Nieuws Prof dr Bart-Jan Kullberg nieuwe voorzitter Gezondheidsraad
6 december 2019

Prof. dr. Bart-Jan Kullberg wordt per 1 januari 2020 de voorzitter van de Gezondheidsraad. De ministerraad heeft op vrijdag 6 december ingestemd met het voorstel van minister Hugo de Jonge van VWS om Kullberg voor te dragen voor benoeming tot voorzitter van de raad. De benoeming geldt voor een periode van vier jaar.
 
Bart-Jan Kullberg (1957) is werkzaam bij het Radboudumc, waar hij in 2003 werd benoemd tot hoogleraar Interne Geneeskunde en Infectieziekten. Hij heeft ruim 30 jaar ervaring in de gezondheidszorg en wetenschap. Kullberg studeerde geneeskunde aan de Universiteit Leiden en promoveerde aldaar in 1992. Sindsdien is hij werkzaam als opleider van internist-infectiologen. Hij bekleedde vele landelijke en internationale functies op gebied van behandelrichtlijnen en goed gebruik van antibiotica.
 
Kullberg is goed bekend met het werk van de Gezondheidsraad. Sinds 2011 was hij als commissielid betrokken bij meerdere adviezen en in 2015 werd hij benoemd in de Beraadsgroep Gezondheidszorg. Kullberg: “De Gezondheidsraad is een instituut om trots op te zijn en ik vind het eervol dat ik ook op deze plek mag bijdragen aan het vooruitbrengen van de volksgezondheid en gezondheidszorg in Nederland.”
 
De functie van voorzitter van de Gezondheidsraad is een deeltijdfunctie. Daarnaast blijft Bart-Jan Kullberg verbonden aan het Radboudumc, waar hij doorgaat met wetenschappelijk onderzoek op het gebied van infectieziekten en antibiotica, en met het opleiden van nieuwe generaties specialisten.
 
Zijn benoeming volgt op het besluit van de huidige voorzitter prof. dr. Pim van Gool om na ruim zeven jaar zijn verzoek tot ontslag in te dienen bij de minister van VWS. Van Gool: “Met voldoening kijk ik terug op een mooie, inspirerende periode. Met de benoeming van collega Kullberg als mijn opvolger zie ik de toekomst van de Gezondheidsraad vol vertrouwen tegemoet.”
 
Zie ook bericht Gezondheidsraad
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer informatie


Pieter Lomans

persvoorlichter

06 3197 0558

Meer nieuws


Meld je nu aan! Nieuwe editie Radboud Talks Pak je kans om jouw onderzoek met de wereld te delen

24 januari 2020

Ben je onderzoeker en wil jij je onderzoek uitleggen aan het grote publiek? Meld je dan nu aan voor de nieuwste editie van de pitchwedstrijd Radboud Talks. Vertel jouw verhaal in drie minuten voor een live publiek en jury.

lees meer

Meniscusprothese van ATRO Medical ontvangt FDA Breakthrough Designation

22 januari 2020

ATRO Medical BV, een spin-off van het Radboudumc en DSM, heeft voor de Trammpolin meniscusprothese een Breakthrough Device Designation ontvangen van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). De toekenning kan de toegang tot de Amerikaanse markt versnellen.

lees meer

57% van zorgpersoneel Radboudumc tegen griep gevaccineerd Opnieuw stijging vaccinatiegraad seizoensgriep

22 januari 2020

In 2019 is 57% van het zorgpersoneel van het Radboudumc gevaccineerd tegen de seizoensgriep. Het percentage is gestegen ten opzichte van 2018, toen 53,4 procent zich liet inenten tegen de griep.

lees meer

Bas Bloem vandaag te gast bij 5 Uur Live

21 januari 2020

De neuroloog is samen met Ernst Daniël Smid te gast om te praten over Parkinson

lees meer