1 mei 2019

De vliegroute van de traumaheli is tijdelijk gewijzigd vanwege de bouwactiviteiten bij het Radboudumc. De wijziging kan ervoor zorgen dat mensen in omgeving vaker of juist minder vaak de traumaheli horen vliegen.

De komende jaren worden er grote bouwactiviteiten uitgevoerd op het terrein van het Radboudumc, waaronder de bouw van een geheel nieuw hoofdgebouw. Hiervoor zijn hoge bouwkranen geplaatst, die ervoor zorgen dat de traumahelikopter de gebruikelijke vliegroutes niet kan volgen. Dit zou namelijk gevaarlijke situaties kunnen opleveren. Daarom zijn de vliegroutes voor bepaalde tijd gewijzigd.

De helikopter vliegt tijdens de bouwperiode in zuidoostelijke of noordwestelijke richting, waar dit voorheen oostelijk en westelijk was. De keuze voor de route hangt af van de windrichting. De wijziging kan ervoor zorgen dat omwonenden de helikopter nu vaker of juist minder vaak horen vliegen. Na de oplevering van het nieuwe hoofdgebouw in oktober 2021 zal de helikopter de oude vliegroutes weer volgen.

Meer informatie

Kijk voor informatie over de bouwwerkzaamheden op www.radboudumc.nl/nieuwbouw.
Heeft u een vraag? Dan kunt u contact opnemen met ir. Eric Mimmel, manager productgroep Vastgoed en Infrastructuur, op 024-3617640.

Meer nieuws


Depressie Connect: een nieuwe online community rondom depressie

21 juni 2019

Hoe kunnen kennis en ervaring van mensen die een depressie hebben gehad het beste ingezet worden voor anderen? ‘Depressie Connect’, een nieuwe online community, helpt hierbij. Je kunt je vanaf vandaag aanmelden.

lees meer

Rechtzetten neustussenschot verbetert kwaliteit van leven Meest uitgevoerde KNO-behandeling bij volwassenen is effectief

19 juni 2019

Het uitvoeren van een correctie van het neustussenschot is zinvol. Patiënten met een scheef neustussenschot ademen na de operatie beter en hun kwaliteit van leven neemt toe.

lees meer

Radboudumc test noodstroomvoorziening

17 juni 2019

Op 19 juni om 16.00 uur test het Radboudumc de noodstroom. Dit doen we om de veiligheid en continuïteit van de zorg te kunnen waarborgen tijdens een echte storing. De test duurt maximaal 45 minuten.

lees meer

Ziekmakende schimmel maakt ook kunstleer waterdicht Bio Art & Design Award voor ontwikkeling schimmelcoating

14 juni 2019

Ziekmakende schimmels hebben ook goede eigenschappen. Zo produceert de schimmel Hormographiella aspergillata waterafstotende sporen. Zou je daar een coating van kunnen maken?

lees meer

Afweercellen herinneren zich een hoog cholesterolgehalte Na verlaging cholesterol blijven afweercellen toch overactief

14 juni 2019

Zelfs als statines een te hoog cholesterol bij patiënten hebben verlaagd, is de kans op hart- en vaatziekten nog altijd verhoogd. Bepaalde afweercellen dragen daar mogelijk aan bij. Hun geheugen is de boosdoener, zo schrijven ze in Cell Metabolism.

lees meer