Nieuws Lia Fluit benoemd tot hoogleraar Innovatief en persoonsgericht leren en werken in de gezondheidszorg
1 mei 2020

Lia Fluit is universitair hoofddocent aan de Radboudumc Health Academy (RHA). In haar onderzoek en onderwijs richt ze zich op het creĆ«ren van stimulerende, krachtige en veilige leer-werkomgevingen om professionals de omgeving te bieden waarin zij innovatieve, persoonsgerichte zorg kunnen bieden en waarin startende professionals goed kunnen worden opgeleid. ‘We willen zorgprofessionals opleiden die hun hele werkende leven blijven leren om persoonsgerichte en innovatieve zorg te bieden en hier ook zelf regie  in kunnen en durven nemen. Onderzoek verschaft ons inzichten over hoe we dit kunnen realiseren en wat hierbij helpt of juist belemmert.’

Lia Fluit (Nijmegen, 1956) studeerde geneeskunde en pedagogische wetenschappen aan de Radboud Universiteit en promoveerde er in 2013 op onderzoek naar de kwaliteit van de klinisch opleider in de medische vervolgopleidingen.

Ze werkte als arts, later als onderwijskundige en onderzoeker in het Radboudumc. Ze geeft leiding aan het team Research on Learning and Education van de RHA en begeleidt veel promovendi, zowel nationaal als internationaal. Ze is docent van cursussen over onderzoeksmethodologie en cursussen en workshops over leren en onderwijs binnen de klinische praktijk. Sinds 1 januari van dit jaar is zij parttime verbonden aan het Teaching and Learning Centre van de Radboud Universiteit als aanjager onderzoek van onderwijs.
Lia Fluit is de voorzitter van de wetenschapscommissie van de Nederlandse Vereniging voor Medisch Onderwijs (NVMO). Ze is onderwijsconsultant aan de medische faculteit van Jonkoping, Zweden.
Hier meer info
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer informatie


Pieter Lomans

persvoorlichter

06 3197 0558

Meer nieuws


Terug van vakantie of bezoek aan een gebied met code oranje of rood: aangescherpte maatregelen voor medewerkers, patiënten en bezoekers

10 augustus 2020

Tijdens de vakantieperiode kan het reisadvies in delen van een land wijzigen van code geel, naar oranje of zelfs rood. Om ook na deze periode de veiligheid van onze patiënten, bezoekers en medewerkers te waarborgen, voert het Radboudumc vanaf 10 augustus een aantal aangescherpte maatregelen door.

lees meer

BCG-vaccin is veilig en leidt niet tot een verhoogd risico op COVID-19-klachten

6 augustus 2020

Meer studies moeten uitwijzen of het generieke vaccin ook een positief effect kan hebben

lees meer

IC Café op 8 september voor corona-IC-patiënten en naasten Aandacht voor ervaringen tijdens en na de ziekte

5 augustus 2020

De coronacrisis heeft grote impact gemaakt op iedereen. Vooral voor degenen die met een corona-infectie op de intensive care hebben gelegen. Daarom is er op 8 september het eerste digitale IC Café voor corona-IC-patiënten en hun naasten.

lees meer

Ook na vijf jaar blijken bot-verankerde prothesen een goede ingreep

5 augustus 2020

Ondanks stomaproblemen een flinke verbetering in mobiliteit en kwaliteit van leven

lees meer

Slechtere prognose bloedkanker bij dubbele mutatie gen

5 augustus 2020

De rol van TP53 bij myelodysplastisch syndroom

lees meer

Radboudumc-onderzoek leidt tot vereenvoudigde dosis hiv-medicijn voor kinderen

5 augustus 2020

Resultaten zijn opgenomen in de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO

lees meer