gen SIGLEC15 hier een belangrijke rol in spelen.

lees meer

Immuuntherapie behandeling toegankelijk voor kankerpatient met zeldzaam tumorprofiel Nieuw vergoedingsmo­del voor behandeling op maat

13 juni 2019

Oncologen, geneesmiddelenproducenten, zorgverzekeraars en het Zorginstituut willen er samen voor zorgen dat patiënten met een zeldzaam moleculair tumorprofiel toegang kunnen krijgen tot de juiste kankergeneesmiddelen

lees meer

Gericht behandelen van zeldzame erfelijke syndromen

12 juni 2019

Het project “ProMiSe” is een van de eerste 17 projecten die financiering krijgen van de Nationale Wetenschapsagenda.

lees meer