Nieuws Annemiek Nap benoemd tot hoogleraar Voortplantingsgeneeskunde
27 oktober 2020

Gynaecoloog Annemiek Nap is met ingang van 1 januari 2021 benoemd tot hoogleraar Voortplantingsgeneeskunde, aan de Radboud Universiteit/het Radboudumc. Annemiek Nap zal zich als hoogleraar richten op het vinden van oplossingen voor problemen op het gebied van vruchtbaarheid. Daarnaast zal ze zich richten op het verbeteren van de zorg voor vrouwen met endometriose.

Endometriose

Annemiek Nap (Valburg, 1973) werkte sinds maart 2009 in het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem met als speciale aandachtsgebieden fertiliteit en endometriose (de aanwezigheid van baarmoederslijmvlies-achtig weefsel buiten de baarmoederholte). Ze heeft hier onder meer een multidisciplinair centrum opgezet voor de diagnostiek en behandeling van endometriose. Annemiek behaalde haar artsexamen cum laude in 1999 aan de Radboud Universiteit, promoveerde in Maastricht (op het proefschrift The pathogenesis of endometriosis: Sampson was right) en volgde er de opleiding tot gynaecoloog.  Ze is geen onbekende in het Radboudumc: van 2010 tot 2012 was ze fellow Voortplantingsgeneeskunde in het Radboudumc.

Handboek Voortplantingsgeneeskunde

Door middel van samenwerkingen met verschillende partners levert Annemiek Nap een grote bijdrage aan de kennis in haar vakgebied. Zo schreef ze samen met collega’s het Handboek Voortplantingsgeneeskunde, is ze voorzitter van de pijler Voortplantingsgeneeskunde van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) en was ze betrokken bij de totstandkoming van de Europese behandelrichtlijn voor vrouwen met endometriose. Ook is ze lid van de board van de World Endometriosis Society. Via nationale en internationale samenwerkingen tracht ze kennishiaten op het gebied van gynaecologie te dichten.

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Research

Meer informatie


Pauline Dekhuijzen

wetenschaps- en persvoorlichter

send an email

Meer nieuws


Eerste vrijwilligers gevaccineerd in Radboudumc met nieuw Nijmeegs malariavaccin

18 mei 2021

Een nieuw vaccin tegen malaria, grotendeels ontwikkeld in Nijmegen, wordt vandaag voor het eerst getest bij vrijwilligers in het Radboudumc.

lees meer

Gaatjes vullen met handinstrumenten niet slechter dan boren

18 mei 2021

Een kies met een gaatje, met de hand schoongemaakt en gevuld met een biologisch vulmiddel, doet niet onder voor een kies waarvan het gaatje is uitgeboord en voorzien van een conventionele vulling.

lees meer

Actie nodig om toename hart- en vaatziekten bij vrouwen wereldwijd terug te dringen in 2030

17 mei 2021

Oproep van 17 cardiologen vanuit The Lancet Women and Cardiovascular Disease Commission

lees meer

Nijmeegse onderzoekers ontwikkelen plug-and-play platform voor ChIP-seq Platform geeft aanzet voor epigenetische toepassingen in kliniek

7 mei 2021

Het team van moleculair bioloog Hendrik Marks en het Amerikaanse bedrijf Fluidigm hebben een nieuwe, geautomatiseerde techniek voor ChIP-seq ontwikkeld

lees meer

Fabio Jakobsen: ‘Nog even en ik kan weer vrijuit lachen’ Behandeling wielrenner in Radboudumc na pijnlijke valpartij bijna afgerond

7 mei 2021

Met afgrijzen zagen we 5 augustus 2020 op tv de valpartij van wielrenner Fabio Jakobsen in de massasprint tijdens de Ronde van Polen. Voor zijn leven werd gevreesd. Maar gelukkig kan hij het navertellen. Zijn behandeling is bijna afgerond in het Radboudumc.

lees meer

Malariavaccin moet rekening houden met immuunsysteem van ontvanger

6 mei 2021

Gecontroleerde menselijke malaria-infecties bij Afrikanen die al malaria hebben gehad en Europeanen zonder voorafgaande malaria-infecties, geven uiteenlopende reacties in het afweersysteem.

lees meer