Nieuws Ondernemers presenteren memorabele missers
20 mei 2019

Nijmegen School of Management, Mercator Launch en StartUp Nijmegen organiseren op 21 mei de Fuck Up Night, een evenement waarbij ervaren ondernemers hun grote missers (failures/fuck ups) presenteren voor studenten en startende ondernemers. Het liefst delen we onze successen, maar we kunnen juist veel leren van fouten die anderen al eens maakten. Ditmaal Leen Zevenbergen, Robert Huijser, Leon Rutten en Stefan Blankenborg over hun memorabele missers.

Leen Zevenbergen richtte in 1985 Bolesian op, het eerste artificial intelligence bedrijf in Nederland. Zeven jaar later verkocht hij het aan Capgemini en vertrok naar Silicon Valley. Hier leidde hij in 1995 als één van de eerste een virtual reality bedrijf. In totaal richtte Leen zo’n twintig bedrijven op. Dat verliep niet altijd succesvol.
https://www.linkedin.com/in/leen-zevenbergen-a8a0147/
Robert Huijser begon als achttienjarige in de logistiek in de Rotterdamse haven. Zijn onderneming werd opgekocht, hij kreeg een faillissement te verwerken en maakte ook weer een doorstart. Fouten? Ja, daar heeft hij zeker wat over te vertellen.
https://www.linkedin.com/in/robert-huijser-585b392/
Leon Rutten combineert technologie met paardensport. Hij begon het bedrijf Equestic met sports-wearables voor paarden en levert ondertussen ook aan enkele olympische medaillewinnaars. Een succesverhaal, gekruid met een aantal fouten.
https://www.linkedin.com/in/leon-rutten-107446/  
Stefan Blankenborg studeerde Biologie aan de Universiteit Utrecht. Na enkele managementfuncties bij verschillende organisatie richtte hij in 2008 Enki Energy op. Het bedrijf richt zich op afvalverwerking en de productie van biogas. Maar hij maakt ook fouten. Fouten die jij na zijn verhaal misschien kunt voorkomen.
https://www.linkedin.com/in/stefan-blankenborg-7050371/  
­­­­­­­­-
Datum: 21 mei 2019, inloop 19:00  start 19:30
Organisatie: Nijmegen School of Management, Mercator Launch, StartUp Nijmegen
Locatie: Collegezalencomplex van de Radboud Universiteit.
Inschrijven: www.startupnijmegen.nl/agenda/vukup-nights/
www.mercatorlaunch.nl/
www.startupnijmegen.nl/
www.ru.nl/nsm/
 
 
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


Lowlands-bezoekers doen mee aan onderzoek: hoe tevreden ben jij over je piem of poes? ‘Alles is anders bij iedereen, dus ook daar’

16 augustus 2019

Hoe ziet je geslachtsorgaan eruit en hoe tevreden ben je ermee? Lowlands-bezoekers doen dit weekend mee aan onderzoek van het Radboudumc waarin ze dit anoniem laten weten. De resultaten kunnen eraan bijdragen om patiënten met een ‘variatie van het geslachtsdeel’ beter te helpen.

lees meer

Verhoogd gehalte van signaalstof troponine na inspanning voorspelt risico op hartinfarct, beroerte en vroegtijdige sterfte

13 augustus 2019

Een verhoogde concentratie van het eiwit troponine in het bloed na langdurig wandelen is geassocieerd met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en vroegtijdige sterfte. Dit blijkt uit onderzoek onder 725 deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse dat maandag is gepubliceerd in Circulation.

lees meer

DELA, Radboudumc en Games for Health starten project om eenzaamheid bij ouderen te verminderen met spellen

2 augustus 2019

Meer dan de helft van de 75-plussers voelt zich weleens eenzaam. Een samenwerking tussen DELA, Radboudumc en Games for Health gaat onderzoeken of spellen tussen ouderen en kinderen dit sociale probleem kunnen verminderen.

lees meer

Grote beurs van de Hartstichting voor Floris Schreuder

2 augustus 2019

Floris Schreuder heeft een van de tien Dekkerbeurzen van de Hartstichting ontvangen. Het is een persoonsgebonden beurs van 369.000 euro.

lees meer

Variatie in plasticiteit van de visuele schors in kaart gebracht en verklaard

2 augustus 2019

Over de plasticiteit van de hersenen is nog niet veel bekend. In een nieuwe studie is uitgezocht wat het verschil in plasticiteit is tussen de diverse delen van de visuele schors, en komen de auteurs ook met een verklarend mechanisme.

lees meer

Fruitvliegjes op het autisme-spectrum leveren inzichten op over deze aandoening bij mensen

2 augustus 2019

Terwijl we ons in de zomer vooral ergeren aan fruitvliegjes in en om de vuilnisbak, blijken de diertjes ook een hele nuttige kant te hebben: ze vergroten ons begrip van autisme en verwante aandoeningen.

lees meer