Nieuws Prof dr Bart-Jan Kullberg nieuwe voorzitter Gezondheidsraad
6 december 2019

Prof. dr. Bart-Jan Kullberg wordt per 1 januari 2020 de voorzitter van de Gezondheidsraad. De ministerraad heeft op vrijdag 6 december ingestemd met het voorstel van minister Hugo de Jonge van VWS om Kullberg voor te dragen voor benoeming tot voorzitter van de raad. De benoeming geldt voor een periode van vier jaar.
 
Bart-Jan Kullberg (1957) is werkzaam bij het Radboudumc, waar hij in 2003 werd benoemd tot hoogleraar Interne Geneeskunde en Infectieziekten. Hij heeft ruim 30 jaar ervaring in de gezondheidszorg en wetenschap. Kullberg studeerde geneeskunde aan de Universiteit Leiden en promoveerde aldaar in 1992. Sindsdien is hij werkzaam als opleider van internist-infectiologen. Hij bekleedde vele landelijke en internationale functies op gebied van behandelrichtlijnen en goed gebruik van antibiotica.
 
Kullberg is goed bekend met het werk van de Gezondheidsraad. Sinds 2011 was hij als commissielid betrokken bij meerdere adviezen en in 2015 werd hij benoemd in de Beraadsgroep Gezondheidszorg. Kullberg: “De Gezondheidsraad is een instituut om trots op te zijn en ik vind het eervol dat ik ook op deze plek mag bijdragen aan het vooruitbrengen van de volksgezondheid en gezondheidszorg in Nederland.”
 
De functie van voorzitter van de Gezondheidsraad is een deeltijdfunctie. Daarnaast blijft Bart-Jan Kullberg verbonden aan het Radboudumc, waar hij doorgaat met wetenschappelijk onderzoek op het gebied van infectieziekten en antibiotica, en met het opleiden van nieuwe generaties specialisten.
 
Zijn benoeming volgt op het besluit van de huidige voorzitter prof. dr. Pim van Gool om na ruim zeven jaar zijn verzoek tot ontslag in te dienen bij de minister van VWS. Van Gool: “Met voldoening kijk ik terug op een mooie, inspirerende periode. Met de benoeming van collega Kullberg als mijn opvolger zie ik de toekomst van de Gezondheidsraad vol vertrouwen tegemoet.”
 
Zie ook bericht Gezondheidsraad
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer informatie


Pieter Lomans

persvoorlichter

06 3197 0558

Meer nieuws


BCG-vaccin is veilig en leidt niet tot een verhoogd risico op COVID-19-klachten

6 augustus 2020

Meer studies moeten uitwijzen of het generieke vaccin ook een positief effect kan hebben

lees meer

IC Café op 8 september voor corona-IC-patiënten en naasten Aandacht voor ervaringen tijdens en na de ziekte

5 augustus 2020

De coronacrisis heeft grote impact gemaakt op iedereen. Vooral voor degenen die met een corona-infectie op de intensive care hebben gelegen. Daarom is er op 8 september het eerste digitale IC Café voor corona-IC-patiënten en hun naasten.

lees meer

Ook na vijf jaar blijken bot-verankerde prothesen een goede ingreep

5 augustus 2020

Ondanks stomaproblemen een flinke verbetering in mobiliteit en kwaliteit van leven

lees meer

Slechtere prognose bloedkanker bij dubbele mutatie gen

5 augustus 2020

De rol van TP53 bij myelodysplastisch syndroom

lees meer

Radboudumc-onderzoek leidt tot vereenvoudigde dosis hiv-medicijn voor kinderen

5 augustus 2020

Resultaten zijn opgenomen in de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO

lees meer

Oncologische zorg minder goed bereikbaar voor mensen met een verstandelijke beperking

3 augustus 2020

Mensen met een verstandelijke beperking blijken minder vaak voor oncologische zorg in het ziekenhuis te komen dan mensen zonder een verstandelijke beperking. Dat blijkt uit grootschalig onderzoek van onderzoekers uit het Radboudumc.

lees meer