Nieuws Vliegroute traumaheli tijdelijk gewijzigd

1 mei 2019

De vliegroute van de traumaheli is tijdelijk gewijzigd vanwege de bouwactiviteiten bij het Radboudumc. De wijziging kan ervoor zorgen dat mensen in omgeving vaker of juist minder vaak de traumaheli horen vliegen.

De komende jaren worden er grote bouwactiviteiten uitgevoerd op het terrein van het Radboudumc, waaronder de bouw van een geheel nieuw hoofdgebouw. Hiervoor zijn hoge bouwkranen geplaatst, die ervoor zorgen dat de traumahelikopter de gebruikelijke vliegroutes niet kan volgen. Dit zou namelijk gevaarlijke situaties kunnen opleveren. Daarom zijn de vliegroutes voor bepaalde tijd gewijzigd.

De helikopter vliegt tijdens de bouwperiode in zuidoostelijke of noordwestelijke richting, waar dit voorheen oostelijk en westelijk was. De keuze voor de route hangt af van de windrichting. De wijziging kan ervoor zorgen dat omwonenden de helikopter nu vaker of juist minder vaak horen vliegen. Na de oplevering van het nieuwe hoofdgebouw in oktober 2021 zal de helikopter de oude vliegroutes weer volgen.

Meer informatie

Kijk voor informatie over de bouwwerkzaamheden op www.radboudumc.nl/nieuwbouw.
Heeft u een vraag? Dan kunt u contact opnemen met ir. Eric Mimmel, manager productgroep Vastgoed en Infrastructuur, op 024-3617640.

Meer nieuws


Koning opent nieuw hoofdgebouw Radboudumc

13 september 2022

Donderdag 29 september opent Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander het nieuwe hoofdgebouw en de vernieuwde campus van het Radboudumc. 

lees meer

Radboudumc geeft Leidse Waaghoofdbrug tweede leven in binnentuin Nieuwe tuinen stimuleren welbevinden patiënten en medewerkers

18 februari 2021 Herinrichtingsplannen geven ruimte voor meer parklandschap en hergebruik voetgangersbrug uit Leiden in binnentuinen Radboudumc. Hiermee werken we aan een 'healing environment' voor patiënten en medewerkers. lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet