Nieuws Lia Fluit benoemd tot hoogleraar Innovatief en persoonsgericht leren en werken in de gezondheidszorg
1 mei 2020

Lia Fluit is universitair hoofddocent aan de Radboudumc Health Academy (RHA). In haar onderzoek en onderwijs richt ze zich op het creëren van stimulerende, krachtige en veilige leer-werkomgevingen om professionals de omgeving te bieden waarin zij innovatieve, persoonsgerichte zorg kunnen bieden en waarin startende professionals goed kunnen worden opgeleid. ‘We willen zorgprofessionals opleiden die hun hele werkende leven blijven leren om persoonsgerichte en innovatieve zorg te bieden en hier ook zelf regie  in kunnen en durven nemen. Onderzoek verschaft ons inzichten over hoe we dit kunnen realiseren en wat hierbij helpt of juist belemmert.’

Lia Fluit (Nijmegen, 1956) studeerde geneeskunde en pedagogische wetenschappen aan de Radboud Universiteit en promoveerde er in 2013 op onderzoek naar de kwaliteit van de klinisch opleider in de medische vervolgopleidingen.

Ze werkte als arts, later als onderwijskundige en onderzoeker in het Radboudumc. Ze geeft leiding aan het team Research on Learning and Education van de RHA en begeleidt veel promovendi, zowel nationaal als internationaal. Ze is docent van cursussen over onderzoeksmethodologie en cursussen en workshops over leren en onderwijs binnen de klinische praktijk. Sinds 1 januari van dit jaar is zij parttime verbonden aan het Teaching and Learning Centre van de Radboud Universiteit als aanjager onderzoek van onderwijs.
Lia Fluit is de voorzitter van de wetenschapscommissie van de Nederlandse Vereniging voor Medisch Onderwijs (NVMO). Ze is onderwijsconsultant aan de medische faculteit van Jonkoping, Zweden.
Hier meer info
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer informatie


Pieter Lomans

persvoorlichter

06 3197 0558

Meer nieuws


Laatste vlucht Lifeliner 5 met coronapatiënten Aantal intensive-care-coronapatiënten sterk gedaald

22 mei 2020

Lifeliner 5 heeft vanuit standplaats Volkel 66 coronapatiënten en 2 non-COVID-intensive-care-patiënten vervoerd. De patiënten kwamen veelal uit ziekenhuizen uit het zuiden van het land en werden naar het noorden van Nederland en naar Duitsland gebracht, en vice versa.

lees meer

Twee onderzoeken naar malariavaccins; deel 2 Een vaccin gebaseerd op een verzwakte menselijke malariaparasiet

20 mei 2020

In een vernieuwende studie hebben Radboudumc en LUMC gezamenlijk een kandidaat-vaccin getest op basis van een genetisch verzwakte malariaparasiet. De resultaten van deze klinische trial laten zien dat het vaccin veilig is en een afweerreactie opwekt tegen een malaria-infectie.

lees meer

Twee onderzoeken naar malariavaccins; deel 1 Een vaccin gebaseerd op malariaparasieten die in knaagdieren voorkomen.

20 mei 2020

Een vaccin gebaseerd op malariaparasieten die in knaagdieren voorkomen zorgt bij mensen voor een afname van 95% in infectie van de lever. Een internationale samenwerking publiceert de resultaten in Science Translational Medicine.

lees meer

Thuiswerkers bewegen veel minder door coronamaatregelen Minder woon-werkverkeer wordt niet gecompenseerd

19 mei 2020

Mensen die door de coronamaatregelen minder bewegen omdat ze thuiswerken en minder activiteiten buiten de deur hebben, compenseren deze afname in beweging niet of nauwelijks, blijkt uit onderzoek van het Radboudumc onder deelnemers aan de Vierdaagse en de Zevenheuvelenloop.

lees meer

Onderzoek: Ruiken of je darmkanker hebt? Een elektrische neus analyseert je adem

19 mei 2020

Het elektronisch registreren en analyseren van bestanddelen van adem lijkt aan een opmars bezig. Maag-, darm-, en lever-arts Peter Siersema onderzoekt met collega’s of de e-Nose te gebruiken is voor diverse toepassingen.

lees meer

Ontstekingsremmer Anakinra lijkt ademhalingsfunctie te verbeteren in specifieke groep covid-19 patiënten

19 mei 2020

Een Grieks-Nijmeegs onderzoek naar het effect van anakinra bij 8 ernstig zieke covid-19 patiënten laat een verbetering van de ademhalingsfunctie zien. Ondanks de bemoedigende gegevens is het aantal patiënten in dit onderzoek nog te klein om harde conclusies te trekken.

lees meer