Nieuws Annemiek Nap benoemd tot hoogleraar Voortplantingsgeneeskunde

27 oktober 2020

Gynaecoloog Annemiek Nap is met ingang van 1 januari 2021 benoemd tot hoogleraar Voortplantingsgeneeskunde, aan de Radboud Universiteit/het Radboudumc. Annemiek Nap zal zich als hoogleraar richten op het vinden van oplossingen voor problemen op het gebied van vruchtbaarheid. Daarnaast zal ze zich richten op het verbeteren van de zorg voor vrouwen met endometriose.

Endometriose

Annemiek Nap (Valburg, 1973) werkte sinds maart 2009 in het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem met als speciale aandachtsgebieden fertiliteit en endometriose (de aanwezigheid van baarmoederslijmvlies-achtig weefsel buiten de baarmoederholte). Ze heeft hier onder meer een multidisciplinair centrum opgezet voor de diagnostiek en behandeling van endometriose. Annemiek behaalde haar artsexamen cum laude in 1999 aan de Radboud Universiteit, promoveerde in Maastricht (op het proefschrift The pathogenesis of endometriosis: Sampson was right) en volgde er de opleiding tot gynaecoloog.  Ze is geen onbekende in het Radboudumc: van 2010 tot 2012 was ze fellow Voortplantingsgeneeskunde in het Radboudumc.

Handboek Voortplantingsgeneeskunde

Door middel van samenwerkingen met verschillende partners levert Annemiek Nap een grote bijdrage aan de kennis in haar vakgebied. Zo schreef ze samen met collega’s het Handboek Voortplantingsgeneeskunde, is ze voorzitter van de pijler Voortplantingsgeneeskunde van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) en was ze betrokken bij de totstandkoming van de Europese behandelrichtlijn voor vrouwen met endometriose. Ook is ze lid van de board van de World Endometriosis Society. Via nationale en internationale samenwerkingen tracht ze kennishiaten op het gebied van gynaecologie te dichten.

Meer informatie


Pauline Dekhuijzen

wetenschaps- en persvoorlichter

neem contact op

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet