Nieuws Annemiek Nap benoemd tot hoogleraar Voortplantingsgeneeskunde
27 oktober 2020

Gynaecoloog Annemiek Nap is met ingang van 1 januari 2021 benoemd tot hoogleraar Voortplantingsgeneeskunde, aan de Radboud Universiteit/het Radboudumc. Annemiek Nap zal zich als hoogleraar richten op het vinden van oplossingen voor problemen op het gebied van vruchtbaarheid. Daarnaast zal ze zich richten op het verbeteren van de zorg voor vrouwen met endometriose.

Endometriose

Annemiek Nap (Valburg, 1973) werkte sinds maart 2009 in het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem met als speciale aandachtsgebieden fertiliteit en endometriose (de aanwezigheid van baarmoederslijmvlies-achtig weefsel buiten de baarmoederholte). Ze heeft hier onder meer een multidisciplinair centrum opgezet voor de diagnostiek en behandeling van endometriose. Annemiek behaalde haar artsexamen cum laude in 1999 aan de Radboud Universiteit, promoveerde in Maastricht (op het proefschrift The pathogenesis of endometriosis: Sampson was right) en volgde er de opleiding tot gynaecoloog.  Ze is geen onbekende in het Radboudumc: van 2010 tot 2012 was ze fellow Voortplantingsgeneeskunde in het Radboudumc.

Handboek Voortplantingsgeneeskunde

Door middel van samenwerkingen met verschillende partners levert Annemiek Nap een grote bijdrage aan de kennis in haar vakgebied. Zo schreef ze samen met collega’s het Handboek Voortplantingsgeneeskunde, is ze voorzitter van de pijler Voortplantingsgeneeskunde van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) en was ze betrokken bij de totstandkoming van de Europese behandelrichtlijn voor vrouwen met endometriose. Ook is ze lid van de board van de World Endometriosis Society. Via nationale en internationale samenwerkingen tracht ze kennishiaten op het gebied van gynaecologie te dichten.

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws homeResearch

Meer informatie


Pauline Dekhuijzen

Pauline Dekhuijzen MSc, MA
wetenschapsvoorlichter

06 21 10 54 33

Meer nieuws


Breinblog Donders Wonders wint prijs voor wetenschapscommunicatie

1 december 2020

Het wetenschapsblog Donders Wonders van het Donders Instituut heeft de Communication Award gewonnen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), op het domein Exacte en Natuurwetenschappen (ENW).

lees meer

Niet uitgerijpte bloedcellen wijzen al vroeg op ernstig beloop COVID-19

30 november 2020

De aanwezigheid van bepaalde niet uitgerijpte celtypen in bloed geven al vroeg aan dat COVID-19 zich gaat ontwikkelen tot een ernstige ziekte. Dat schrijft een Duits-Nederlands team met onderzoekers van de afdeling Intensive Care (IC) van het Radboudumc in het wetenschapsblad Immunity.

lees meer

Onderzoek Radboudumc: longen na COVID-19 herstellen in meeste gevallen goed Uitgebreide gezondheids­evaluatie drie maanden na herstel van COVID-19

25 november 2020

Bij ernstige COVID-19-patiënten herstelt het longweefsel in de meeste gevallen goed. Dit blijkt uit onderzoek van het Radboudumc, gepubliceerd in Clinical Infectious Diseases. Opvallende conclusie: patiënten die door de huisarts werden doorverwezen, herstellen slechter dan IC-patiënten.

lees meer

Nieuw inzicht in werking hydroxychloroquine ondergraaft het gebruik ervan bij COVID-19

23 november 2020

Het is onwaarschijnlijk dat hydroxychloroquine gunstig is bij het bestrijden van virale infecties, waaronder het coronavirus SARS-CoV-2. De bevindingen van Radboudumc-onderzoekers, al eerder gedeeld via MedRxiv, zijn nu gepubliceerd in Cell Reports Medicine.

lees meer

Patrick Jeurissen lid Wetenschappelijke Adviesraad voor Europese commissie over gezondheidszorgbeleid bij pandemieën

20 november 2020

De hoogleraar Betaalbaarheid van Zorg is benoemd als lid van de Wetenschappelijke Adviesraad voor de pan-Europese commissie ‘Gezondheid en duurzame ontwikkeling’. Deze commissie verdiept zich in gezondheidszorgbeleid in het licht van pandemieën.

lees meer