Nieuws Vliegroute traumaheli tijdelijk gewijzigd
1 mei 2019

De vliegroute van de traumaheli is tijdelijk gewijzigd vanwege de bouwactiviteiten bij het Radboudumc. De wijziging kan ervoor zorgen dat mensen in omgeving vaker of juist minder vaak de traumaheli horen vliegen.

De komende jaren worden er grote bouwactiviteiten uitgevoerd op het terrein van het Radboudumc, waaronder de bouw van een geheel nieuw hoofdgebouw. Hiervoor zijn hoge bouwkranen geplaatst, die ervoor zorgen dat de traumahelikopter de gebruikelijke vliegroutes niet kan volgen. Dit zou namelijk gevaarlijke situaties kunnen opleveren. Daarom zijn de vliegroutes voor bepaalde tijd gewijzigd.

De helikopter vliegt tijdens de bouwperiode in zuidoostelijke of noordwestelijke richting, waar dit voorheen oostelijk en westelijk was. De keuze voor de route hangt af van de windrichting. De wijziging kan ervoor zorgen dat omwonenden de helikopter nu vaker of juist minder vaak horen vliegen. Na de oplevering van het nieuwe hoofdgebouw in oktober 2021 zal de helikopter de oude vliegroutes weer volgen.

Meer informatie

Kijk voor informatie over de bouwwerkzaamheden op www.radboudumc.nl/nieuwbouw.
Heeft u een vraag? Dan kunt u contact opnemen met ir. Eric Mimmel, manager productgroep Vastgoed en Infrastructuur, op 024-3617640.

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws homeNieuwbouw

Meer nieuws


Meniscusprothese van ATRO Medical ontvangt FDA Breakthrough Designation

22 januari 2020

ATRO Medical BV, een spin-off van het Radboudumc en DSM, heeft voor de Trammpolin meniscusprothese een Breakthrough Device Designation ontvangen van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). De toekenning kan de toegang tot de Amerikaanse markt versnellen.

lees meer

57% van zorgpersoneel Radboudumc tegen griep gevaccineerd Opnieuw stijging vaccinatiegraad seizoensgriep

22 januari 2020

In 2019 is 57% van het zorgpersoneel van het Radboudumc gevaccineerd tegen de seizoensgriep. Het percentage is gestegen ten opzichte van 2018, toen 53,4 procent zich liet inenten tegen de griep.

lees meer

Bas Bloem vandaag te gast bij 5 Uur Live

21 januari 2020

De neuroloog is samen met Ernst Daniël Smid te gast om te praten over Parkinson

lees meer