Nieuws Update nieuwbouw Radboudumc

20 januari 2022

Graag houden we u op de hoogte van de bouwontwikkelingen van het nieuwe Gebouw A van het Radboudumc. Het gebouw wordt momenteel verdeeld in twee zones: een gele en een blauwe. Hieronder leest u wat die kleuren betekenen, en ook wanneer het gebouw wordt opgeleverd.

In de meeste gevallen bouwt een aannemer een heel gebouw af, waarna de schoonmaak en inhuizing kan starten. In ons nieuwe Gebouw A is dat anders. Want waar er op bepaalde verdiepingen inderdaad nog moet worden gewerkt door de aannemer, konden er wel al delen van Gebouw A worden vrijgegeven. Dat betekent dus dat er twee soorten ‘gebieden’ (zones) zijn gemaakt in de nieuwbouw. Samen met de aannemer zijn gedetailleerde plannen en werkafspraken gemaakt.

Gele en blauwe zone

De twee gebieden worden allebei aangegeven met een kleur: blauw of geel.
Voor de ingang van elke zone staat een duidelijk bord met daarop de regels voor die zone.
In de gele gebieden wordt nog volop gebouwd; zo is daar het dragen van helmen, veiligheidsschoenen en andere veiligheidsmiddelen verplicht. In de blauwe zone wordt nu al gestart met de schoonmaak en het plaatsen van het meubilair en medische apparatuur.

Welke zone is waar?

Verdiepingen 2, 3 en 6 zijn als eerst beschikbaar: zone blauw: hier wordt het eerste meubilair al geplaatst. Verdiepingen 1, 4 en 7 volgen daarna, waarna weer -1, de begane grond en verdieping 5 volgen. Deze laatste 6 verdiepingen zijn momenteel nog zone geel. En hier wordt dus nog volop gewerkt door de aannemer.
Overigens zijn de zones niet alleen te herkennen aan de blauwe of gele bordjes bij de ‘ingangen’: om de herkenbaarheid te vergroten, dragen alle medewerkers die in een bepaalde zone werken een gekleurd hesje in de kleur van die zone.

Buitenkant

Ook de buitenkant van de nieuwbouw gaat de komende tijd veranderen. De (dak)tuinen worden afwerkt en langzaamaan zal de bouwplaats (gefaseerd) verdwijnen. Als daarna de terreininrichting direct rond het gebouw is aangebracht, zijn we klaar om de verhuizing te starten.
We lopen nu in elk geval mooi op koers om het gebouw eind maart op te leveren.

Meer nieuws


Radboudumc ontvangt BREEAM-excellent certificaat voor realisatie hoofdgebouw Gebouw A voldoet aan hoge duurzaamheidseisen voor ontwerp én voor uitvoering

15 mei 2023

Het Radboudumc kreeg uit handen van Mirjam Peters van BREEAM-NL expert van DGMR het BREEAM-excellent certificaat voor het nieuwe hoofdgebouw.

lees meer

Koning opent nieuw hoofdgebouw Radboudumc

13 september 2022

Donderdag 29 september opent Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander het nieuwe hoofdgebouw en de vernieuwde campus van het Radboudumc. 

lees meer

Radboudumc geeft Leidse Waaghoofdbrug tweede leven in binnentuin Nieuwe tuinen stimuleren welbevinden patiënten en medewerkers

18 februari 2021 Herinrichtingsplannen geven ruimte voor meer parklandschap en hergebruik voetgangersbrug uit Leiden in binnentuinen Radboudumc. Hiermee werken we aan een 'healing environment' voor patiënten en medewerkers. lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet