Er zijn weer collectanten actief die zeggen te collecteren voor het Radboudumc in Nijmegen. Het Radboudumc en de fondsen van het Radboudumc collecteren niet huis-aan-huis. Wij raden u aan geen geld aan deze valse collectanten te geven en melding te doen bij de politie.
Valse collectant herkennen
De politie zegt het volgende over het herkennen van valse collectanten:
Landelijke collectes worden altijd duidelijk van tevoren aangekondigd. U kunt dat nagaan in het collecterooster van het Centraal Bureau Fondsenwerving. Een collectant moet kunnen laten zien dat hij of zij verbonden is aan een bepaalde organisatie, bijvoorbeeld door een speciaal identificatiebewijs. Ook een afschrift van de lokale vergunning moet kunnen worden getoond. Een 'ouderwetse' collectebus moet gesloten en verzegeld zijn.
Vraag om legitimatie
Een belangrijke tip is: vraag áltijd naar legitimatie. Officiële collectanten kunnen zich altijd identificeren met een pasje. Ze dragen ook een badge. Daarnaast kunt u op de website van de gemeente waar u woont kijken of er een vergunning is afgegeven voor de collecte. Bel bij twijfel altijd de politie.
Meer informatie
Meer nieuws

AI-analyse van genen, weefsels en beelden moet pancreaskanker beter behandelbaar maken PANCAIM wil diagnose, prognose en behandeling van pancreaskanker aanzienlijk verbeteren
5 maart 2021Het Europese PANCAIM consortium, gecoördineerd door het Radboudumc, gaat AI gebruiken om nieuwe kennis te genereren uit bestaande genetische, pathologische en radiologische informatie van duizenden patiënten.
lees meer
Dirk Lefeber ontvangt NWO Vici-subsidie voor onderzoek naar suikermetabolisme
4 maart 2021Bedrag van 1,5 miljoen euro voor hoogleraar Glycosyleringsziekten in de Neurologie
lees meer
Succesvol werken aan een beter geheugen Kennis beklijft beter als ze wordt gekoppeld aan bekende ruimtes
3 maart 2021Als je namen, een boodschappenlijst of andere zaken wilt onthouden, lukt dat beter als je ze koppelt aan spullen in je huiskamer of keuken. Die techniek helpt niet alleen bij het snel onthouden, maar verbetert ook het langetermijngeheugen.
lees meer
Bewegen voorkomt nieuwe hart- en vaatziekten
3 maart 2021Promotie van Esmée Bakker op 4 maart om 10.30 uur
lees meer
Een genetische pleister die erfelijke doofheid moet voorkomen Onderzoek wijst uit dat aanpak voor DFNA9 kan werken
3 maart 2021Onderzoekers van het Radboudumc hebben een genetische pleister ontwikkeld voor DFNA9, een vorm van erfelijke doofheid. Daarmee kunnen ze de problemen in de gehoorcellen opheffen. Verder onderzoek is nodig om de genetische pleister als therapie naar de kliniek te brengen.
lees meer
Hoe gaan angstige mensen om met het coronavirus?
2 maart 2021Mensen die van nature geneigd zijn zich vaker terug te trekken, blijken tijdens de coronapandemie juist minder angstig.
lees meer