Nieuws Vliegroute traumaheli tijdelijk gewijzigd
1 mei 2019

De vliegroute van de traumaheli is tijdelijk gewijzigd vanwege de bouwactiviteiten bij het Radboudumc. De wijziging kan ervoor zorgen dat mensen in omgeving vaker of juist minder vaak de traumaheli horen vliegen.

De komende jaren worden er grote bouwactiviteiten uitgevoerd op het terrein van het Radboudumc, waaronder de bouw van een geheel nieuw hoofdgebouw. Hiervoor zijn hoge bouwkranen geplaatst, die ervoor zorgen dat de traumahelikopter de gebruikelijke vliegroutes niet kan volgen. Dit zou namelijk gevaarlijke situaties kunnen opleveren. Daarom zijn de vliegroutes voor bepaalde tijd gewijzigd.

De helikopter vliegt tijdens de bouwperiode in zuidoostelijke of noordwestelijke richting, waar dit voorheen oostelijk en westelijk was. De keuze voor de route hangt af van de windrichting. De wijziging kan ervoor zorgen dat omwonenden de helikopter nu vaker of juist minder vaak horen vliegen. Na de oplevering van het nieuwe hoofdgebouw in oktober 2021 zal de helikopter de oude vliegroutes weer volgen.

Meer informatie

Kijk voor informatie over de bouwwerkzaamheden op www.radboudumc.nl/nieuwbouw.
Heeft u een vraag? Dan kunt u contact opnemen met ir. Eric Mimmel, manager productgroep Vastgoed en Infrastructuur, op 024-3617640.

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws homeNieuwbouw

Meer nieuws


Zeven hoogleraren benoemd als lid van Academia Europaea

22 augustus 2019

De Nijmeegse hoogleraren Hans van Bokhoven, Beatrice van der Heijden, Olivier Hekster, Nicoline Hoogerbrugge, Hans de Kroon, Asli Ozyurek en Michiel Vermeulen zijn onlangs benoemd in de Academia Europaea

lees meer

Social-mediaberichten over medicijngebruik tijdens zwangerschap vaak onjuist

21 augustus 2019

Op Nederlandstalige social media wordt regelmatig gepost over de veiligheid van medicijnen voor zwangere vrouwen. Uit een nieuwe analyse blijkt echter dat de informatie over het risico van medicijngebruik in die berichten vaak niet overeenkomt met de richtlijnen.

lees meer

Veel proefpersonen bij Lowlands-onderzoek Radboudumc

19 augustus 2019

1.472 festivalbezoekers laten ‘in hun broek kijken’ en 383 leren reanimeren.

lees meer

Lowlands-bezoekers leren levens redden Welke training is het beste: ‘traditionele’ instructeurstraining of virtual reality-bril en app?

17 augustus 2019

In onderzoek van het Radboudumc leren bezoekers van het festival reanimeren, en wordt onderzocht wat hiervoor de beste methode is: een traditionele methode met een instructeur of een virtual reanimatie-app.

lees meer

Lowlands-bezoekers doen mee aan onderzoek: hoe tevreden ben jij over je piem of poes? ‘Alles is anders bij iedereen, dus ook daar’

16 augustus 2019

Hoe ziet je geslachtsorgaan eruit en hoe tevreden ben je ermee? Lowlands-bezoekers doen dit weekend mee aan onderzoek van het Radboudumc waarin ze dit anoniem laten weten. De resultaten kunnen eraan bijdragen om patiënten met een ‘variatie van het geslachtsdeel’ beter te helpen.

lees meer

Verhoogd gehalte van signaalstof troponine na inspanning voorspelt risico op hartinfarct, beroerte en vroegtijdige sterfte

13 augustus 2019

Een verhoogde concentratie van het eiwit troponine in het bloed na langdurig wandelen is geassocieerd met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en vroegtijdige sterfte. Dit blijkt uit onderzoek onder 725 deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse dat maandag is gepubliceerd in Circulation.

lees meer